NETTHANDEL

Planter kan du kjøpe døgnet rundt

Sjeldne planter og blomsterløk handler du døgnet rundt i nettbutikkene eller via postordre.

NETTSHOPPING: Ingen grunn til dra til samme hagesenter om og om igjen, når nettbutikkene frister med døgnåpen handel.

NETTSHOPPING: Ingen grunn til dra til samme hagesenter om og om igjen, når nettbutikkene frister med døgnåpen handel. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Både norske og utenlandske nettbutikker har et godt utvalg for den hagegale. Her får du noen tips til norske nettbutikker som selger planter og løk. Skal du bare ha noen få stauder, kan det lønne seg å bestille sammen med noen for å spare frakt. Sjekk vilkårene i den enkelte nettbutikken.

Draglands Planteskule

Planteskolen ligger i Sør-Troms, og er spesialister på hardføre planter. De produserer og selger: ett- og flerårige urter, blomsterløk, bærbusker, prydbusker, nåletrær, hage- og allè-trær, roser, hekkplanter, rhododendron, klatreplanter og har et stort utvalg av stauder. Korte, men gode plantebeskrivelser. Du kan bruke nettbutikken, eller laste ned et bestillingsskjema du sender med sneglepost.

Funn: Molter (hann- og hunnplanter), Grønnlandspil 'Polaris', eller hva med et spiselig prydgress (broketbladet knollhavre; Arrhenaterum b. 'Variegatum')

Planteliste.net

Planteliste.net er en liten postordre-planteskole som ligger et par mil nord for Mandal. Har bladstauder, bunndekkere og andre sjeldne stauder. Det hele startet for et par år siden med salg overskuddsplanter fra egen hage, og er nå utvidet med spennende planter fra Holland. Plantene sendes som Norgespakke med giro vedlagt, og selve bestillingen gjøres pr. e-post.

Funn: Mange spennende hjelm (Aconitum) og bunndekkere som f.eks Leptinella potentillina med bronsefargede bregneliknende blader, samt Meconopsis rudis (en sjelden "bror" av blå valmuesøster).

Rosa Røyse

Rosa Røyse har et godt utvalg av de mest hardføre, historiske roser høvelige for norske forhold. Utover de hardføre rosene fører de også klatreroser, sjeldnere roser og roser for krukker og drivhus. Rosene blir levert som barrot (uten jord). Bestilles pr. e-post, giro kommer i posten.

Funn: Hva med en duftende 1400-talls rose som Rosa alba maxima, som kan blomstre mot nordveggen av huset?

Steen & Wormsen Stauder

En liten planteskole i Beiarn kommune i Nordland, som tilbyr et stadig voksende utvalg av gode og spennende stauder, både til pryd og nytte. Medisinske stauder. Sender planter som postpakker utenom den mest travle sesongen. De starter utsendingen i år i slutten av juli.

Funn: Lys gul stokkrose fra Kaukasus (Alcea rugosa) og tyrkisk valmue Papaver fugax.

Nautesund Plantesalg

Nettvett

  1. Sjekk mer enn én nettbutikk. Det kan være forskjeller i pris, service og pålitelighet.
  2. Vurder nettselskapet som selger varen eller tjenesten nøye. Vær forsiktig med totalt ukjente nettselskaper.
  3. Sett deg inn i all tilgjengelig informasjon rundt kjøpet. Gir selger tilstrekkelige opplysninger om varen/tjenesten?
  4. Vær sikker på at du har fått med deg totalsum, betalingsmåte, leveringstidspunkt og leveringsmåte.
  5. Vær sikker på at nettstedet er seriøst før du betaler på forskudd.
  6. Sjekk også at nettstedet har en sikker side. Se etter en nøkkel eller et hengelåssymbol nederst i internettleseren din og/eller bokstavene https som de første i adressen.
  7. Blir du opplyst om angrerett og om hva du kan gjøre, og hvor du kan henvende deg ved feil/mangler?
  8. Ivaretar selger dine personopplysninger og betalingsopplysninger?

(Kilde: www.forbrukerportalen.no)

Har f.eks prydgress, bregner, lyng, godt utvalg av iris, busker, trær og spesielle stauder. Se under "Postordre" i menyen hos Nautesund. Send inn bestilling på e-post.

Funn: Epimedium (bispelue) som bunndekker i skygge, mørkbladet hjortetrøst (Eupatorium 'Chocolate') som kontrastplante. Ta en titt på rundmynten; Mentha rotundifolia 'Variegata' til urtehagen.

Eides Stauder

Skryter av landets beste utvalg av Hosta og Hemerocallis med rette. Fikk du ikke raskere puls av dette, kan du se på utvalget av nåletrær (koniferer), primula, juleroser eller fjellhagestauder - blant annet!

Mangelfull informasjon om hva som selges pr. postordre da vi var innom siden, men Hosta selges i alle fall i perioden juli-oktober. Du finner garantert en Hosta du ikke har fra før.

Funn: En hvilken som helst Hosta av årets nyheter vil gi deg en plante utenom det vanlige i hagen.

Conifera

Liten planteskole som selger nåletrær og stauder. Har godt utvalg av bl.a. edelgran og gran - sistnevnte er et glimrende alternativ til Tujahekk. Skal du ha mange planter (f.eks hekk), kan du be om tilbud. Bestill ellers via plantelistene og send pr. e-post.

Funn: Klaseormedrue (Cimicifuga racemosa) blant staudene og "verdens beste bunndekker" for skråninger: Småbiota (Microbiota decussata).

Zimtrade

Blomsterløk og frø i vår- og høstkataloger. Høstkatalogen er tilgjengelig fra august av. Forhandler frø fra Thompson & Morgan i England. Sortimentet består bl.a. av stauder, roser og planter til kjøkkenhagen. Online bestilling.

Funn: Canna 'Striata' med brokete blader, Sauromatum venosum - staselig og dekorativ for balkongen eller i potter.

Hageglede

Et av norges eldste postordrefirma (Brumunddal Frø) har vår- og høstsesong, åpner igjen 11. august. Har kolleksjoner, og et godt utvalg tradisjonelle stauder og løkplanter.

Funn: Den mørke liljen 'Landini' er en ny asiatisk hybrid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning