Hytte ved Norefjell

Sjekk Marits 15 kreative interiør-tips

Marit er en mester på gjør det selv-prosjekter. Det kommer tydelig frem i interiøret på familiens hytte på Rakketjenn ved Norefjell. Hun tryller frem pynt av alt fra leverposteibokser til vinkartonger og gamle mynter. Og sjekk ut den kreative hytteboka deres!

PUSTEPAUSE: Marit Vassbotn er en kreativ sjel! Her koser hun seg ved bålpanna på verandaen på hytta ved Norefjell, men bli med inn og få inspirasjon til mange enkle gjør det selv-prosjekter!
PUSTEPAUSE: Marit Vassbotn er en kreativ sjel! Her koser hun seg ved bålpanna på verandaen på hytta ved Norefjell, men bli med inn og få inspirasjon til mange enkle gjør det selv-prosjekter! Foto: Lise M Stang-Jacobsen
Sist oppdatert

Det er en liten uke igjen til påskeferien. Marit Vasbotten har hatt noen rolige dager alene på hytta ved Rakketjenn på Norefjell.

Hun trives godt med å pusle der for seg selv, og har pyntet opp til påske med flokken sin.

Selv om hennes datter, Thea (21), og Tronds sønner, Bendik (25) og Gabriel (29), har blitt store, feirer familien gjerne påske sammen på hytta.

HYTTE PÅ FJELLET: Hytta til Marit og Trond ble bygget i 2015. De har kort vei fra Oslo der de bor og opp hit, og bruker hytta masse.
HYTTE PÅ FJELLET: Hytta til Marit og Trond ble bygget i 2015. De har kort vei fra Oslo der de bor og opp hit, og bruker hytta masse. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Marit og Trond bor i Oslo og har en hektisk hverdag, med eget firma, som de driver sammen. Etter at de hadde skaffet seg hyttetomt, ville Marit nyte hyttelivet så fort som mulig.

Valget falt derfor på en ferdighytte fra MWC hytter, modell Gaustatoppen, som de gjorde de noen endringer på.

De fikk blant annet hevet taket, utvidet arken og satt inn en verandadør. Plattingen som fulgte med hytta, var ikke så stor, så utvidelsen av denne ble prosjektet til Trond.

KOSEKROK: Her skal hle familien feirer påske. Selv om barna har blitt store, blir det både jakt etter påskeegg og skirenn.
KOSEKROK: Her skal hle familien feirer påske. Selv om barna har blitt store, blir det både jakt etter påskeegg og skirenn. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATVT TIPS 1: Marit liker gjenbruk, og det trenger ikke være gamle ting hun kjøper. Denne trebutten har hun laget en fin påskedekorasjon i.
KREATVT TIPS 1: Marit liker gjenbruk, og det trenger ikke være gamle ting hun kjøper. Denne trebutten har hun laget en fin påskedekorasjon i. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
NY VRI: Marit serverer gjerne varm Solo som en avveksling til kakao, gjerne med marshmallows, som de griller over bålpannen.
NY VRI: Marit serverer gjerne varm Solo som en avveksling til kakao, gjerne med marshmallows, som de griller over bålpannen. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Les også: Hytta til Lise Helene og Jo-Henrik er full av smarte løsninger

God plass

Hyttetomta ligger på omtrent 800 meter over havet i Sigdal kommune. Søsteren til Marit hadde allerede hytte på Norefjell, så paret visste hvor de ønsket seg tomt.

EN VEGG AV VINDUER: Familien er glad for at det er vinduer i nesten hele kortveggen på hytta. Det gir flott utsikt og masse lys.
EN VEGG AV VINDUER: Familien er glad for at det er vinduer i nesten hele kortveggen på hytta. Det gir flott utsikt og masse lys. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Da de startet å bygge i 2015, var Marit og Trond de første som bygget hytte på sitt felt. Ved å kjøpe opp nabotomta, sørget de for at ingen kan bygge foran dem, slik at utsikten er sikret.

KREATIVT TIPS 2: Serviettringene har Marit laget selv av en stor villvinn hun har i hagen.
KREATIVT TIPS 2: Serviettringene har Marit laget selv av en stor villvinn hun har i hagen.
KREATIVT TIPS 3: Telysholderne er gamle hermetikkbokser som er sprayet i ulike farger.
KREATIVT TIPS 3: Telysholderne er gamle hermetikkbokser som er sprayet i ulike farger. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Hytta er på ca. 140 m² og består av gang, 2 soverom, bad, badstue, vaskerom/teknisk rom/toalett, stue og åpen kjøkkenløsning i første etasje. Det er også en innvendig bod under trappen, samt en bod med inngang fra utsiden.

I 2. etasje er det en loftstue, 2 soverom og et bad.

