Oppussingsobjekt solgt for over dobbelt av prisantydning

Hyttesalget har aldri vært høyere

Denne hytta gikk for dobbelt av prisantydning. – Eiendomsmeglere må nærmest løpe fra hytte til hytte for å selge den neste.

OVER PRISANTYDNING: Denne hytta gikk for rundt 1,5 millioner kroner.
OVER PRISANTYDNING: Denne hytta gikk for rundt 1,5 millioner kroner. Foto: Skjermdump fra Finn.no
Sist oppdatert

Nordmenn står i kø for å kjøpe hytte.

– Ifølge mine tall har salget av hytter økt med hele 12,5 prosent dette året kontra det foregående, forteller Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Wittenberg Meier.

– Dette er helt enorme tall, og noe vi aldri har vært i nærheten av tidligere, legger hun til.

Wittenberg Meier var bekymret for sine ansatte og kolleger da koronapandemien traff Norge. I eiendomsbransjen herjet det stor usikkerhet over hvordan dette kom til å prege dem.

Men det som startet med et spørsmål om hvorvidt alle kunne beholde jobben, og om det kom til å være nok salgsobjekter til meglerne, handler nå om å ha nok hytter til å dekke etterspørselen fra kjøpere.

Ikke nok hytter til salgs

– Eiendomsmeglere må nærmest løpe fra hytte til hytte for å selge den neste, og sånn har det vært siden rundt mai, sier hun og legger til:

Grethe Wittenborg Meier tror ikke på et like godt 2021.
Grethe Wittenborg Meier tror ikke på et like godt 2021. Foto: Eiendom Norge.

– Da landet stengte ned i mars falt omsetningen drastisk, men så fort skolene og resten av landet åpnet igjen, virket det som om folk skulle “ta igjen det tapte”. Når utsiktene i tillegg var dårlige for utenlandsreiser, gikk det hardt utover hyttemarkedet. I positiv forstand for oss, sier hun.

En blanding av økonomisk usikkerhet og frihet spiller også en stor rolle i hvorfor nettopp hyttesalget er så høyt, ifølge Wittenborg Meier.

– Pandemien vekket en usikkerhet i oss, noe som gjør at mange trekkes mot det nære og kjære, som for eksempel en hytte i fedrelandet. Dette kombinert med en utrolig lav rente som tilsier at det nesten er gratis å låne penger, og at det for tiden ikke er så veldig mye annet å investere i, gjør at mange ser på både bolig og feriebolig som et lønnsomt alternativ for både lommebok og helse, mener hun.

Les også: Ti fjellhytter til under to millioner kroner

Oppussingsobjekt solgt for over dobbelt av prisantydning

Før og gjennom sommeren var det sjøhytter som opplevde mest trykk og etterspørsel, men nå som det går mot vinter er det fjellhytter flest nordmenn ser mot.

Nylig ble et oppussingsobjekt av en hytte på 30 kvadratmeter, priset av megler til til 690.000 kroner, solgt for 1.425.000 etter det Klikk.no erfarer.

Denne hytta danner et bilde på etterspørselen Wittenborg Meier snakker om, og bekrefter at nordmenn strekker seg langt etter et sted å feriere, eller investere.

Den nevnte hytta ligger på fjellet på Nordseter, rett ved Lillehammer, og kan skryte av både innlagt strøm og vann. Vei helt til døra derimot har den ikke, men setningsskader og store skjevheter har den.

I tillegg står den på festetomt, som vil si at det er en tredjepart som eier grunnen hytta står på.

Les også: 12 minihytter for deg som ikke trenger et palass

Fortsatt hett hyttemarked

Liv-Tone Lyngstad Nilsen fra Eiendomsmegler 1 var megleren i dette salget.

Hun vil ikke bekrefte sluttsummen til Klikk.no, men skriver dette i en e-post:

– Vi hadde meget stor interesse på dette objektet. Eiendommen ble lagt ut halvannen uke før annonsert visning etter påmelding søndag 8.november. På denne tiden fikk vi inn rundt 260 interessenter og over 30 stk. påmeldte til visninger. Dette er veldig bra respons og ligger nok over det som er normalen.

– Hyttemarkedet har vært utrolig bra i vårt område siden tidlig på sommeren. Det har vært lagt ut mange eiendommer for salg og det har vært god interesse og relativt kort omløpshastighet. Helt naturlig så blir det litt roligere i perioden etter høstferien og til vinteren kommer, men vi opplever god respons på det som legges ut. Alt tyder på at hyttemarkedet vil holde seg godt også inn i vintersesongen, skriver hun i mailen.

Neste år blir en ny utfordring for eiendomsbransjen, og selv om de ikke venter en ytterligere økning er Wittenborg Meier positiv inn mot det nye året.

– Jeg tror ting vil normalisere seg igjen i løpet av neste år, spesielt om effekten av den lave renten blir tatt bort. Allikevel tror jeg at koronapandemien vil fortsette å prege markedet i form av en helt ny positivitet. For med en eventuell vaksine på plass er jeg sikker på at alt fra børser til oljepriser og boligmarkedet vil merke en oppblomstring i samfunnet.

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2020, og sist oppdatert 13/11 2020.

Les også