Bonytthjelpen

Familien hadde et hjørne i stuen som var vanskelig å utnytte. Nå er kroken blitt et nytt favorittsted

Med interiørarkitektens hjelp er den tidligere så kjedelige stuedelen blitt forvandlet til en innbydende og praktisk voksensone med kontorplass, oppbevaring og sitteplass.

Pluss ikon
FØR: Det tidligere pikerommet var integrert i stuen, men det var vanskelig å få rommet til å fungere som den praktiske og hyggelige voksenkroken familien ønsket seg.
FØR: Det tidligere pikerommet var integrert i stuen, men det var vanskelig å få rommet til å fungere som den praktiske og hyggelige voksenkroken familien ønsket seg. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Det avlange rommet er en forlengelse av stuen. Det har to åpninger, en fra gangen og en fra stuen, så her var det viktig å skape et fint blikkfang fra begge inngangene, sier interiørarkitekt Kamille Pedersen hos Arkivet.

– Tilknytningen til stuen gjorde det viktig å skape et lunt rom, som samtidig dekket kundens behov for en arbeidsplass, et sted å trekke seg tilbake, samt oppbevaring av bøker og album.

Hvordan løste du dette?

ETTER: Stuen var fra før malt i fargen Warm Blush fra Jotun. De spesialtilpassede møblene er tegnet av Kamille Pedersen. Kine fant selv frem til en norsk møbeltapetserer som samarbeider med et polsk snekkerverksted, så hyller, pult og benk er produsert i Polen. Det marokkanske gulvteppet er fra Cosa Consept.
ETTER: Stuen var fra før malt i fargen Warm Blush fra Jotun. De spesialtilpassede møblene er tegnet av Kamille Pedersen. Kine fant selv frem til en norsk møbeltapetserer som samarbeider med et polsk snekkerverksted, så hyller, pult og benk er produsert i Polen. Det marokkanske gulvteppet er fra Cosa Consept. Foto: Yvonne Wilhelmsen

– Skrivebordet ble plassert ved rommets eneste vindu, for mest mulig naturlig lys til arbeidssonen. Det er koblet sammen med et multifunksjonelt oppbevaringsmøbel og sittebenk.

Hvordan er farger og materialer valgt ut?

PLANTEGNING
PLANTEGNING

– Kunden ville beholde veggfargen. For et rolig uttrykk ble de åpne hyllene malt i samme nyanse. Slik kan bøker og dekor få fokus. Resten av møblene er i eik, som tilfører varmetil rommet, sier Pedersen.

FORNØYD: – Sittebenken har blitt mitt nye favorittsted. Her kan jeg ha litt egentid, uten å egentlig være alene, sier Kine Dreyer.
FORNØYD: – Sittebenken har blitt mitt nye favorittsted. Her kan jeg ha litt egentid, uten å egentlig være alene, sier Kine Dreyer. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Hva er du spesielt fornøyd med?

– Vi fikk dekket behovet for arbeidsplass og fant en fin, praktisk løsning for oppbevaring. Sittebenkens plassering i hjørnet har gitt familien en god krok å trekke seg tilbake til.

Det er tatt hensyn til rommets tilknytning til andre rom, og rommet er nå et fint blikkfang fra både gangen og tv-stuen.

Sittebenken bidrar til det lune uttrykket. Bare kontorplass og hyller ville ikke gitt den samme tilknytningen mellom rommene.

Forvandlingen kostet 110 000 kroner.

Dette inkluderer møbelsnekker, spraylakkering og puter sydd av møbeltapetserer.

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Se flere bilder her:

DEKOR: Bildet på veggen er av Bobo Walmansson, og sidebordet Lato er fra &Tradition. Blomsterkrukken er fra Olivias Hus, mens putene er sydd av en møbeltapetserer.
DEKOR: Bildet på veggen er av Bobo Walmansson, og sidebordet Lato er fra &Tradition. Blomsterkrukken er fra Olivias Hus, mens putene er sydd av en møbeltapetserer. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Kosekroken har blitt Kines nye favorittsted, et herlig sted å trekke seg tilbake med en bok når stuen er okkupert av bilbaner, legobyer og barne-tv. Lampen er en limited edition-utgave av &Traditions Bellevue.
Kosekroken har blitt Kines nye favorittsted, et herlig sted å trekke seg tilbake med en bok når stuen er okkupert av bilbaner, legobyer og barne-tv. Lampen er en limited edition-utgave av &Traditions Bellevue. Foto: Yvonne Wilhelmsen
ARBEIDSPLASS: Viktig med en god arbeidsplass. Stolen er fra Fredericia Furniture, og krukken er fra Gave- og Interiørhuset i Søgne. Bildet er fra Olivias Hus.
ARBEIDSPLASS: Viktig med en god arbeidsplass. Stolen er fra Fredericia Furniture, og krukken er fra Gave- og Interiørhuset i Søgne. Bildet er fra Olivias Hus. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SKREDDERSYDD: De nye hyllene er skreddersydd blant annet for å romme Kines mange og store fotoalbum, som nå endelig er i ferd med å flytte ned fra loftet, og enkelt kan tas frem for en mimrestund
SKREDDERSYDD: De nye hyllene er skreddersydd blant annet for å romme Kines mange og store fotoalbum, som nå endelig er i ferd med å flytte ned fra loftet, og enkelt kan tas frem for en mimrestund Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2023, og sist oppdatert 14/04 2023.

Les også