Eksperten svarer

Den nye naboen vår er nysgjerrig og dominerende. Hva gjør vi?

Vi hadde forestilt oss at den nyeste familien var et friskt pust i nabolaget. Men det viste seg dessverre å være helt feil. Kvinnen i paret er utrolig nysgjerrig og dominerende overfor oss og de andre i nabolaget, hva gjør vi?

Pluss ikon
EKSPERTEN: Den danske forfatteren og samlivseksperten. Vibeke Dorph svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer
EKSPERTEN: Den danske forfatteren og samlivseksperten. Vibeke Dorph svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer Foto: Klaus Rudbæk
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei

Vi bor i et hyggelig nabolag, hvor naboskapet alltid har vært godt.

Her blir det holdt gatefest, vi hjelper hverandre og sørger ellers for å holde en god tone, hvor vennlighet råder, uten at vi blander oss for mye i hvordan vi ellers lever livene våre.

Dessverre viste hun nye naboen andre mindre sjarmerende sider av seg selv. Vi opplevde blant annet å bli forstyrret av henne, da vi en kveld satt og grillet i hagen vår.

Her klaget hun over røyken, til tross for at hun bor to hus unna oss. Hun klager også over støy fra naboens barn, selv om mannen hennes gjerne står og hamrer og banker sent på kvelden hos dem.

Hun har også klagd på naboens hund som bjeffer og en annen nabo sine trær, som skygger ned i hennes hage. Det er faktisk ingen grenser for hva hun kan finne på å ha en mening om.

Det er tydelig at hun er vant til å kommandere rundt med både mann og barn, men både jeg og naboene mine er lei av at hun har begynt å behandle oss på samme måte.

Hvordan skal vi håndtere dette?

Hilsen en furstrert nabo

Svar:

Hei

Problemet med vanskelige naboer er at man ikke kan kvitte seg med dem. De blir boende tett på en, og går man inn i en kontrovers med dem, så ender det ofte med å bli et ganske ubehagelig naboskap.

Det er ikke hyggelig, for hvis det er et sted hvor vi alle trenger å ha et fristed, så er det hjemme hos en selv.

Derfor er mitt råd til deg litt kjedelig, for det er rett og slett: Ignorer.

Naboen din høres nemlig ut som den typen menneske som ikke bare trives med å kommandere andre. En liten konflikt setter hun sikkert også pris på.

Det er heldigvis en tendens hun er ganske alene om. For de fleste av oss foretrekker jo å leve i harmoni med våre naboer, slik det virker som at dere har gjort frem til nå.

Derfor synes jeg at dere skal prøve å ignorere klagene hennes. Smil vennlig og trekk på skuldrene, men ikke slukk grillen, kvel hunden eller fell trærne, bare fordi hun mener at det kreves.

Hun står jo heldigvis ganske alene, omgitt som hun er av ellers fredelige mennesker, så det er grenser for hvor mye skade hun kan forårsake med sine klager.

Tål henne, sett foten vennlig ned når det kreves, og gled deg ellers over at du i motsetning til hennes mann og barn bare må tåle henne når du støter på henne ute på veien.

Hilsen Vibeke Dorph

Artikkelen ble først publisert på alt.dk

Denne saken ble første gang publisert 16/01 2024, og sist oppdatert 16/01 2024.

Les også