Anneks

Vi er to søstre som benytter et anneks. Vi ønsker å få plass til mer. Har du forslag til ny planløsning?

Søstrene ønsker plass til to separate senger, oppbevaring av turutstyr og plass til hundebur. Se interiørarkitektens forslag.

Pluss ikon
ANNEKS: Slik er planløsningen til søstrene nå. Se interiørarkitektens nye forslag.
ANNEKS: Slik er planløsningen til søstrene nå. Se interiørarkitektens nye forslag. Foto: Illustrasjon: Siv Brenne
Publisert

Spørsmål:

Vi er to søstre som benytter et anneks til oss selv og våre hunder. Annekset ligger ved siden av hovedhytta, som er nylig renovert.

Vi ønsker oss en løsning der vi får plass til to separate senger, oppbevaring av turutstyr og plass til hundebur.

Vi liker å sitte ved det ene vinduet og se utover fjellene i Rondane.

PLANLØSNING NÅ:
PLANLØSNING NÅ: Foto: Illustrasjon: Siv Brenne
<b>LITEN PLASS:</b> Slik er stuekroken møblert før ny løsning.
LITEN PLASS: Slik er stuekroken møblert før ny løsning. Foto: Privat
<b>HUNDEBUR:</b> Hytteeierne har to-tre hunder som har hybler det skal <br/>være plass til.
HUNDEBUR: Hytteeierne har to-tre hunder som har hybler det skal
være plass til.
Foto: Privat

Hilsen Ingun Raastad

Svar:

Annekset er ikke tilpasset at to skal bo der, jeg foreslår derfor noen endringer som gjør det mer praktisk for dere to søstre med hunder.

<b>NY PLANLØSNING:</b> Døren til soverommet er flyttet, kjøkkenbenken er plassert i en annen ende av rommet og det er laget plass for oppbevaring ved inngangsdøren.
NY PLANLØSNING: Døren til soverommet er flyttet, kjøkkenbenken er plassert i en annen ende av rommet og det er laget plass for oppbevaring ved inngangsdøren. Foto: Siv Brenne

Ved inngangsdøren har jeg tegnet inn en ca. 90 cm lang vegg fra gulv til tak. Den er laget som en spilevegg, slik at den ikke virker for massiv.

Her kan dere henge opp knagger i en eller to høyder, og eventuelt grunne veggskap mot taket. På gulvet kan det være et skostativ.

<b>SPILEVEGG VED INNGANGSDØREN:</b> Dette lager en liten entre uten å ta så mye av rommet. Veggen er tegnet med litt brede bord som er montert med mellomrom, slik at lyset slipper igjennom. Så er det montert knaggrekker, og alt er så malt i samme gråblå eller lysegrå farge.
SPILEVEGG VED INNGANGSDØREN: Dette lager en liten entre uten å ta så mye av rommet. Veggen er tegnet med litt brede bord som er montert med mellomrom, slik at lyset slipper igjennom. Så er det montert knaggrekker, og alt er så malt i samme gråblå eller lysegrå farge. Foto: Siv Brenne

Denne veggen kan males i en dempet blågrå farge, en farge dere kan ta igjen på andre elementer i hytta. Jeg har flyttet soveromsdøren (skyvedør, hvis mulig) til midten av veggen.

Da blir det plass til to 120 cm brede senger i sove­rommet, og på veggen ved fotenden kan dere montere vegghengte skap i 120 cm bredde. Under sengene kan det være kasser på hjul til oppbevaring.

For å få mer gjennomlys og et mer innbydende soverom, foreslår jeg at dere setter inn et vindu vis-à-vis døren. Det vil også gjøre luftemulighetene enklere.

NY LØSNING PÅ SOVEROMMET: 120 cm brede senger på tvers i rommet, og vegghengte skap på veggen ved fotenden. Med et nytt vindu over kommoden som er plassert mellom sengene har begge søstrene tilgang til det og kan enkelt lufte. I tillegg vil vinduet gi gjennomlys i annekset. Sengeskuffer under sengen gir verdifull oppbevaring. Det er hyggelig å holde samme fargeskala her som i resten av annekset.
NY LØSNING PÅ SOVEROMMET: 120 cm brede senger på tvers i rommet, og vegghengte skap på veggen ved fotenden. Med et nytt vindu over kommoden som er plassert mellom sengene har begge søstrene tilgang til det og kan enkelt lufte. I tillegg vil vinduet gi gjennomlys i annekset. Sengeskuffer under sengen gir verdifull oppbevaring. Det er hyggelig å holde samme fargeskala her som i resten av annekset. Foto: Siv Brenne

I og med at døren til soverommet flyttes, bør kjøkkenet også flyttes. Jeg har plassert det ved siden av pipen og den fine ovnen.

Det blir da nærmere spiseplassen, som er plassert der dere liker å se på utsikten. Hundenes bur er beholdt i hjørnet der de sto fra før, her er de mest skjermet.

Når det gjelder øvrig møblering, er jo alle møbler løse, så dere kan flytte litt rundt og se hvor de passer best.

Søstrene er ikke så glad i mørke eller sorte interiører, så jeg anbefaler at de beholder de trehvite veggene. Som tilbehør har jeg foreslått en lys gråfarge- og en litt tyngre blågrå farge. De fargene kan brukes på sengetøy, vegger, ryer, skap, stoler og annet.

Se mer

Lykke til med prosjektet!

Hilsen interiørarkitekt, Siv Brenne

Denne saken ble første gang publisert 10/08 2023.

Les også