Kjøkkenet og stua ble umiddelbart til et lyst, herlig oppholdsrom, og den åpne løsningen gjør at hytta føles mye større. I oppholdsrommet var det tidligere også et lite soverom laget med lettvegger, og disse er også fjernet for å åpne opp og få mer plass. Dermed er tre knøttsmå rom blitt til ett stort kjøkken- og oppholdsrom, hvor lyset fra de store vinduene kan slippe til i alle kroker.

Store glassflater

Hyttas eiere stortrives når de står på kjøkkenet og lager mat, selv i godt vær, for i hver ende av kjøkkenløsningen er det dører med store glassflater ut. Slik kan man åpne opp og holde kontakten med utemiljøet.

kjøkkentrapp

TRYLLES BORT: Krakken er sammenleggbar. © Foto: Per Chr. Tellefsen

kjøkkentrapp får plass under benken

BORTE: .. og får plass under kjøkkenbenken. © Foto: Per Chr. Tellefsen

Kjøleskapet og fryseren ble panelt inn slik at de skjules. Bak dem laget hytteieren et høyskap for bøtter og koster, som har dør fra samme kjøkkenserie som resten av Ikea-kjøkkenet.

TIPS: Krakk som trylles bort

Drawstep heter denne praktiske norskproduserte trillekrakken som kan trylles vekk i sokkelen under kjøkkenbenken. Den er sammenleggbar og tåler 150 kilo på toppen.

Høyden i sammenlagt tilstand er 14 cm, mens oppslått og klar til bruk måler den 37 cm. Hjulene forsvinner opp i skuffen ved belastning, og krakken står støtt på underlaget. Kr 1990, Stafseth Product Design AS i Oslo, www.drawstep.no

(Tekst: Per Chr. Tellefsen)

kjøkkenet er åpnet opp

MOT BAKSIDEN: Kjøkkenet var veldig trangt da veggen sto omtrent der kjøkkenøya er i dag. Det var så vidt man kunne snu seg, og det var mørkt. © Foto: Vidar Askland

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!