HYTTELIVS EKSPERT SVARER

En 80 meter lang plastslange fløt i land på stranden vår. Kommunen nekter å fjerne den. Hva gjør vi?

Hytteeier føler det er urettferdig at ingen vil hjelpe dem med å fjerne «plastmonsteret» som har blitt skylt i land på strandeiendommen og lurer på hva de kan gjøre. Hyttelivs advokat Harald Ramm svarer.

Pluss ikon
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Spørsmål:

Vi har en nydelig liten hytte med egen strand på Vestlandet. Stranden er selvrensende ettersom den ligger ut mot havet. I vår oppdaget vi plutselig en plastslange som hadde flytt i land. Den er på ca. 80 meter med en diameter på ca. 20 cm.

Slangen stammer sannsynligvis fra et oppdrettsanlegg i nærheten. Vi har bedt kommunen om å fjerne den, men de nekter og viser til at det er strandeier som har ansvaret for å rydde. Vi synes at dette er urettferdig!

K.G.

Svar:

Det å holde en privat eiendom ren og ryddig er nok eiers plikt og ansvar. Det er dessverre ikke slik at ansvaret går over til kommunen fordi jobben blir mer omfattende og kostbar, som i ditt tilfelle. Mitt råd til deg vil være å finne ut fra hvilket oppdrettsanlegg slangen kommer fra, og pålegge eier av anlegget å betale for å fjerne slangen.

Harald Ramm

EKSPERTHJELP: Se flere spørsmål og svar her

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2022, og sist oppdatert 23/11 2022.

Les også