funkishytte

Ikke så langt unna hjemstedet fant søstrene drømmehytta

I Selbu er kommuneslagordet «Et lykkeland». Gjennom de store vinduene i den nybygde hytta har familien Kristoffersen panoramautsikt over det hele.

De store vinduene i stuen rammer inn utsikten over Meråker og fjellet Fongen. Sofaen er fra Home & Cottage, vegglampen fra Jotex og bordet fra Bohus. Kubbebordet Dovre er fra Smartwood, og lenestolene er fra Jysk.
De store vinduene i stuen rammer inn utsikten over Meråker og fjellet Fongen. Sofaen er fra Home & Cottage, vegglampen fra Jotex og bordet fra Bohus. Kubbebordet Dovre er fra Smartwood, og lenestolene er fra Jysk. Foto: Anne-Line Bakken
Publisert

Sikt er hytta for å nyte. Nyte utsikten og naturen, skriver hytteprodusenten Neo, som har den stramme og høyloftede funkishytta i sitt sortiment.

Å nyte naturen og utsikten har familien Kristoffersen gjort til gagns siden de overtok den nøkkelferdige hytta i Selbu i 2021.

Camilla Kristoffersen, som står som eier av hytta sammen med søsteren Lisa og foreldrene, har en forkjærlighet for skandinavisk stil og synes furutrær er noe av det vakreste som finnes.

Det er derfor ikke vanskelig å forstå at hun falt pladask for den lyse og luftige hytta, der den ligger omkranset av furukroner rett over Selbustrand. Både inn- og utvendig er hytta kledd med kvalitetsfuru, og store vinduer slipper naturen inn i det store, åpne allrommet.

Med travle hverdager var det et stort pluss for familien at hytta er bygget av materialer som krever svært lite vedlikehold. Den utvendige kledningen og taket er i royalimpregnert furu fra Talgø MøreRoyal, i fargen Setersvart. Vinduene er fra Velfac. 
Med travle hverdager var det et stort pluss for familien at hytta er bygget av materialer som krever svært lite vedlikehold. Den utvendige kledningen og taket er i royalimpregnert furu fra Talgø MøreRoyal, i fargen Setersvart. Vinduene er fra Velfac.  Foto: Anne-Line Bakken
Hytta er bygget i funkisstil, med store vindusflater og stramme, sømløse linjer, slik at ute og inne nærmest glir over i ett. De svarte detaljene er en fin kontrast til de hvitvoksede panelveggene. Spisebordet, benken og stolene er fra Bolia, mens kjøkkeninnredningen er fra JKE Design.
Hytta er bygget i funkisstil, med store vindusflater og stramme, sømløse linjer, slik at ute og inne nærmest glir over i ett. De svarte detaljene er en fin kontrast til de hvitvoksede panelveggene. Spisebordet, benken og stolene er fra Bolia, mens kjøkkeninnredningen er fra JKE Design. Foto: Anne-Line Bakken

Åpent hus

Hvem?

Søstrene Camilla og Lisa Kristoffersen eier hytta sammen med sine foreldre. Her trives også Camillas mann Terje Losen og barna Lina (10), Oda (8) og Mattias (8), samt familiens hunder. Camilla jobber som rehabiliteringsterapeut i Anicura, Terje er ingeniør og Lisa er tannlege.

Hva?

Hytte på 130 kvm fra 2021, i modellen Sikt fra Neo Hytter.

Hvor?

Damtjønna hyttegrend i Selbu, Trøndelag.

Å komme opp hit en fredag ettermiddag etter jobb, la hundene løpe fra seg mellom furutrærne og kose seg med et glass vin sammen med familien, er toppen av lykke, mener Camilla. Den store blomsterpotten er fra Mester Grønn.
Å komme opp hit en fredag ettermiddag etter jobb, la hundene løpe fra seg mellom furutrærne og kose seg med et glass vin sammen med familien, er toppen av lykke, mener Camilla. Den store blomsterpotten er fra Mester Grønn. Foto: Anne-Line Bakken

For Camilla og familien på fem, som til daglig bor og jobber i Trondheim, var Selbu den perfekte hyttedestinasjon.

