Interiør på hytta

Fransk stemning i Valdres

Franske møbler, friske farger og eksotiske detaljer gjør denne hytta unik.

Publisert Oppdatert
ETTER SOLA: Trond og Doris brukte mye tid for å forstå hvordan de best skulle plassere hytta. De ville ta hensyn til solforholdene og dyrenes naturlige ferdsel i området. Hytta er dermed lagt nennsomt i terrenget.

ETTER SOLA: Trond og Doris brukte mye tid for å forstå hvordan de best skulle plassere hytta. De ville ta hensyn til solforholdene og dyrenes naturlige ferdsel i området. Hytta er dermed lagt nennsomt i terrenget. Foto: Foto: Laila Meyrick

STEMING: En liten, fransk bringebærrød lengestol og en fotskammel trukket i naturfarget lin passer perfekt inn i mellomstua.

STEMING: En liten, fransk bringebærrød lengestol og en fotskammel trukket i naturfarget lin passer perfekt inn i mellomstua. Foto: Foto: Laila Meyrick

EN LUN KROK: Doris finner roen i den dunfylte lenestolen, som er trukket i klassisk, rosemønstret chinz. Over stolen lyser en fransk prismelampett.

EN LUN KROK: Doris finner roen i den dunfylte lenestolen, som er trukket i klassisk, rosemønstret chinz. Over stolen lyser en fransk prismelampett. Foto: Foto: Laila Meyrick

På hytta til Doris og Trond på Heggenes i Øystre Slidre, dominerer franske farger og møbler sammen med sjarmfulle detaljer fra gamle dager.

Les også: Nytt bad for 3000 kroner

Paret kjøpte tomta i 2005, og hadde tre konkrete ønsker for planløsningen: Hytta skulle være gjennomlys, peisen i stua skulle være synlig fra flest mulig vinkler, og vinduene skulle være så store som mulig for å slippe mye lys inn.

Gunnar Thue Handlaft, med fast adresse i Øystre Slidre, sto for tegningene som ble tegnet ut etter Tronds skisser. Her skulle ingenting være prangende.

Franske følelser

I storstua ønsket eierne å skape en følelse av gamle dager. De ga tømmeret en patina lik den man finner på tømmer som er eldet gjennom generasjoner.

Her går pudderrosa og mørkebrunt hånd i hånd, kongeblå og bringebærrød likeså, mens veggene er brunbeiset.

Les også: Alpenes beste skisteder

De ønsket også en annerledes stil på hytteinteriøret. Noe fransk og utradisjonelt. Møblene i stua er fra Balzac i Oslo. De har spesialisert seg på franske møbler og design, og her fikk de hjelp til å plukke ut møbler som ville være med på å gi dette uttrykket.

Sjel og sjarm titter frem fra detaljene i stua. Fra hjertet i tre på peisen, det gamle franske skapet på kjøkkenet, den overdimensjonerte hyggelige vedkurven ved peisen og fra de indiske bomullsgardinene med de bittesmå broderiene på.

Klassisk retro

Oppholdsrommet er en romslig løsning med kjøkken og stue i ett. Mellom kjøkkendelen og stua har Doris og Trond satt et langbord fra Frankrike, som de fikk laget etter mål. Kjøkkenbenken er lagt midt imot de store vinduene ut mot dalen.

I den ene enden av kjøkkenbenken står et retro kjøleskap i lyseblått, og i den andre enden en proff komfyr. Disse to elementene gir kjøkkenet et visst preg av retro, og er friske innslag i den ellers brunlige harmonien i stua.

Kjøkkeninnredningen er lagd etter mål og er malt i Jotuns Eleganse, en lun og fin lysegrå farge.

Kjærlighet for ting

På reiser hit og dit, og til India og Frankrike især, har hytteeierne alltid plukket med seg stort og smått.

Elementer fra Fjerne Østen skaper atmosfære i form av sengetøy fra India, kolorerte stikk fra de samme traktene, pledd i ull fra Nepal, fajanse fra Firenze, et gammelt speil fra Sverige og noen gamle ski fra Telemark.

Dørbladene, dørkarmene og dørstokkene er selvhentet fra et rivingsprosjekt på Vestlandet. Dørene ble skrapt, og de bestemte seg for å la det være igjen rester fra diverse lag for sjamens skyld.

Les også:

Disse harde pakkene ønsker vi oss

Effektiv entrè

Lettvinte rengjøringstips til jul

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning