MANGE VEIER TIL FORNYELSE

Mange hyttekjøkken av eldre dato er små og ikke spesielt brukervennlige. Gjennom flere artikler viser vi løsninger på hvordan du kan utnytte plassen bedre og få kjøkkenet både sprekere og mer personlig.

BLAND FRISKT OG UTRADISJONELT:

En gammel og velbrukt høvelbenk har i sin helhet fått ny funksjon som kjøkkenbenk og oppbevaringsplass for kopper og kar. Benken har blitt tilpasset høyden til den moderne, men klassiske gasskomfyren av merket Lacanche. For all tilpassing av høyder og dybder har det blitt brukt bare gamle materialer. Vegg- og benkehyller har fått stå åpne slik at dekketøy blir dekorative elementer i innredningen. Blandingen av slitte og «levende» teksturer i gamle materialer gir sammen, og i kontrast til nye og moderne materialer, et mangfold og særpreg.

Personlig kjøkken

PERSONLIG: Kjøkkenet har blitt både personlig og spesielt. © Foto: Per Erik Jæger

Høvelbenk på kjøkkenet

GJENBRUK: Høvelbenken har fått nytt liv. © Foto: Per Erik Jæger

Plate i glass

Den tradisjonelle skuffeseksjonen er byttet ut med kurver for bestikk, og når det skal bakes legges en større baksteplate på benken.Ved komfyren er det montert plate i beskyttende glass mot tømmerveggen, og over høvelbenken er det funnet plass til å sette inn det gamle vinduet som var i husets opprinnelige inngangsdør.

LANG LEVETID: Her er platen til en gammel høvelbenk lagt på toppen av et gammelt skap.

Med et rustikt skap, en røff arbeidsplate og delikat vegglampe fra italienske Artemide Design og liftgardiner fra Ikea , skapes et spennende, varmt og personlig særpreg.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!