JUL I BAKKEN

Hyttejul på Kvitfjell: – Vi fikk litt følelsen av å komme inn på et boutiquehotell i fjellheimen

Med utsikt mot alpinanlegget på Kvitfjell ligger den flotte tømmerhytta til Inger Marie og Thomas. Det ble en aldri så liten turné rundt på Østlandet for å hente fine møbler de fant på Finn.

KVITFJELL: Beliggenheten var viktig for familien. Her kan man bare spenne på seg skiene utenfor døra og stå <br>bort til bakken.
KVITFJELL: Beliggenheten var viktig for familien. Her kan man bare spenne på seg skiene utenfor døra og stå
bort til bakken.
Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
Sist oppdatert

Det er en skiglad familie på seks vi møter på Kvitfjell, og det er ikke tilfeldig at de valgte å kjøpe seg vinterhytte nettopp her.

– Vi står alpint, hele gjengen, og nå som barna begynner å bli store, er det fint med litt utfordringer for dem også, sier Thomas Bjerke.

Han har testet alpinanlegg flere steder i landet og syns at bakkene på Kvitfjell er de beste. Det er ikke uten grunn at World Cup arrangeres her.

Plass til alle

Med utsikt rett til bakken og bare noen få meter å skli på ski for å komme dit, er dette ei perfekt hytte for en aktiv familie fra Sarpsborg.

Da de skulle finne ei hytte der alle fire barna kunne få hvert sitt soverom, var det ikke bare enkelt. Men drømmehytta dukket opp ganske kjapt likevel.

– Vi tittet først på en hytte lenger opp i fjellet, forteller Inger Marie Garder.

Men da de senere kom innenfor dørene her på Bjerkegard, falt de pladask.

– At det var to store ildsteder, tre bad og et soverom til alle i familien, var nesten for godt til å være sant, legger hun til.

NATURGLEDE: Inger Marie og Thomas har vært ute på tur og funnet et tre til å ha utenfor inngangspartiet.
NATURGLEDE: Inger Marie og Thomas har vært ute på tur og funnet et tre til å ha utenfor inngangspartiet. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Paret ønsket seg ei hytte med sjel og god plass, og det fant de her. Hytta rommer over 200 kvadratmeter og har to store etasjer. Andre etasje er delt inn i to store rom. Et kjøkken med langbord og ildsted og ei romslig peisestue.

De tidligere eierne hadde tatt godt vare på hytta, så det ble ikke for mye oppussing før familien kunne ta hytta i bruk.

– Tømmeret var ubehandlet, så det har vi beiset med en hvit beis, før vi gikk over med fargen Skumring, forteller Inger Marie.

Kjøkkeninnredningen valgte de å male mørk, i samme farge som de brukte på alle innerdørene.

– Dørene var i ubehandlet furu, så nå har vi fått et lunere preg på hytta, syns vi.

Da de tok over hytta i fjor, ble det en aldri så liten turné rundt på Østlandet for å hente fine møbler de fant på Finn.

– Det er gøy når man kommer over noen skatter, sier Inger Marie med et smil, mens hun viser oss rundt i hytta.

En lenestol i skinn hadde de tittet etter en stund, og da den helt rette dukket opp, var de ikke sene med å hente den.

– Vi fikk litt følelsen av å komme inn på et boutiquehotell i fjellheimen da vi først så hytta, og vi har innredet den deretter.

Les også: Huset fra 1875 hadde stått tomt i tre tiår, frem til John forelsket seg i den gamle historien og stedet

Jul på hytta

I år blir den andre jula de feirer julaften på hytta, og de gleder seg stort.

– Da reiser vi opp i god tid før julaften, pynter og gjør alt klart til familien kommer, forteller hun.

– Da er det så godt å komme opp til ei julepyntet hytte hvor man bare kan fyre opp i peisen og senke skuldrene.

Familien finner mer roen på hytta enn hjemme. Nå som barna er større og bakken er så nær, kan barna suse bort etter frokost, mens Inger Marie og Thomas tar det litt med ro.

Når våren kommer og snøen smelter, har de noen prosjekter de har lyst til å komme i gang med utvendig.

