Hytte ved Trevatn

Lindis og Øystein fikk ved en tilfeldighet nyss om at hytta skulle selges. Ett døgn senere var de hytteeiere

Det tok ett døgn fra Lindis og Øystein oppdaget at hytta ved Trevatn var til salgs, til de var eiere av den. Sammen har de skapt den om til et drømmested, bare en snau halvtimes kjøretur hjemmefra.

<b>TREVATN</b>: Lindis og Øystein Ulsrud er et godt team som alltid har ett eller annet prosjekt på gang på hytta ved Trevatn.
TREVATN: Lindis og Øystein Ulsrud er et godt team som alltid har ett eller annet prosjekt på gang på hytta ved Trevatn. Foto: Jeanette Baekkevold
Sist oppdatert

Vi er i Bysmarka hyttefelt i Søndre Land, rett ved innsjøen Trevatn.

Lindis Ulsrud serverer kaffe, og ektemannen Øystein Ulsrud har fått fyr i flere av de mange bålpannene som er plassert rundt hytta.

For selv om det er sommer, sol og grei temperatur, er det hyggelig med åpen ild når de først har fri og skal kose seg på hytta.

Spørsmålet er bare hvor man skal sette seg med kaffe­koppen, for her er det mange steder å velge blant. Veldig mange.

– Ja, vi har en del sitteplasser, så her er det bare å flytte seg etter sol og skygge, regn og vind, sier Lindis og ler.

Les også: Da Heidi og Tormod oppdaget minihytta på en messe, ble de så begeistret at de tok med seg utstillingsmodellen

<b>HYTTA</b>: Hytta ligger vakkert til nær Trevatn, og her har Lindis og Øystein lagt ned mye arbeid for å skape sitt drømmested.
HYTTA: Hytta ligger vakkert til nær Trevatn, og her har Lindis og Øystein lagt ned mye arbeid for å skape sitt drømmested. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>SITTEPLASSER</b>: Utenfor sommerstua er det en koselig spiseplass hvor det er særlig hyggelig å sitte i kveldssol med utsikt til Trevatn.
SITTEPLASSER: Utenfor sommerstua er det en koselig spiseplass hvor det er særlig hyggelig å sitte i kveldssol med utsikt til Trevatn. Foto: Jeanette Baekkevold

Byggeår: 2011, bygget ut fra 2015

Størrelse: Ca 160 m² inkludert overbygget terrasse og utekjøkken

Utvendig kledning: Liggende panel

Tak: Takshingel

Rominndeling: Entre, tre soverom, loftstue, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, bod og sommerstue

Fasiliteter: Strøm, borevann, kloakk, bredbånd, bilvei helt frem

Se mer

Store endringer

Ekteparet bor på Raufoss, en knapp halvtimes kjøring unna, og de kjente litt til dette området etter å ha vært på besøk hos venner med hytte i nærheten.

Barna var blitt voksne og hadde flyttet ut, og Lindis og Øystein begynte å fundere på om en egen hytte kunne vært noe.

– Da vi tilfeldigvis fikk vite at denne hytta skulle selges, bråbestemte vi oss for å se på den, og dagen etter var vi hytteeiere, forteller Lindis.

<b>STUEN</b>: Veggene i sofakroken er beiset i fargen Fjellbris. Kistebordet, som er hyttas «barskap», var opprinnelig i lyst treverk, men er beiset i en mørkere farge. De originale bordbena er erstattet med hjul.
STUEN: Veggene i sofakroken er beiset i fargen Fjellbris. Kistebordet, som er hyttas «barskap», var opprinnelig i lyst treverk, men er beiset i en mørkere farge. De originale bordbena er erstattet med hjul. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>SPISESTUE</b>: Bordet er arv etter Lindis´ foreldre, mens stolene, sittebenken og skapet er kjøpt brukt. Lysekronen har Lindis satt sammen av prismer og prismemansjetter hun har samlet over flere år. Vitrineskapet er malt i fargen Northern Mystic.
SPISESTUE: Bordet er arv etter Lindis´ foreldre, mens stolene, sittebenken og skapet er kjøpt brukt. Lysekronen har Lindis satt sammen av prismer og prismemansjetter hun har samlet over flere år. Vitrineskapet er malt i fargen Northern Mystic. Foto: Jeanette Baekkevold

Hytta var bare noen få år gammel, men hadde vært lite brukt, og ute­området var det ikke gjort noe med. Både innvendig og utvendig var den dermed som et blankt lerret for Lindis og Øystein, som har massevis av ideer og gjennomføringsevne.

