De aller fleste av oss har et konstant behov for oppbevaring. Særlig på hytta, der det gjerne er mindre plass, trenger vi gode løsninger for oppbevaring av sengetøy, håndklær og klær.

Behov for oppbevaring på hytta

På hytta til interiørdesigner Siv Brenne, som ble bygget for snart fire år siden, droppet de garderobeskap da den ble satt opp. Kroker på veggene til klær og krakker til bager gjorde nytten til oppbevaring, og sparte dem for utgifter i byggeperioden. Men behovet for mer oppbevaring meldte seg hos hytteeieren.

- Tiden ble moden for å gi sengetøy, håndklær og særlig støvsugeren et sted å være. På grunn av skråtaket var det ikke så enkelt å finne noe ferdigkjøpt. En venninne tilbød seg å være med og lage et skap; så vi reiste til fjells en helg med sag, drill, to jenter på ni år og mye pågangsmot.

Utgangspunktet var et hjørne bak døren til det ene soverommet. Der var støvsugeren plassert sammen med gjestedyner og annet rot. I forlengelsen av denne kroken står det en enkeltseng inntil veggen, og med et skap i hjørnet vil sengen rammes pent inn slik at den blir stående i en nisje. Stilmessig ønsket hun et røft, ekte og enkelt uttrykk som har fungert i generasjoner. Og er man ingen finsnekker, er det et godt utgangspunkt for å komme i mål.

Prislapp: 2500 kroner

Alt i alt kom skapet på ca. 2500 kroner. Fargen jeg malte det med er True Stone fra Nordsjø. Beisfargen på hylleplatene er Stemning fra Tyrilin. Hengslene er av typen stabelhengsler, og er kjøpt i den lokale byggevarebutikken. Jula og Biltema har samme type. De koster fra 50 kroner for to stk. Låsen portlås er kjøpt på Jula, kr 39, jula.no.

Se veiledning til hvordan du bygger skapet i teksten under disse bildene:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!