Hytte og sameie

Kan hunden utestenges fra hytta?

– Vi eier hytte sammen med min svigerbror og svigersøster. Nå har vi kjøpt oss hund, og da oppstod det et uventet problem: Svigerinnen min er tydeligvis allergisk, og nekter oss å ta med hunden på hytta. Kan hun det? spør hytteeier. Les hva advokat Harald Ramm svarer.

Pluss ikon
IKKE VELKOMMEN: Advokat Harald Ramm i Langseth Advokatfirma svarer på spørsmål om hund i hyttesameie.
IKKE VELKOMMEN: Advokat Harald Ramm i Langseth Advokatfirma svarer på spørsmål om hund i hyttesameie. Foto: Illustrasjonsbilde Getty Images, ekspertpotrett Sveinung Bråthen
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei!

Vi eier en hytte sammen med søsteren til kona, og samarbeidet har fungert fint i alle år.

Men i fjor kjøpte vi oss hund, og nå viser det seg at svigerinnen min er allergisk. Nå nekter hun oss å ta med hunden til hytta, selv om hun ikke er med. Kan hun nekte oss å ta med bikkja?

Hilsen rådvill svigerbror

Svar:

Hei!

På noen områder kommer dessverre jussen til kort, og vi må heller bruke sunn fornuft og litt pragmatisme for å løse flokene. Dette er et slikt tilfelle.

Jeg forstår det slik at søsteren til din kone og hennes familie ikke kan bruke hytta, som dere eier sammen, på grunn av hunden. Mitt råd, som er av praktisk art, er at dere kanskje i en periode ikke tar med hunden og ser om dette hjelper på helsen hennes.

Hvis hun fortsatt er plaget, har disse plagene ingen sammenheng med hunden, og dere bør kunne ta med bikkja på hytta. Da har dere i alle fall vist vilje til å hjelpe henne.

Hilsen advokat Harald Ramm

Les flere ekspertsvar om hytte og bolig her.

Mer fra Klikk+: Samleside | Historie | Underholdning

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2024, og sist oppdatert 15/03 2024.

Les også