<b>FINT TIL PÅSKEFEST:</b> Marit liker å dekke kreative festbord. Hun har mange selvlagde ting som bordpynt.
FINT TIL PÅSKEFEST: Marit liker å dekke kreative festbord. Hun har mange selvlagde ting som bordpynt. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Utvendig er hytta kledd med stående trepanel behandlet med Jotun Trebitt Milebrun, fargekode 0660, og det er torv på taket.

De har også bygget et flott anneks, så de har god plass til å ha med seg både familie og venner på hyttetur.

– Jeg elsker å få gjester hit. Det er deilig med annekset, for da kan de være litt alene om de ønsker det. Og de har eget kjøkken og bad der, forteller Marit.

MEST BRUKT: Stua er også full av gjenbruk. Her er det kun sofaen som er ny. Marit har mange historier bak de ulike møblene hun har kjøpt.
MEST BRUKT: Stua er også full av gjenbruk. Her er det kun sofaen som er ny. Marit har mange historier bak de ulike møblene hun har kjøpt. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Marit har alltid vært glad i gjenbruk, og kaster veldig lite. Mens hytta ble bygget, søkte hun mye på Finn etter møbler og pynt. Garasjen var helt full av ting da hytta sto nøkkelferdig. Til og med sengene er kjøpt på Finn.

KREATIVT TIPS 4: Marit lager flere ulike vaser selv. Denne har hun kledd med kvister og surret hyssing rundt.
KREATIVT TIPS 4: Marit lager flere ulike vaser selv. Denne har hun kledd med kvister og surret hyssing rundt. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 5: Hvorfor ikke? Marit har laget kreative bordskånere av gamle mynter.
KREATIVT TIPS 5: Hvorfor ikke? Marit har laget kreative bordskånere av gamle mynter. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 6: Disse søte musene har Marit sydd selv.
KREATIVT TIPS 6: Disse søte musene har Marit sydd selv. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

– Det er så mye fint som selges, som ikke ser brukt ut en gang, sier hun.

Paret hadde satt seg et budsjett på 100 000 kroner da den store hytta skulle innredes. Det skulle inkludere absolutt alt, inkludert servise og bestikk. Det klarte de å holde seg innenfor.

PEISKOS: I stua nede har paret valgt å ha en stor peis å se på, istedenfor en tv. Oppe i loftstua har de tv, og det er de yngre medlemmene i familien glade for.
PEISKOS: I stua nede har paret valgt å ha en stor peis å se på, istedenfor en tv. Oppe i loftstua har de tv, og det er de yngre medlemmene i familien glade for. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

– Den helga hytta sto klar, leide vi en flyttebil til alt. Og på to uker var hytta ferdig innredet, forteller Marit.

De syns begge det var veldig praktisk og behagelig å slippe å skru sammen masse møbler og kaste all emballasjen. Møbler som var like fine som nye fikk et nytt liv hos dem, og de sparte masse penger!

LYST INTERIØR: Paret ønsket en lys hytte. Derfor gikk de for store vinduer og hvit kjøkkeninnredning.
LYST INTERIØR: Paret ønsket en lys hytte. Derfor gikk de for store vinduer og hvit kjøkkeninnredning. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 7: Trond glad i god vin, og til Marits store glede får hun trekassene som vinen blir levert i. De kan man også få gratis på Vinmonopolet. Av kassene lager hun brett med håndtak på begge kortsidene. Brettene bruker hun både til pynt og servering.
KREATIVT TIPS 7: Trond glad i god vin, og til Marits store glede får hun trekassene som vinen blir levert i. De kan man også få gratis på Vinmonopolet. Av kassene lager hun brett med håndtak på begge kortsidene. Brettene bruker hun både til pynt og servering. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

– Det er veldig gøy å reise rundt å hente ting. Man blir jo nesten litt kjent med hver enkelt selger, og får ofte med en historie på kjøpet, sier hun.

KREATIVT TIPS 8: Denne fine planken med telysholdere er laget av gamle leverposteibokser. I hver ende av treplanken de står på, har hun festet skinnhåndtak.
KREATIVT TIPS 8: Denne fine planken med telysholdere er laget av gamle leverposteibokser. I hver ende av treplanken de står på, har hun festet skinnhåndtak. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 9: I stekesonen, bak kokeplatene har Marit montert opp en beskyttelsesplate med bilder fra en kokebok.
KREATIVT TIPS 9: I stekesonen, bak kokeplatene har Marit montert opp en beskyttelsesplate med bilder fra en kokebok. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Les også (+): Vi mener vi har rett til å kjøre over nabotomta, men nå har grunneier sperret veien for oss

Kreative prosjekter

Marit er god på mer enn å finne fine, brukte møbler. Hun er også en mester på gjør-det-selv-prosjekter. Hun er utdannet håndverkslærer, og har alltid vært kreativ. Helt fra datteren hennes var liten, har de laget ting sammen.

