HYTTELIVS EKSPERT SVARER

Vi er uenige med leverandør av hytta om innholdet i kontrakten. Hva gjør vi nå?

Vi mener kontrakten inkluderer en steinmur rundt peisen, men leverandøren hevder at denne ikke inngår. Hva gjør vi? Advokaten svarer.

Pluss ikon
STEINMUR RUNDT PEIS: Hyttekjøpere og hytteleverandøren er uenige om innhold i kontrakt.
STEINMUR RUNDT PEIS: Hyttekjøpere og hytteleverandøren er uenige om innhold i kontrakt. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Publisert

Spørsmål:

Vi har inngått avtale med en produsent og entreprenør om kjøp og oppføring av en hytte. Etter mange forsinkelser er hytta nå nesten ferdigstilt.

Det fremgår av tegningene at det skal oppføres en steinmur rundt peisen. Denne er også beskrevet med tekst i tegningene.

Produsent/leverandør hevder at det ikke er presisert i kontrakt og beskrivelse at steinmuren er inkludert i entreprisen, slik at denne ikke inngår i bestillingen.

Vi hevder derimot at vi har krav på denne når muren er beskrevet i tegningene. Hva er korrekt?

Ø.B.

Svar:

Når steinmuren fremgår av tegningene og er beskrevet i tekst, må denne i henhold til en alminnelig tolkning av kontrakten anses som en del av avtalen.

Jeg viser også til bustadoppføringsloven § 7: «Entreprenøren skal utføre arbeidet på fagleg godt vis og elles vareta forbrukarens interesser og omsynet til miljøet med tilbørleg omsut. Så langt tilhøva gjev grunn til det, skal entreprenøren samrå seg med eller rettleie forbrukaren.»

Entreprenøren har altså en rettlednings- og omsorgsplikt overfor dere.

Når steinveggen er tegnet inn og beskrevet på tegningene, må entreprenøren tydelig underrette dere om at veggen likevel ikke er inkludert.

Unnlater han det, kan dere kreve at veggen oppføres i henhold til opprinnelig avtale.

Harald Ramm

EKSPERTHJELP: Se flere spørsmål og svar om hytte her

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2023.

Les også