Et lysthus i hagen kan være tingen i et norskt, lunefult sommerklima.

Enten kan du bygge den lille hagestuen selv eller kjøpe en ferdig modell fra en spesialforhandler eller et byggvarehus.

- Der får du lysthuset som et byggesett. Og samarbeider to personer om de tunge løftene, trenger dere bare noen timer en ettermiddag eller en weekend for å sette opp glasshuset, beskriver Bjørn Esbjug i Esbjug Bryggen Drøbak.

Sjekk med kommunen

I plan-og bygningsloven heter det at du kan oppføre lysthus på inntil 15 kvm og en makshøyde på tre meter uten å sende søknad til det offentlige.

- Det kreves imidlertid at bygningen plasserers fire meter fra naboens grense og at reguleringsplanen for området tillater oppføring, utdyper avdelingsenhetsleder Per Arne Hole i Oslo kommune Plan-og bygningsetaten til klikk.no. - Sjekk derfor med kommunen din hvilke regler som gjelder.

Fem hagestuer

Her viser vi fem arkitektoniske modeller under den magiske 15 kvm-grense. Materialene i de ulike variantene spenner over aluminium, glass, polycarbonatfiber og treverk. Prisene går fra kr 8000 til kr 48000.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!