BÅDE OG: Marit reiser gjerne på hytta alene. Men hun er også veldig glad i å ha hytta full av gjester.
BÅDE OG: Marit reiser gjerne på hytta alene. Men hun er også veldig glad i å ha hytta full av gjester. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Der andre ofte ser søppel, ser Marit en kreativ mulighet. Gamle pappesker kler hun med stoff og bruker til oppbevaring. Leverposteibokser blir gjort om til telysholdere. Og gamle vinkasser blir til serveringsbrett.

– Jeg kommer på det aller meste selv, forteller hun.

Hun håper at hun kan inspirere andre til å bli mer bevisste på mulighetene til å ta ting i bruk på nye måter.

– Man kan finne på mye gøy sammen med barna – eller kose seg alene.

KREATIVT TIPS 10: I gangen er det blitt skikkelig påskestemning. Kongler og kvist plukker Marit mye av, og konglene farger hun gjerne.
KREATIVT TIPS 10: I gangen er det blitt skikkelig påskestemning. Kongler og kvist plukker Marit mye av, og konglene farger hun gjerne. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Prosjektene hennes er som regel enkle, og noe alle kan få til. Stadig ser familie og venner nye ting når de er på besøk, og de har oppfordret henne til å dele de kreative prosjektene sine på sin instagramkonto, @hytta_rakketjenn.

KREATIVT TIPS 11: Istedenfor hyttebok, har Marit hytteteppe. Hun vil gjerne at hver gjest strikker en rute til teppet hver.
KREATIVT TIPS 11: Istedenfor hyttebok, har Marit hytteteppe. Hun vil gjerne at hver gjest strikker en rute til teppet hver. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
NY VRI: Når hun har nok ruter, setter Marit alle rutene sammen til et pledd. Så koselig!
NY VRI: Når hun har nok ruter, setter Marit alle rutene sammen til et pledd. Så koselig! Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Til påske er det litt ekstra hyggelig på hytta. Marits kreative evner kommer godt til syne når det dekkes til påskefrokost på langbordet. Barna får hvert år et hjemmelaget påskeegg, og må ut på jakt for å finne det.

– Det syns de fortsatt er veldig stas, forteller Marit.

Påsken tilbringes sammen med søsteren hennes med familie. Og et av høydepunktene er det årlige påskeskirennet hvor de to familiene kniver om førsteplassen.

KREATIVT TIPS 12: Disse fine oppbevaringseskene lager Marit mange av. De er laget av vinkartonger, som hun har dekket med stoff.
KREATIVT TIPS 12: Disse fine oppbevaringseskene lager Marit mange av. De er laget av vinkartonger, som hun har dekket med stoff. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Les også: Ny hytte i gammel laftestil


LOFTSTUA: Her, i TV-kroken, koser de seg ofte sammen på kveldene.
LOFTSTUA: Her, i TV-kroken, koser de seg ofte sammen på kveldene. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
UTSIKT: Her kan man sitte ved hvert sitt vindu å nyte den fantastiske utsikten. Paret er glade for at de valgte å heve hele arken på hytta.
UTSIKT: Her kan man sitte ved hvert sitt vindu å nyte den fantastiske utsikten. Paret er glade for at de valgte å heve hele arken på hytta. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 13: Denne bildelisten har Marit selv laget av en planke, som hun har spikret flere spiker i.
KREATIVT TIPS 13: Denne bildelisten har Marit selv laget av en planke, som hun har spikret flere spiker i. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 14: En gammel vinflaske og et syltetøyglass har blitt pyntet opp med en stoffbit og pent velourbånd. Nå fungerer de som små vaser som pynter opp på vasken på badet.
KREATIVT TIPS 14: En gammel vinflaske og et syltetøyglass har blitt pyntet opp med en stoffbit og pent velourbånd. Nå fungerer de som små vaser som pynter opp på vasken på badet. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KØYEROM: Dette er datteren Theas soverom, og her har hun god plass til å ha med venner på besøk. Familien har kjøpt brukte senger, men nye overmadrasser.
KØYEROM: Dette er datteren Theas soverom, og her har hun god plass til å ha med venner på besøk. Familien har kjøpt brukte senger, men nye overmadrasser. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
LYST OG LUFTIG: Marit og Tronds soverom har store vinduer og verandadør ut til terrassen utenfor.
LYST OG LUFTIG: Marit og Tronds soverom har store vinduer og verandadør ut til terrassen utenfor. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
KREATIVT TIPS 15: Marit bruker ofte gamle belter som håndtak på brett, fat og bokser. Alle telysholdere lager hun selv.
KREATIVT TIPS 15: Marit bruker ofte gamle belter som håndtak på brett, fat og bokser. Alle telysholdere lager hun selv. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

Stuer: Varde interiørbeis, 2 strøk

Kjøkken/Vegg: Varde interiørbeis, 2 strøk

Soverom: Varde interiørbeis, 1 strøk

Gang: Varde interiørbeis, 1 strøk

Tak: Hvit interiør beis, 2 strøk

Lister og dører: Hvite

Se mer

Denne saken ble første gang publisert 27/03 2024, og sist oppdatert 27/03 2024.

Les også