Hytta, som opprinnelig var på 55 kvadratmeter, har vokst til 160, riktignok inkludert takoverbygg og utekjøkken på den ene terrassen.

Det er lagt terrassebord rundt hele hytta, så her kan de ta runden barbent og tørrskodd.

Noen spesielle navn har de ikke gitt de ulike sonene i uteområdet, det går mer i «foran ved inngangen», «bak ved bålpanna», «bordet under pergolaen», «den gamle bålplassen» og «kveldsplassen», for noe må de jo beskrive stedene med når de skal fortelle hverandre hvor de har tenkt seg.

<b>TERRASSEBORD</b>: Det er lagt terrassebord rundt hele hytta, så her kan man ta runden tørrskodd. Store steiner er dekorative langs husveggen.
TERRASSEBORD: Det er lagt terrassebord rundt hele hytta, så her kan man ta runden tørrskodd. Store steiner er dekorative langs husveggen. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>SVARTBEISET</b>: Noen av terrassegulvene er svartbeiset. Selve hytta er beiset i fargen Brunsvart.
SVARTBEISET: Noen av terrassegulvene er svartbeiset. Selve hytta er beiset i fargen Brunsvart. Foto: Jeanette Baekkevold

Les også: (+) Noen har forkjøpsrett på hyttetomta vår. Hvordan sletter vi en forkjøpsrett?

Glad i prosjekter

Både inne og ute er det stort sett bruktfunn det går i.

– Vi gjenbruker alt vi kan, og bruker for det meste lokale bruktbutikker og markedsplasser. Vi er litt på Finn også, men kjører ikke land og strand for å hente ting, sier Lindis.

En typisk hyttehelg starter med å rydde ut av handleposene, ta på seg koseklær og ta en kopp kaffe mens helgeprosjektene planlegges.

<b>KJØKKEN</b>: Da Lindis og Øystein overtok hytta, rev de noen vegger og satte opp et nytt kjøkken fra Ikea. Veggene er malt i fargen Vintage Brown.
KJØKKEN: Da Lindis og Øystein overtok hytta, rev de noen vegger og satte opp et nytt kjøkken fra Ikea. Veggene er malt i fargen Vintage Brown. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>SPISEBORD</b>: Det høye spisebordet ved siden av kjøkkenet brukes mest til frokost, men også til middag eller kveldsmat når de ikke har mange gjester.
SPISEBORD: Det høye spisebordet ved siden av kjøkkenet brukes mest til frokost, men også til middag eller kveldsmat når de ikke har mange gjester. Foto: Jeanette Baekkevold

For selv om Lindis og Øystein bedyrer at de er flinke til å ta pauser og slappe av, er de glad i å være i aktivitet.

– Vi blir litt rastløse hvis vi ikke gjør noe, men det betyr ikke at vi må gjøre noe absolutt hele tida. Vi kan godt sette oss ned i loftstua og se en film eller en serie, men det blir kanskje mest om vinteren. Om sommeren sitter vi gjerne ute til langt på kveld.

Utenfor kjøkkenet der det tidligere var en åpen terrasse, har de bygget sommerstue som åpnes til påske og stenges utpå senhøsten. Her er det satt inn skyvedører ut mot terrassen hvor de har spiseplass, utekjøkken og jacuzzi.

<b>UTEPLASS</b>: Nye utemøbler av sedertre kan stå ute hele året, og dermed er det bare skinn og puter som må tas ut og inn.
UTEPLASS: Nye utemøbler av sedertre kan stå ute hele året, og dermed er det bare skinn og puter som må tas ut og inn. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>SITTEKROK</b>: En av de utallige sittekrokene i hagen er under den selvbygde pergolaen.
SITTEKROK: En av de utallige sittekrokene i hagen er under den selvbygde pergolaen. Foto: Jeanette Baekkevold

Lindis og Øystein har gjerne besøk av venner, barn og barnebarn. Etter utbygging og noen romjusteringer er det blitt 12 sengeplasser.

Øystein jobber på anlegg fra mandag til torsdag og drar gjerne rett til hytta etter endt arbeidsuke.

– Vi trives så godt her og vil være her så mye som overhodet mulig. Vi har lekt litt med tanken om hva som kan skje når vi blir pensjonister, sier Lindis og smiler lurt.

Les også