Vi har en hytte hvor takvannet ledes ned i cisterner og brukes som drikkevann. Hvilket takbelegg vil du anbefale å bruke?

Takvann inneholder rester av fugleskitt, barnåler, løv, sot og andre uhumskheter. Skal det brukes til drikkevann, bør taket holdes rent og vannet må renses/filtreres. Hyttebutikken, Hyttetorget, VVS-butikker o.a. har filtre og kjemiske rensemidler til dette.

Skal takvannet brukes som drikkevann, er det best med en glattest mulig takflate. Et sinktak eller ståltak er da et godt alternativ. Men også bordtak som ikke er CU-impregnert, takstein, skifer og lignende, er ok. Papptak, shingel o.a. er mindre egnet fordi det er oljeprodukter som kan avgi dunst og uheldige stoffer.

Men behøver dere egentlig å drikke takvannet? Hvorfor ikke ta med en 10-liter med godt drikkevann fra bygda og bruke takvannet til andre ting?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!