Dette trenger du:

De brede bordene er 28 x 120 impregnerte terrassebord.

Lektene er 36 x 48 impregnerte lekter.

Skruer.

Det ideelle er å lagre veden innendørs, men har du først bestemt deg for å lagre ute kan det være smart å lage et vedskjul. Dette skjulet består av fire deler som du enkelt kobler sammen, eller tar fra hverandre, Blir det mye ved kan du i prinsippet lage nye deler og koble sammen til verdens største vedskjul.

Det eneste du må passe på at underlaget er relativt plant der du plasserer vedskjulet, så kan veden tørke slik at den blir klar til vinteren.

Tegning en og to viser konstruksjonen hvis du kun skal lage ett skur uten å koble sammen. På tegning tre viser vi hvordan du kan koble flere skur sammen.

1. MÅL: Bredden på takplatene styrer bredden på skjulet. Vi har tatt utgangspunkt takplater med en bredde på 120 centimeter.

Bordene som lager foten er alle 50 centimeter.

Høyden kan du også variere, vi har kappet det bakerste bordet på 150 centimeter. For å få riktig takvinkel stiller du kappsaga på 22,5 grader når du kapper alle de skrå kuttene.

=

© ILLUSTRASJON: Øivind Lie

2. TRE DELER: Skjulet består av tre deler som låses til hverandre med små klosser. Bunnen hviler på den ene støtten. Det gjør at hele konstruksjonen blir mer stabil jo mer ved du legger på den.

=

© FOTO: Øivind Lie

3. KOBLE SAMMEN: Vil du ha plass til mer ved, kobler du på nytt tak, ny bunn og en ny støtte. Da må du skru på en ekstra lekt på toppen av sidestøtten, slik at du får en slisse som låseklossene går ned i.

På foten skal du ha plass til to låseklosser. Pass på at det er en 50 millimeter åpning bak det vertikale bordet slik at den bakerste låseklossen går ned i.

På takrammen og bunnen må du kun ha en låsekloss på hver side og plassere dem slik du ser her.

Takplaten må stikke så mye ut over ramma under at den overlapper neste takplate.

=

© ILLUSTRSAJON: Øivind Lie

4. KAPP og MONTER: Delene kutter du med kappsag og stikksag. Vær nøye med at alle vinkler er nitti grader når du monterer.

=

© FOTO: Øivind Lie

5. MONTERT SAMMEN: Her er alle delene montert sammen.

=

© FOTO: Øivind Lie

6. PRESENNING: Vil du holde veden tørr bør du henge en presenning foran. Den fester du på innsiden av takramma slik at den går på innsiden av den fremre støtten. I bunnen fester du en lekt som må være så bred at den stikker utenfor den fremre støtten. Da holder presenningen seg på plass.

Skjulet er beregnet på å stå inntil en vegg. Skal du ha det frittstående bør du henge en presenning bak også.

=

© FOTO: Øivind Lie

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!