bonytthjelpen

Stuen var pregløs og upersonlig. Nå har den gjennomgått en totalforvandling

Med interiørarkitektens hjelp har familien fått en funksjonell og innbydende stue, der også de små trives.

Pluss ikon
STUA FØR: Familien hadde solgt sin forrige bolig med det meste av møblene, og de slet med å finne riktig stil og møblering for sin nye stue. Sjekk ut interiørarkitektens tips og forvandling.
STUA FØR: Familien hadde solgt sin forrige bolig med det meste av møblene, og de slet med å finne riktig stil og møblering for sin nye stue. Sjekk ut interiørarkitektens tips og forvandling. Foto: Filippa Tredal
Sist oppdatert

– Ønsket var en stue som fungerte for hele familien, samt et interiør med en voksen stil som ikke skrek «småbarnsfamilie». Det var viktig å finne en god møbleringsplan og oppbevaringsmuligheter som fungerer godt i hverdagen, forteller interiørarkitekt Julie Berget hos Arkivet.

EKSPERTEN: Interiørarkitekt Julie Berget hos Arkivet
EKSPERTEN: Interiørarkitekt Julie Berget hos Arkivet Foto: Privat

Hvordan løste du dette?

– Jeg er alltid opptatt av hvordan rommet kan utnyttes best mulig, ikke minst hvordan man kan løse oppbevaringen på en fin og ryddig måte. Jeg har selv små barn, derfor vet jeg at det kan være enkelt å velge en hjørnesofa for å få masse gulvplass midt i rommet, sier Julie.

– Ved i stedet å ta i bruk hele rommet, gjennom å møblere slik det er gjort her, skapes en mye mer inviterende følelse, og flyten i rommet blir bedre.

Hvordan har du tenkt rundt paletten?

– Vi fant farger som familien er komfortable med, samtidig utfordret jeg dem med å velge noe de kanskje ikke ville valgt selv. Med deres ønske om å blande det klassiske med det nordiske, fant jeg farger som harmonerer godt, gir en lun atmosfære og samtidig er tidløse.

<b>FØR:</b> Familien hadde solgt sin forrige bolig med det meste av møblene, og de slet med å finne riktig stil og møblering for sin nye stue.
FØR: Familien hadde solgt sin forrige bolig med det meste av møblene, og de slet med å finne riktig stil og møblering for sin nye stue. Foto: Filippa Tredal
ETTER: Etter en total interiørendring ble stua lun og koselig
ETTER: Etter en total interiørendring ble stua lun og koselig Foto: Filippa Tredal

Møbler: kr 157 000

Håndverkere: kr 14 000

Maling og utstyr: kr 3000

Til sammen: kr 174 000

Se mer

Hva er du særlig fornøyd med?

– Jeg blir selvfølgelig alltid glad når kunden er fornøyd med interiøret og føler det er et rom de ønsker å være i. Men jeg må si at jeg ble spesielt begeistret over hvordan den spesialdesignede hyllen ble!

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Se flere bilder under:

ETTER: Vegger malt i fargen Space fra Jotun skaper en fin harmoni. Stålampen er fra Gubi og bildet på veggen bak er fra posterandframe.com. Det kremfargede teppet er fra Layered og sofaen fra Skeidar, mens stolene er funnet hos Slettvoll. Sofabordene er fra Menu, mens vasen på det største bordet er fra Louise Roe. Taklampen er fra Oi Soi Oi, og putene er laget på bestilling.
ETTER: Vegger malt i fargen Space fra Jotun skaper en fin harmoni. Stålampen er fra Gubi og bildet på veggen bak er fra posterandframe.com. Det kremfargede teppet er fra Layered og sofaen fra Skeidar, mens stolene er funnet hos Slettvoll. Sofabordene er fra Menu, mens vasen på det største bordet er fra Louise Roe. Taklampen er fra Oi Soi Oi, og putene er laget på bestilling. Foto: Filippa Tredal
GREEN LEAF: Den ene veggen er dekket av et hyllesystem, som interiørarkitekten har tegnet spesielt for denne stuen. Underskapene er Metod fra Ikea, og hyllene over er Bolias ROD-hyllesystem. Både underskapene og veggen bak er malt i fargen Green Leaf fra Jotun, for et helhetlig uttrykk.
GREEN LEAF: Den ene veggen er dekket av et hyllesystem, som interiørarkitekten har tegnet spesielt for denne stuen. Underskapene er Metod fra Ikea, og hyllene over er Bolias ROD-hyllesystem. Både underskapene og veggen bak er malt i fargen Green Leaf fra Jotun, for et helhetlig uttrykk. Foto: Filippa Tredal
SOFA: Ved å plassere sofaen i vinkel fra veggen der tv-en henger, blir det mindre fokus på skjermen når den ikke er skrudd på.
SOFA: Ved å plassere sofaen i vinkel fra veggen der tv-en henger, blir det mindre fokus på skjermen når den ikke er skrudd på. Foto: Filippa Tredal

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2023, og sist oppdatert 15/04 2023.

Les også