En skigard rundt hytta står på ønskelista, og så har de planer om å legge skifer foran inngangspartiet, så de kan få en hyggelig sittegruppe der med et stort spisebord.

– Vi har ei sommerhytte i Sarpsborg, sier Inger Marie, og vi storkoser oss med alt som de ulike årstidene har å by på.

Les også (+): Fem løsninger for strømløse hytter

SPISEBORD: Det store spisebordet er fra Ølen møbler, og stolene er et bruktkupp fra en svensk prestegård. Inger Marie koser seg med borddekking og pynt, mens det ofte er Thomas som står bak grytene.
SPISEBORD: Det store spisebordet er fra Ølen møbler, og stolene er et bruktkupp fra en svensk prestegård. Inger Marie koser seg med borddekking og pynt, mens det ofte er Thomas som står bak grytene. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
JULESTRØMPE: I trappa opp til andre etasje har alle i familien fått hver sin strømpe. De fylles nok opp på magisk vis etter hvert.
JULESTRØMPE: I trappa opp til andre etasje har alle i familien fått hver sin strømpe. De fylles nok opp på magisk vis etter hvert. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
SKINNSTOL: Det tok litt tid å finne den helt rette lenestolen i skinn, men da denne dukket opp på Finn, var ikke Inger Marie sen.
SKINNSTOL: Det tok litt tid å finne den helt rette lenestolen i skinn, men da denne dukket opp på Finn, var ikke Inger Marie sen. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
STUE: Sofaen i midten er i fløyel og fra Oakland. Her oppe i andre etasje er det kjøkken og stue, mens i første etasje ligger soverommene og badene.
STUE: Sofaen i midten er i fløyel og fra Oakland. Her oppe i andre etasje er det kjøkken og stue, mens i første etasje ligger soverommene og badene. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
PYNT: Inger Marie pynter med girlandere ute og inne, både på bordet og i lysekrona.
PYNT: Inger Marie pynter med girlandere ute og inne, både på bordet og i lysekrona. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
DEKOR: Dekkebrikkene og asjettene er fra H&amp;M Home. Vinglassene er fra Zalto, og vannglassene er Fredrik Bagger. Linserviettene er fra Boel og Jan.
DEKOR: Dekkebrikkene og asjettene er fra H&M Home. Vinglassene er fra Zalto, og vannglassene er Fredrik Bagger. Linserviettene er fra Boel og Jan. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
KOS: Å spise foran peisbålet gir en helt spesiell stemning.
KOS: Å spise foran peisbålet gir en helt spesiell stemning. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
KJØKKEN: Kjøkkeninnredningen var lys, men paret har malt den mørk i samme farge som alle dørene.
KJØKKEN: Kjøkkeninnredningen var lys, men paret har malt den mørk i samme farge som alle dørene. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
JULETRE: Inne på hytta har de valgt juletre i plast, og så har de ekte trær ved inngangspartiet. Sofabordet hentet de på Hadeland.
JULETRE: Inne på hytta har de valgt juletre i plast, og så har de ekte trær ved inngangspartiet. Sofabordet hentet de på Hadeland. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
DEKOR: De lysbeisede tømmerveggene er et flott bakteppe for møbler og dekorasjonselementer.
DEKOR: De lysbeisede tømmerveggene er et flott bakteppe for møbler og dekorasjonselementer. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
STUE: De to store åpne ildstedene i hytta var noe av det paret falt for først. Den store lysekrona er fra Artwood. Sofaene er fra Møbelringen.
STUE: De to store åpne ildstedene i hytta var noe av det paret falt for først. Den store lysekrona er fra Artwood. Sofaene er fra Møbelringen. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
TREMØBLER: Solide tremøbler danner en koselig sittegruppe utenfor inngangspartiet. Her skal det legges heller etter hvert.
TREMØBLER: Solide tremøbler danner en koselig sittegruppe utenfor inngangspartiet. Her skal det legges heller etter hvert. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Denne saken ble første gang publisert 18/12 2022, og sist oppdatert 23/11 2023.

Les også