bonytthjelpen

Skråtak, dører og vinduer gjorde soverommet vanskelig å innrede – sjekk den budsjettvennlige løsningen!

Familien fikk oppfylt ønsket om en et lyst og lekker soverom i nordisk stil med god oppbevaring.

Pluss ikon
FØR: Huset var nyinnkjøpt og soverommet sto tomt da prosjektet ble satt i gang. Ønsket om å få et helhetlig uttrykk gjorde at Jesper Kolstad Rødseth og Mathilde Eggereide kontaktet Bonytthjelpen og interiørarkitekt Christine Fredriksen.
FØR: Huset var nyinnkjøpt og soverommet sto tomt da prosjektet ble satt i gang. Ønsket om å få et helhetlig uttrykk gjorde at Jesper Kolstad Rødseth og Mathilde Eggereide kontaktet Bonytthjelpen og interiørarkitekt Christine Fredriksen. Foto: Privat
Sist oppdatert

Utgangspunktet for prosjektet var ønsket om et lyst soverom i nordisk stil med god oppbevaring.

Familien ønsket seg en skreddersydd look til et overkommelig budsjett.

Veggfargen og den lyse parketten var fin og skulle derfor videreføres. Med to dører, store vindusflater på den ene veggen og delvis skråtak var møbleringsmulighetene begrenset.

EKSPERTEN: Christine T. Fredriksen, interiørarkitekt og kreativ leder i arkivet.co.
EKSPERTEN: Christine T. Fredriksen, interiørarkitekt og kreativ leder i arkivet.co. Foto: Privat

Hvordan ble det løst?

– Etter å ha kartlagt kundens behov og budsjett, var neste steg å legge inn målene til rommet i et digitalt tegneprogram og begynne å leke seg med forskjellige løsninger, forteller interiørarkitekt Christine T. Fredriksen fra Arkivet.

– For å utnytte plassen maksimalt for oppbevaring, uten at rommet skulle virke trangere, tegnet jeg opp møbelsnekrede alternativer.

Løsningen ble en budsjettvennlig hybrid hvor innmat og kommoder er fra Ikea, mens garderobedører og all eik, samt det tilpassede skapet i hjørnet, er fra møbelsnekker.

FØR: Det ble prøvd ulike plasseringer av sengen, men til slutt endte den opp under skråtaket innerst i rommet. På den måten kunne den fulle takhøyden i resten av soverommet utnyttes til oppbevaring. Drøbak Microsnekkeri står for alt av trearbeid, inkludert sengegavlen og nattbordet i eik.
FØR: Det ble prøvd ulike plasseringer av sengen, men til slutt endte den opp under skråtaket innerst i rommet. På den måten kunne den fulle takhøyden i resten av soverommet utnyttes til oppbevaring. Drøbak Microsnekkeri står for alt av trearbeid, inkludert sengegavlen og nattbordet i eik. Foto: Yvonne Wilhelmsen
PLANTEGNING: Med to dører, store vindusflater på den ene veggen og delvis skråtak var møbleringsmulighetene begrenset
PLANTEGNING: Med to dører, store vindusflater på den ene veggen og delvis skråtak var møbleringsmulighetene begrenset

Har det vært spesielle hensyn å ta?

– Når man jobber med treverk i et rom med eksisterende parkett, er det alltid vanskelig å finne ferdigprodukter som er i samme nyanse. Derfor var det fint at alle synlige tredetaljer er fra en møbelsnekker som kunne matche opp eikefargen med gulvet.

Hva er du mest fornøyd med?

– Helheten med garderobe, sengegavl og nattbord, samt skapdørene som går helt opp til taket med diskret innfeste håndtak.

– Vi elsker helheten og at alt henger sammen, fra sengegavlen til kommoderekken, sier eierne.

Møbelsnekker og materialer: Kr 93 000

Ikea skapstammer og kommoder: Kr 14 000

Nattbordslamper: Kr 8 000

Elektriker: Kr 5 000

Til sammen Kr 120 000

Se mer

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Se flere bilder under:

EIK: For å skape et enhetlig preg, hentes eiken fra sengegavlen opp på sidene av skapene og på toppen av det. Dessuten er det brukt eik i de innfreste håndtakene. Teppet på gulvet er Anong fra Linie Design, og på veggen henger et bilde av Jesper Nyrén fra Länna Møbler.
EIK: For å skape et enhetlig preg, hentes eiken fra sengegavlen opp på sidene av skapene og på toppen av det. Dessuten er det brukt eik i de innfreste håndtakene. Teppet på gulvet er Anong fra Linie Design, og på veggen henger et bilde av Jesper Nyrén fra Länna Møbler. Foto: Yvonne Wilhelmsen
NORDISK STIL: Ønsket var en nordisk stil med innslag av japansk design, og resultatet har absolutt innslag av begge stiler med sitt harmoniske, rene preg. Nattbordslampen er Panthella Portable V2 fra Louis Poulsen, og sengetøyet er fra Myyk.
NORDISK STIL: Ønsket var en nordisk stil med innslag av japansk design, og resultatet har absolutt innslag av begge stiler med sitt harmoniske, rene preg. Nattbordslampen er Panthella Portable V2 fra Louis Poulsen, og sengetøyet er fra Myyk. Foto: Yvonne Wilhelmsen
IKEA PAX: Skapstammene og innmaten er fra Ikeas Pax-serie, mens dørene er laget av Drøbak Microsnekkeri. Bordlampen er fra Ferm Living.
IKEA PAX: Skapstammene og innmaten er fra Ikeas Pax-serie, mens dørene er laget av Drøbak Microsnekkeri. Bordlampen er fra Ferm Living. Foto: Yvonne Wilhelmsen
STOL: Ved fotenden er det blitt plass til en Y-stol, for den som vil sitte i stedet for å strekke seg ut på sengen.
STOL: Ved fotenden er det blitt plass til en Y-stol, for den som vil sitte i stedet for å strekke seg ut på sengen. Foto: Yvonne Wilhelmsen
GARDEROBELØSNING: Garderobeløsningen fortsetter under vinduet, der tre Eket-kommoder fra Ikea har fått en eikeplate på toppen. Den mørkeblå vasen er fra Ferm Living, mens den store, hvite er fra Louise Roe. Pallen Méribel fra Cassina er anskaffet hos Länna Møbler.
GARDEROBELØSNING: Garderobeløsningen fortsetter under vinduet, der tre Eket-kommoder fra Ikea har fått en eikeplate på toppen. Den mørkeblå vasen er fra Ferm Living, mens den store, hvite er fra Louise Roe. Pallen Méribel fra Cassina er anskaffet hos Länna Møbler. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 13/04 2023, og sist oppdatert 18/04 2023.

Les også