Endelig starter utesesongen og tiden er inne for å klippe, luke og rense i hagen. Trenger hageredskapene dine utskiftning, eller skal du kjøpe nytt for første gang, er det greit å få en oversikt over hva du faktisk trenger. Det finnes nemlig mange tilbud på markedet som man ikke bør benytte seg av.

Vi har samlet noen smarte hageredskaper som kan hjelpe deg godt i gang med vårens hagestell.

Basispakken

- Først bør man ha basisredskapene, understreker Tonje Bergh fra Plantmania. Basispakken bør bestå av: rake, stikkspade, beskjæringssaks, hekksaks, gressklipper (med eller uten motor), små lukeredskaper, som liten hakke og liten spade og trillebår.

hageredskaper

BASISPAKKEN: Stikkspade fra Fiskars, beskjæringssaks fra Fiskars , gressklipper fra Gardena, sammenleggbar trillebår og rake fra westernlife.no, og hekksaks fra Gardena. © FOTO: Produsent

hageredskaper

SMÅ HJELPERE: Små lukeredskaper, som liten hakke og liten spade bør også være i basispakken din til hagen. © FOTO: Produsent

Mer avansert

For de mer hageinteresserte mener Bergh at det kan lønne seg å gå til anskaffelse av litt flere redskaper. Her nevner hun: krafse til planeringsarbeid og opparbeiding av skråning og bed, løvetannstikker, kantklipper, skyffel til å løsne ugress i grusganger og rydningssaks.

- Det finnes mange ulike design og kvaliteter på markedet, avslutter Bergh. Det er viktig å prioritere god kvalitet, særlig for de litt mer tyngre oppgavene hvor redskapene må tåle litt hard belastning.

hageredskaper

FOR DEN HAGEINTERESSERTE: Skal du ha litt mer enn basispakken kand et være greit å skaffe seg disse redskapene: Krafse til planeringsarbeid og opparbeiding av skråning og bed fra Fiskars, løvetannstikker fra Gardena, kantklipper fra Byggmakker, skyffel til å løsne ugress i grusganger fra Fiskars og rydningssaks fra Fiskars. © FOTO: Produsent

Artige nyheter

Det finnes ulike produkter til hagen, som skal forenkle arbeidet for deg, og kanskje gjøre det litt morsommere. Her er noen av vårens morsomme nyheter:

Kom tidlig i gang med småplanetene med Grønt Lys fra Hasselfors Garden. Det er en vekstbelysning i enkel nordisk design, som gir plantene riktig energi og som har vunnet pris som årets hageprodukt.

Lag din egen kompost med Nature's Wormery Maskkompost fra Wexthuset. Det behøver ikke å ta mer enn 15 minutter i uken.

Bosch har universalmaskiner til mange formål.

La barna ta del i hagearbeidet med Fiskars nye boks med småredskaper for de yngste.

Batteridrevet kantklipper fra Gardena er ideell til nøyaktig klipping, selv til mindre plener og lengre plenkanter. Det spesialslipte bladet klipper alle plenkanter like nøyaktig som mekaniske gressakser.

hageredskaper

MORSOMME NYHETER TIL HAGEN: Det er litt av hvert av nyttig og unyttige ting til hagen på markedet. © FOTO: Produsent

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!