Bonytthjelpen: Oppussing

Gangen hjemme hos Sissel var pregløs og kjedelig. Nå er den totalt forvandlet

Det var en gang … og den var ikke mye å skryte av. Men det var før! Se bildene.

FØR: Gangen var pregløs og kjedelig, og den manglet oppbevaringsplass.
FØR: Gangen var pregløs og kjedelig, og den manglet oppbevaringsplass. Foto: Privat
Publisert

Hva var utfordringen?

Gangen var kald og upersonlig. Den hadde hele fem dører, så det var vanskelig å skape god oppbevaringsplass.

Samtidig var det nærliggende badet og fremfor alt vaskerommet praktisk talt små kott.

Hvordan løste du det?

Vaskerommet og badet ble slått sammen. Da døren til vaskerommet ikke trengtes lenger, ble det plass til mer oppbevaring i gangen.

Vaskerom og bad ble et større rom som fyller begge funksjoner.

Hva slags stil og stemning er valgt?

Interiørarkitekt Ida Lundqvist
Interiørarkitekt Ida Lundqvist

Vi ønsket at dørene skulle «forsvinne» visuelt. Derfor er alle vegger, dører og listverk malt i samme farge, Skogsro fra Jotun.

Hadde dørene fortsatt vært hvite, ville de ha «poppet». Nå får i stedet detaljer som lamper og oppbevaring mer fokus enn dørene.

Hvordan er farger og materialer valgt ut?

Fargene er hentet fra de nærliggende rommene.

I denne leiligheten var det ellers få hvite vegger, og den mørke gangen bidrar til en mer helhetlig palett.

Belysningen ble veldig viktig her, da mørke flater lett blir veldig tunge og dystre uten lys. Gangen hadde tidligere malte, gamle fliser som ga et veldig kaldt uttrykk.

De nye flisene fortsetter inn i det nye baderommet, slik at rommene står i stil til hverandre.

Det klassiske rutemønsteret er et tidløst valg, som samtidig gir energi og liv til det ellers monokrome rommet, der alt annet er malt i samme nyanser.

<b>FØR:</b> Gangen var pregløs og kjedelig, og den manglet oppbevaringsplass.
FØR: Gangen var pregløs og kjedelig, og den manglet oppbevaringsplass. Foto: Privat
<b>ETTER:</b> Den pregløse gangen er en saga blott, og med en dør mindre har det blitt god plass til oppbevaring. Sissel og sønnen ønsket seg skogsfølelse, og det har de fått med fargen Skogsro fra Jotun. Flere gjester har kommentert at det ble flott. På konsollbordet utstilles blomster eller kvister etter sesong.
ETTER: Den pregløse gangen er en saga blott, og med en dør mindre har det blitt god plass til oppbevaring. Sissel og sønnen ønsket seg skogsfølelse, og det har de fått med fargen Skogsro fra Jotun. Flere gjester har kommentert at det ble flott. På konsollbordet utstilles blomster eller kvister etter sesong. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Hva med badet?

Baderommet var lite og veldig utdatert. Eierne ønsket fortsatt å kunne bade, selv om plassen var begrenset, og jeg fant heldigvis et badekar som passet perfekt.

<b>EKSKLUSIVT PREG:</b> Konsollbordet Blanca fra Venture Home og vegglampen er kjøpt via idlu.shop. Puffen er fra Jotex, og de lekre taklampene er fra Audo Copenhagen. Vasen Dagg er designet av Carina Seth Andersson for Svenskt Tenn. 
EKSKLUSIVT PREG: Konsollbordet Blanca fra Venture Home og vegglampen er kjøpt via idlu.shop. Puffen er fra Jotex, og de lekre taklampene er fra Audo Copenhagen. Vasen Dagg er designet av Carina Seth Andersson for Svenskt Tenn.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>SJAKK MATT:</b> Det lekre, mønstrede flisegulvet fortsetter inn i badet, som nå også er vaskerom. Flisene er fra Bricmate. Oppbevaringsløsningen er snekkerbygget og malt i samme farge som veggen.
SJAKK MATT: Det lekre, mønstrede flisegulvet fortsetter inn i badet, som nå også er vaskerom. Flisene er fra Bricmate. Oppbevaringsløsningen er snekkerbygget og malt i samme farge som veggen. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Vaskemaskin og tørketrommel fikk plass i et plassbygget oppbevaringsmøbel. Det gir en ren og eksklusiv effekt. Belysningen er nøye utvalgt. Den skulle gi et dekorativt preg, men samtidig være funksjonell.

Det spesialtilpassede speilet sammen med det lave badekaret og belysningen gir en romslig følelse, og rommet oppleves ikke trangt selv om det også inneholder vaskemaskin og tørketrommel, slik at alle de opprinnelige funksjonene er beholdt.

Dette er virkelig compact living, uten at det oppleves som kompakt! Kunsten på veggen er med på å gi rommet særpreg og ekstra wow-effekt.

Bildet er valgt ut av kunden og printet på aluminium. Det gjør at rommet oppleves mer møblert og varmt.

<b>KUNSTFERDIG:</b> Bildet er valgt ut av kunden og trykket på aluminiumsplate av Ida Lundqvist/idlu.shop. Badekaret er fra Norfloor og armaturene fra Tapwell. Taklamper og spotlights er fra SG Armaturen. I en gullskål fra Milla Boutique ligger håndlagde, norske såper som i likhet med håndklærne er fra Laura Christina B Vallenes/thepureparfume.com.
KUNSTFERDIG: Bildet er valgt ut av kunden og trykket på aluminiumsplate av Ida Lundqvist/idlu.shop. Badekaret er fra Norfloor og armaturene fra Tapwell. Taklamper og spotlights er fra SG Armaturen. I en gullskål fra Milla Boutique ligger håndlagde, norske såper som i likhet med håndklærne er fra Laura Christina B Vallenes/thepureparfume.com. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>LITE OG SMART:</b> Bad og vaskerom er slått sammen til et funksjonelt og lekkert rom, der plassen er godt utnyttet. Baderomsmøbelet er fra Haven, og speilet er spesialtilpasset rommet. Vegglampene er fra Flos, og vasen Arcissimo er fra Dusty Deco.
LITE OG SMART: Bad og vaskerom er slått sammen til et funksjonelt og lekkert rom, der plassen er godt utnyttet. Baderomsmøbelet er fra Haven, og speilet er spesialtilpasset rommet. Vegglampene er fra Flos, og vasen Arcissimo er fra Dusty Deco. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Dette kostet forvandlingen

Flislegger, murer, maler og elektrikere med utstyr, samt arkitekthjelp til papirarbeid (brannforskrifter og beregninger), ca. kr 440 000

Badekar, fliser, konsollbord, speil, badekar, armaturer, bilde og vaskekommode, kr 160 000

Rørleggerarbeid og vegghengt toalett, kr 90 000

Glassmester, kr 10 000

Søknad til Plan og bygg, kr 5500

Totalt, ca. kr 705 500

«Det var sønnen min som ønsket seg skogsfølelse i gangen. Wow-faktoren på badet er definitivt bildet av regnskog fra Australia, og speilet fra glassmester. Vi er veldig fornøyd med resultatet!» sier eier Sissel Staven
«Det var sønnen min som ønsket seg skogsfølelse i gangen. Wow-faktoren på badet er definitivt bildet av regnskog fra Australia, og speilet fra glassmester. Vi er veldig fornøyd med resultatet!» sier eier Sissel Staven Foto: Yvonne Wilhelmsen

Hva er du særlig fornøyd med?

Atmosfæren i rommene! Det oppleves «fresht» og samtidig eksklusivt. Eierne ga meg frie tøyler, så det var veldig gøy.

Badet har blitt et av mine favorittrom! Jeg elsker gulvet, det ble akkurat som jeg så for meg. Jeg er også veldig glad i detaljene, som kunsten over badekaret med de to spottene og speillampene.

Plasseringen er ikke tradisjonell, men det fungerer veldig fint og er både funksjonelt og dekorativt.

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Se flere bilder under:

<b>PLASS TIL ALT:</b> Vegghyllen og knaggrekkene er fra Norrgavel.
PLASS TIL ALT: Vegghyllen og knaggrekkene er fra Norrgavel. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>GODT OPPLYST:</b> Også i garderoben er det innfelt spotter fra SG Armaturen.
GODT OPPLYST: Også i garderoben er det innfelt spotter fra SG Armaturen. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>SNEKKERBYGGET:</b> Det var sønnen i familien som kom på at vaskemaskin og tørketrommel kunne integreres ved å snu dem 90 grader og åpne veggen mellom bod og bad. Den spesiallagde oppbevaringsløsningen er oppført av Pro Maler.
SNEKKERBYGGET: Det var sønnen i familien som kom på at vaskemaskin og tørketrommel kunne integreres ved å snu dem 90 grader og åpne veggen mellom bod og bad. Den spesiallagde oppbevaringsløsningen er oppført av Pro Maler. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 01/03 2024.

Les også