Valg av hekk

Har du liten plass kan en bøkehekk være ideell.

STORT UTVALG: Det finnes utallige typer hekker du kan velge mellom.

STORT UTVALG: Det finnes utallige typer hekker du kan velge mellom. Foto: Per Erik Jæger

Publisert Oppdatert

Vi har flyttet inn i nytt hus og jeg trenger råd om valg av hekk. Vi har en smal "hagetarm" mot naboen, så vi må ha en hekk som ikke tar så stor plass i bredden. Har du noen forslag?

Det finnes utallige hekker, det er mange typer du kan velge mellom. Jeg skjønner at valget kan virke vanskelig. Selv ville jeg nok gått for en bøkehekk.

Om du velger bøkehekk, er det noen ting du må vite. Du må minimum ha fire planter pr. meter. Jeg solgte i vår en bøkehekk til broren min, og der valgte vi fem planter pr. meter. Når du skal plante den, graver du en grøft der du vil ha hekken. Du fyller i ny, næringsrik jord i bunnen. Jorda bør være gjødslet. Så vanner du godt, setter ned plantene og fyller opp med den gamle jorda. Tråkk godt til rundt plantene og vann igjen.

I begynnelsen er det veldig viktig at du vanner hekken mye, så kan du trappe litt ned etter hvert. Vann med slange og ikke spreder. Det er viktig å ikke være gjerrig på vannet. I begynnelsen vanner du hver dag, så annenhver, og så hver tredje dag. Dette er veldig viktig hvis det ikke regner masse.

Det aller viktigste du må vite om en nyplantet bøkehekk, er at den ikke skal beskjæres før hekken er så høy som du vil ha den. Så beskjæring behøver du ikke tenke på noen år fremover. Du kan frisere den litt på sidene slik at du får ønsket bredde.

Jeg vil ønske deg lykke til med planting av hekk og håper du blir fornøyd med resultatet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning