bonytthjelpen

Vaskerommet i kjelleren var verken praktisk eller hyggelig. Se den utrolige forvandlingen

Familien slet med å se gode løsninger for det triste og upraktiske vaskerommet. Med interiørarkitektens hjelp har de fått et lyst og praktisk rom, som fyller flere funksjoner.

Pluss ikon
OPPUSSING BAD: Vaskerommet med dusj ligger i kjelleren i en enebolig fra 80-tallet. Familien hadde latt rommet stå som det var, fordi de ikke klarte å se gode løsninger.
OPPUSSING BAD: Vaskerommet med dusj ligger i kjelleren i en enebolig fra 80-tallet. Familien hadde latt rommet stå som det var, fordi de ikke klarte å se gode løsninger. Foto: Privat
Sist oppdatert

Utfordringen var et vaskerom i kjelleren, som hverken var hyggelig å være i eller særlig funksjonelt.

Familien trengte ideer til gode og praktiske løsninger for å få utnyttet rommet på en bedre måte. Heldigvis visste interiørarkitekt Ida Lundqvist råd.

<b>FØR:</b> Vaskerommet med dusj ligger i kjelleren i en enebolig fra 80-tallet.
FØR: Vaskerommet med dusj ligger i kjelleren i en enebolig fra 80-tallet. Foto: Privat
FØR: Familien hadde latt rommet stå som det var, fordi de ikke klarte å se gode løsninger.
FØR: Familien hadde latt rommet stå som det var, fordi de ikke klarte å se gode løsninger. Foto: Privat

Hvordan løste du dette?

– Jeg ønsket å skape en rimelig løsning for kunden, slik at de for en forholdsvis billig penge kunne få et moderne og rent uttrykk. Det var viktig å ta hensyn til familiens økonomi, og budsjettet var på ca. kr 150 000.

– De eksponerte vannrørene valgte vi å beholde fremfor å senke taket, men med alt malt i samme nyanse virker de mange detaljene mindre forstyrrende.

De har også forbedret belysningen i rommet, skapt gode oppbevaringsløsninger, en luftigere følelse og større plass til dusjen.

– Familien har fått ny varmtvannsbereder, som jeg har skjult så godt som mulig bak døren. De har også fått mer plass til å tørke tøy og til oppbevaring av skittentøy. Prinsippet her er at hver ting har sin plass, sier Lundqvist.

OPPUSSING BAD: : Skapene, Ikeas Metod, gir godt med oppbevaringsplass og gjør det enkelt å holde orden. De lyse flatene gir et rent og ryddig inntrykk. Vegglampen Shanghai er fra lamp24.se. Det marokkanske teppet fra cosa.no tilfører varme og gir rommet et mer møblert preg.
OPPUSSING BAD: : Skapene, Ikeas Metod, gir godt med oppbevaringsplass og gjør det enkelt å holde orden. De lyse flatene gir et rent og ryddig inntrykk. Vegglampen Shanghai er fra lamp24.se. Det marokkanske teppet fra cosa.no tilfører varme og gir rommet et mer møblert preg. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Hvordan er farger og materialer valgt ut?

– Vi ønsket et triveligere og varmere rom, og det er valgt en enkel, gjennomført fargepalett med få, lyse farger. Fordi det er mange detaljer i rommet, som rør, ventiler, varmtvannstank og vindu, ble det ekstra viktig å male alt i samme nyanse.

– Det gjør at detaljene smelter sammen med veggen og gir en ren og rolig helhet. Det hvite bidrar til en «crisp» og frisk følelse, og detaljer i tre og rotting tilfører varme. Belysningen som vi har tilført, har også vært viktig for et vellykket sluttresultat.

ETTER: Takplafonden Hakon er fra Christiania Belysning. Håndklærne på veggen er fra H&amp;M Home, og håndkleet på krakken er fra Missoni. Duftlyset er fra Jody Lo, og den kunstige korallen i vinduskarmen er fra Bond Street Essentials.
ETTER: Takplafonden Hakon er fra Christiania Belysning. Håndklærne på veggen er fra H&M Home, og håndkleet på krakken er fra Missoni. Duftlyset er fra Jody Lo, og den kunstige korallen i vinduskarmen er fra Bond Street Essentials. Foto: Yvonne Wilhelmsen
ETTER: Glassdørene fra Modena gjør at dusjen «spiser» mindre av rommet. Vinylgulvet er fra Forbo Flooring, og dusjhyllen Nischbo er fra 2rom.no.
ETTER: Glassdørene fra Modena gjør at dusjen «spiser» mindre av rommet. Vinylgulvet er fra Forbo Flooring, og dusjhyllen Nischbo er fra 2rom.no. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Rørlegger/inkl. dusj og varmtvannsbereder: kr 74 448

Våtromsplater: kr 12 434

Snekker: kr 32 508

Elektriker: kr 11 100

Gulvlegger/våtromsbelegg: kr 10 000

Innredning fra Ikea: kr 14 069

Lamper: kr 3747

Div. interiør kr 5196

Maling: kr 699

Til sammen: kr 164 201

Se mer

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Se flere bilder her:

DEKOR BAD: Grønne planter og detaljer i kurv og tre gir liv og varme til det ellers lyse rommet. Den nye varmtvannsberederen ble plassert slik at den delvis skjules av døren. Skittentøykurvene er fra H&amp;M Home.
DEKOR BAD: Grønne planter og detaljer i kurv og tre gir liv og varme til det ellers lyse rommet. Den nye varmtvannsberederen ble plassert slik at den delvis skjules av døren. Skittentøykurvene er fra H&M Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen
VASK: Oppvaskkummen og benkeplaten er fra Ikea. Armaturen er beholdt fra det opprinnelige vaskerommet.
VASK: Oppvaskkummen og benkeplaten er fra Ikea. Armaturen er beholdt fra det opprinnelige vaskerommet. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 18/04 2023, og sist oppdatert 19/04 2023.

Les også