Jeg planlegger å bygge på fjellhytta vår med et badsturom (ca. 2 x 3 m). Jeg ønsker å benytte to pilarer som fundamentering for påbygget. Min utfordring er at der hvor den ene pilaren kommer, står restene etter et stort grantre som nylig er sagd ned. Kan stubben benyttes som fundament og erstatning for den ene søylen?

Stubben ser solid ut, og dersom det har noe for seg, kan jeg selvsagt impregnere den. Jeg kan ikke se antydning til råte i stubben. Kan den ikke benyttes, må den fjernes, og dette ser jeg nærmest på som en "umulig" jobb.

Ideen er original og morsom, og granstubben vil utvilsomt stå der i mange år, men løsningen finner du neppe i noe NBI-blad fra Byggforsk. En ulempe er at granstubben vil kunne være utsatt for telehiv.

Du har sikkert vurdert andre muligheter for å plassere badstua. Kunne du ikke lage den større, slik at du kunne fundamentere utenfor stubben? En ekstra bod eller et redskapsskjul er det jo alltids bruk for. Kanskje du kan bore noen dype huller i den, dynke den med parafin og sette fyr på den?

Jeg kjenner ikke forholdene, så det er ikke så lett å bidra med alternative løsninger. Noen ganger må man også bare akseptere at enkelte mål er umulige å oppnå - i alle fall med rasjonell ressursbruk. Kanskje du må revurdere planene? Lykke til i alle fall.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!