Minihytte og anneks

Da Heidi og Tormod oppdaget minihytta på en messe, ble de så begeistret at de tok med seg utstillingsmodellen

De slo til umiddelbart, og fikk ta med seg utstillingsmodellen fra Lillestrøm til Mjøsli, der de har hytte. Nå kaller de den Konglehytta.

MINIHYTTE: Heidi og Tormod fant ut at de kunne skaffe seg en ekstra inntekt ved å leie ut Konglehytta, som de kaller annekset.
MINIHYTTE: Heidi og Tormod fant ut at de kunne skaffe seg en ekstra inntekt ved å leie ut Konglehytta, som de kaller annekset. Foto: Kathrine Sørgård
Publisert

Den er nå et anneks for venner og familie ved parets hytte på Mjøsli. Det har fått selskap av en sauna og et enda mindre anneks i samme stil.

Selve hovedhytta bygget Heidi Strand Tvinnereim og Tormod Tvinnereim i 2015, og tre år etter fant de annekset.

Da det ble levert, sto grunnarbeidet klart. Bare timer etter at det ble heist på plass på en såle, var elektrisitet og vann koblet til.

Les også: Stjel disse hytte-ideene: Sjekk ut denne kreative hyllen

Minihytte og anneks

Den unike utformingen tuftet på gamle håndverkstradisjoner, har gitt annekset tilnavnet Konglehytta.

Annekset har et uttrykk som gjør at det passer fint inn i naturen. Teknikken med å legge treflis over hverandre kan man se på riktig gamle stavkirker.

Selv om det er lite, er det innholdsrikt og kan fungere som en selvstendig minihytte.

ANNEKS: Tormod og Heidi har investert i en mindre modell i tillegg, noe som gjør området med anneksene til et lite, selvstendig hyttetun. Hovedhytta ligger øverst, annekset Konglehytta er i midten. Helt til høyre er badstua.
ANNEKS: Tormod og Heidi har investert i en mindre modell i tillegg, noe som gjør området med anneksene til et lite, selvstendig hyttetun. Hovedhytta ligger øverst, annekset Konglehytta er i midten. Helt til høyre er badstua. Foto: Bjørnar Fjeldberg
<b>MINIHYTTE:</b> Skal man sitte vendt mot utsikten, eller mot hytta? Alkoven er til høyre, badet ytterst til venstre.
MINIHYTTE: Skal man sitte vendt mot utsikten, eller mot hytta? Alkoven er til høyre, badet ytterst til venstre. Foto: Kathrine Sørgård

Hva: Igluhut fra Iglucraft. Model4 Panorama, Single Sauna og Model1.

Størrelse: 17,7 m²

Pris: Ca. kr 760 000 for Model 4 Panorama, ca. kr 328 000 for Model 1, ca. kr 150 000 for Single Sauna

Flere modeller: En større modell av minihytta, Family, koster ca. kr 870 000.

På lager hos Iglucraft er det dessuten noen eldre modeller av Model4 Panorama, den som er på Mjøsli, til ca. kr 410 000.

Mer informasjon på iglucraft.com

Se mer

Saunaen og det litt mindre annekset i samme stil som hytta ble satt opp etter hvert, til glede for både dem selv og for gjester.

Dermed er det som startet som et anneks, nå blitt et hyttetun i miniformat. Innimellom leier de det ut, noe som bidrar til å holde kostnadene med hovedhytta nede. Og selv om de har en vanlig og større hytte, liker de å tilbringe tid i annekset.

SAUNA: Tradisjonen med badstue og sauna kan man finne i flere land. Heldur fra Estland bruker gjerne saunaen når han er på besøk.
SAUNA: Tradisjonen med badstue og sauna kan man finne i flere land. Heldur fra Estland bruker gjerne saunaen når han er på besøk. Foto: Kathrine Sørgård

– Det er en opplevelse å være inne, og jeg tror det har noe med formen å gjøre. Vi slapper så utrolig godt av i den lille hytta, jeg tror vi kobler ut på en god måte fordi omgivelsene er så uvant. Bare det å lage til en god kopp kaffe, er så fint her, forteller Tormod.

Les også (+): Hvem har egentlig ansvaret for vedlikehold og faste utgifter i hytter som blir brukt av flere generasjoner?

Fleksibel romløsning

At annekset er så lite, kan frembringe minner om fjellhytta Tormod vokste opp med.

– I barndommen måtte vi gå en kilometer før vi kom frem, og brukte flere timer på å få varmen i hytta. Det fine med annekset, er at her er all komfort til stede. Det er lett å bruke også vinterstid, forteller han.

MINIHYTTE: Sovesonen er åpen mot en liten stue.
MINIHYTTE: Sovesonen er åpen mot en liten stue. Foto: Kathrine Sørgård

Inne i annekset Konglehytta omsluttes man av de buede formene. Et stort vindu slipper naturen inn, og gir luftig lys til den innerste delen.

Sovesonen er åpen mot en liten stue, og gir en lun ramme rundt søvnen. Området hvor sengen er, kan også innredes med en fleksibel løsning som gir en liten stue om dagen, og en komfortabel, stor seng om natten.

HYTTETUN: Tormod og Heidi har investerti en mindre modell i tillegg, noe som gjør området med anneksene til et lite, selvstendig hyttetun. Det brukes mye av familie og venner, samt at det tidvis leies ut.
HYTTETUN: Tormod og Heidi har investerti en mindre modell i tillegg, noe som gjør området med anneksene til et lite, selvstendig hyttetun. Det brukes mye av familie og venner, samt at det tidvis leies ut. Foto: Bjørnar Fjeldberg
FARGER: Innredningen på badet er holdt i samme fargenyanse som veggen. Det gjør at det vesle og innholdsrike rommet oppleves mer ryddig.
FARGER: Innredningen på badet er holdt i samme fargenyanse som veggen. Det gjør at det vesle og innholdsrike rommet oppleves mer ryddig. Foto: Kathrine Sørgård

Denne saken ble første gang publisert 17/07 2023.

Les også