BONYTTHJELPEN

Her ble det ikke orden før interiørarkitekten kom

Se allrommet med høyde under taket etter oppussingen!

Pluss ikon
FØR: – Prospektet kalte det «artige vinkler». Vi strevde med å utnytte takhøyden i kjøkkenet og finne gode løsninger for innredning av stuen, forteller huseier Ann Kristin.
FØR: – Prospektet kalte det «artige vinkler». Vi strevde med å utnytte takhøyden i kjøkkenet og finne gode løsninger for innredning av stuen, forteller huseier Ann Kristin. Foto: Filippa Tredal
Sist oppdatert

– Dette er et smalt og langt rom, med takhøyde på nesten fire meter.

Ann Kristin Gresaker og Joakim Dyrnes bor her med sin datter, og syntes det var vanskelig å finne løsninger som utnyttet rommet og ga det de trengte av oppbevaring og sitteplasser.

Rommet føltes mest trangt og rotete.

– Vi hadde typiske bybolig-problemer og trengte smarte løsninger for oppbevaring og sitteplasser, sier Ann Kristin.

Bokhylle og nye farger

De fikk hjelp av Bonytt og interiørarkitekt Ida Lundqvist til å skape et nytt rom som bedre oppfylte deres behov.

EKSPERTEN: Interiørarkitekt Ida Lundqvist
EKSPERTEN: Interiørarkitekt Ida Lundqvist

– Her er det mest plass i høyden, så vi bygget en bokhylle helt til taket som også kler inn kjøleskap og fryser, og «bretter» seg rundt søylen som holder den lille hemsen. I forlengelsen av bokhyllen laget vi en sittebenk med oppbevaring langs hele veggen og under vinduet, forteller Lundqvist.

OLASS TIL BENK: Ved å gjøre vindusveggen til rommets fokuspunkt, er den største utfordringen blitt en fordel. – Jeg elsker å sitte på benken under vinduene og se utover hustakene på Vålerenga, noe vi ikke hadde mulighet til før, sier Ann Kristin. I tillegg er det lagt nytt gulv og bygget godt med oppbevaringsplass.
OLASS TIL BENK: Ved å gjøre vindusveggen til rommets fokuspunkt, er den største utfordringen blitt en fordel. – Jeg elsker å sitte på benken under vinduene og se utover hustakene på Vålerenga, noe vi ikke hadde mulighet til før, sier Ann Kristin. I tillegg er det lagt nytt gulv og bygget godt med oppbevaringsplass. Foto: Filippa Tredal

– Benken under vinduet har hjul ettersom det er en ovn her, så den kan flyttes nærmere bordet.

OPPBEVARING: Veggen er i nyansen NCS S3020-B90G i en supermatt maling. Den flotte taklampen er tegnet av interiørarkitekten og laget i samarbeid mellom MW Elektro og Trappesmia Jørn Sandberg Montasje.
OPPBEVARING: Veggen er i nyansen NCS S3020-B90G i en supermatt maling. Den flotte taklampen er tegnet av interiørarkitekten og laget i samarbeid mellom MW Elektro og Trappesmia Jørn Sandberg Montasje. Foto: Filippa Tredal
TRAPP: Stuen ble oppgradert sammen med kjøkkenet, blant annet med nytt gulv og restaurert trapp til kontoret på hemsen. Gelenderet er laget av Trappesmia Jørn Sandberg Montasje. Pinnestolen J110 fra Hay var en gave til Ann Kristin fra Joakim og hans søsken.
TRAPP: Stuen ble oppgradert sammen med kjøkkenet, blant annet med nytt gulv og restaurert trapp til kontoret på hemsen. Gelenderet er laget av Trappesmia Jørn Sandberg Montasje. Pinnestolen J110 fra Hay var en gave til Ann Kristin fra Joakim og hans søsken. Foto: Filippa Tredal

Les også: Familie fikk kjøpe gammel kjeller. Se forvandlingen

Liker farger

Ann Kristin og Joakim liker farger, de har knall rosa gang og flere ekspresjonistiske kunstverk.

– Ved å male den høyeste veggen og vindusveggen, inkludert karmer og listverk, kunne vi understreke takhøyden, dagslyset og den høye bokhyllen. Fargen ble valgt for å gi varme til rommet og myke opp det stramme og litt maskuline inntrykket av de sorte hyllene, sier interiørarkitekten.

Det er satt inn ny og bedre belysning, inkludert en nett og oppsiktsvekkende pendel.

Paret har også lagt nytt gulv i rommet, som er gjennomgående til stuen, møblert stuen og tettet trappen, som var litt utrygg for deres lille datter.

NB: Leiligheten er blitt solgt etter at artikkelen stod på trykk første gang.

PLASS RUNDT BORDET: Sittebenken er laget av kjøkkenmoduler fra Ikea med sideplater på toppen, som er dype nok til å være komfortable sitteplasser. Masse puter, fra Kremmerhuset og H&M Home, er likevel godt å ha.
PLASS RUNDT BORDET: Sittebenken er laget av kjøkkenmoduler fra Ikea med sideplater på toppen, som er dype nok til å være komfortable sitteplasser. Masse puter, fra Kremmerhuset og H&M Home, er likevel godt å ha. Foto: Filippa Tredal
<b>PLANLØSNING:</b> Kjøkkenet i v-form ga god plass til spisebord, men kroken ved vinduet var utilgjengelig før Ida Lundqvist foreslo å lage sitteplasser med oppbevaring under langs hele veggen. Modulene ved vinduet er flyttbare, siden det er en ovn der.
PLANLØSNING: Kjøkkenet i v-form ga god plass til spisebord, men kroken ved vinduet var utilgjengelig før Ida Lundqvist foreslo å lage sitteplasser med oppbevaring under langs hele veggen. Modulene ved vinduet er flyttbare, siden det er en ovn der.

Dette kostet forvandlingen

Prisen inkluderer alt arbeid i stue og kjøkken: Bygge sittebenk/bokhylle, ny skapseksjon under trappen, mediebenk med sitteplasser på stua, gelender til trapp og hems, tetting av trapp, ny belysning, nytt gulv, nye lister, en skyvedør samt maling av vegger, trapp, lister og karmer.

Materialer: kr 30 000

Elektriker/taklampe: kr 13 000

Håndverkere: kr 210 000

Smed/gelender: kr 23 750

Sum: kr 276 750

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2020, og sist oppdatert 17/03 2023.

Les også