arkitekten svarer.

– Vi vil bygge på for ungdommen. Hva er ditt forslag til ny planløsning?

Vi ønsker hjelp til en mer praktisk og funksjonell hytte. Den planløsningen vi har nå begynner å gå ut på dato, skriver hytteeieren. Se hva arkitekten svarer og hennes forslag til ny planløsning.

Pluss ikon
<b>HYTTA I DAG: </b>Slik ser hytta ut nå. Eierne ønsker å gjør endringer for å gjøre hytta mer funksjonell og tidsriktig. Se arkitektens forslag til løsning.
HYTTA I DAG: Slik ser hytta ut nå. Eierne ønsker å gjør endringer for å gjøre hytta mer funksjonell og tidsriktig. Se arkitektens forslag til løsning. Foto: Privat
Publisert

Spørsmål:

Vi ønsker hjelp til en mer praktisk og funksjonell hytte. Den planløsningen vi har nå begynner å gå ut på dato.

Det er ok for oss gamle, selv om vi ser fordeler av forandring for oss også, slik at vi kan bruke hytta hele året. Men vi tenker mest på oppgradering for ungdommen sin del.

<b>FØR: </b>Slik er hytta i dag, med stuedel i front.
FØR: Slik er hytta i dag, med stuedel i front. Foto: Christina Knoff
<b>FØR: </b>Hytta med nåværende stue og inngangsparti.
FØR: Hytta med nåværende stue og inngangsparti. Foto: Christina Knoff

Den yngre generasjonen med sine små barn synes det er litt pes med en hytte uten bad og toalett. De tre soverommene som er der bør være slik som de er, da vi er veldig fornøyde med dem.

Derfor tenker vi at det kan være greit å bygge på hytta. Vi ønsker et fornyet og større inngangsparti, slik at vi får en større gang.

Dette kan kanskje være på andre siden av hytta fra der den er nå. Vi ønsker også et nytt bad. Nå må vi smelte vann om vinteren. Så vi må bore etter vann, men kloakkledningen går like ved, så det skal gå bra. Det er strøm på hytta, så det er ikke noe problem.

Plattingen har gjort sin nytte i 36 år og trenger en fornying. Med det samme vi ønsker oss et større inngangsparti ønsker vi å oppgradere plattingen, gjøre den litt lengre og bredere.

Vennlig hilsen Berit Hafsal

<b>FØR:</b> Slik var den opprinnelige planløsningen.
FØR: Slik var den opprinnelige planløsningen. Foto: Christina Knoff
<b>ETTER:</b> Plantegningen viser hytta slik den kan bli etter ombyggingen.
ETTER: Plantegningen viser hytta slik den kan bli etter ombyggingen. Foto: Christina Knoff

Svar:

Dere ønsker å beholde den intime og koselige stemningen. Hytta er derfor utvidet minimalt i mitt forslag, men likevel nok til å skape mye rom og praktiske løsninger.

På baksiden av hytta er taket strukket ut 2 meter bak soverom og det gamle badet. På denne måten er det skapt et større bad med god plass til dusj, toalett og servant. Det er også blitt plass til et romslig vaskerom/bod som fungerer som en gjennomgang mellom badet og utsiden.

Her kan dere komme inn etter lange skiturer, hive fra dere utstyr og derfra hoppe rett i dusjen før dere fortsetter hyttekosen foran peisen.

Kjøkkenet var tidligere tilfeldig plassert i stuen, men har nå fått en 90 graders vinkel som åpner opp mot stuen, og samtidig skiller stue- og kjøkkendelen fra soverommene og gangen.

På baksiden av hytta er det trukket ut 2 meter for å skape:

Vaskerom/bod med inngang fra utsiden og med gjennomgang til bad. 

Nytt og større bad 

Nytt inngangsparti som resulterer i en mye romsligere gang 

Ny platting 

Ny kjøkkenløsning. 

Det nye inngangspartiet er i forslaget blitt stort og romslig ved at veggene der det tidligere var innhuk er trukket ut. På denne måten ble den nye gangen lang og bred med mye god oppbevaringsplass.

Her er det da også naturlig å lage en større platting som følger hytta fra inngangspartiet og rundt til fronten, der det er et større takoverbygg.

Hilsen Christina Knoff

<b>ETTER: </b>Forslaget viser hytta med den nye plattingen som strekker seg fra inngangsparti og helt rundt til fremsiden av hytta. Her ser vi også tilbygget med det nye inngangspartiet.
ETTER: Forslaget viser hytta med den nye plattingen som strekker seg fra inngangsparti og helt rundt til fremsiden av hytta. Her ser vi også tilbygget med det nye inngangspartiet. Foto: Christina Knoff
<b>ETTER: </b>Forslaget viser den nye plattingen i fronten av hytta og tilbygget i bakkant med det nye badet.
ETTER: Forslaget viser den nye plattingen i fronten av hytta og tilbygget i bakkant med det nye badet. Foto: Christina Knoff

Denne saken ble første gang publisert 17/02 2023.

Les også