– Vi reiste rundt og så på flere steder, og fant raskt ut at vi ikke ønsket mer enn halvannen times reisevei hjemmefra. Hit bruker vi nøyaktig en time og et kvarter, som er veldig overkommelig, selv på en litt sliten fredagskveld, sier Camilla.

Hun har ikke funnet grunn til å påklage det muligens noe pompøse slagordet «Selbu – et lykkeland». For rett utenfor hyttedøra tar skisporet dem til løypenettet på Selbuskogen skisenter, med sammenhengende løype på hele 198 kilometer.

Over 400 meter over havet er man nesten garantert snø vinterstid. Et steinkast unna ligger Damtjønna, et perfekt lite badevann for store og små, hvor man også kan gå på skøyter vinterstid. Vil man ikke ut, er det imidlertid ingen kunst å nyte naturen innenfra. Med 180 graders sikt er skillet mellom inne og ute nærmest visket vekk.

– Vi er svært takknemlige for utsikten, som kan nytes også mens man lager mat, sier Camilla.

Les også: Da Kristin og Per så utsikten fra hytta ble de bergtatt.

Familien er takknemlig for den åpne romløsningen som gjør at alle kan være samlet samtidig. Taklampene Octo er fra Secto Design. Peisen er fra Rais og vedstativet fra Bohus.
Familien er takknemlig for den åpne romløsningen som gjør at alle kan være samlet samtidig. Taklampene Octo er fra Secto Design. Peisen er fra Rais og vedstativet fra Bohus. Foto: Anne-Line Bakken

Naturlige valg

Høyt på listen over attributter å sette pris på står også det åpne allrommet, med den gedigne takhøyden.

– Den åpne stue- og kjøkkenløsningen er nok det vi setter aller størst pris på ved hyttas konstruksjon. Vi er en sosial gjeng, og det er hyggelig at vi alle kan være i samme rom. At hytta er delt opp i flere soner, både stue og loftstue, gjør den dessuten optimal når ungene vil leke eller spille og de voksne vil ha litt tid for seg selv.

Også i dekoren er Camilla og familien tro mot det skandinaviske naturuttrykket. Lysestaken Nunatak er fra Nedre Foss, mens fuglen fra Warm Nordic var en gave til Camilla fra en, formodentlig fornøyd, kunde. Vasen er fra Mester Grønn.
Også i dekoren er Camilla og familien tro mot det skandinaviske naturuttrykket. Lysestaken Nunatak er fra Nedre Foss, mens fuglen fra Warm Nordic var en gave til Camilla fra en, formodentlig fornøyd, kunde. Vasen er fra Mester Grønn. Foto: Anne-Line Bakken
På kjøkkenbenken står trefjøler, krukker fra Eva Solo og bordskånere i ull fra Kid Interiør fremme til pynt og nytte. Bildet på veggen er fra PosterStore. 
På kjøkkenbenken står trefjøler, krukker fra Eva Solo og bordskånere i ull fra Kid Interiør fremme til pynt og nytte. Bildet på veggen er fra PosterStore.  Foto: Anne-Line Bakken

Familien har ikke funnet grunn til å gjøre endringer siden de overtok, annet enn å montere utendørsbelysning og klargjøre uteområdet. De har imidlertid brukt noen timer på å planlegge innredningen, som skulle spille perfekt på lag med naturen utenfor.

Familien er godt fornøyd med at hytta er delt opp i flere soner.
Familien er godt fornøyd med at hytta er delt opp i flere soner.

– Jeg elsker den nordiske stilen og er veldig glad i det lyse panelet sammen med de svarte detaljene. Innslag av duse og myke tekstiler er med på å skape den lune atmosfæren, og for å få litt hyttefølelse har vi tatt inn naturelementer som skinn, trestubber og greiner, sier Camilla. At møblene gjennomgående er tidløse og nøytrale, er ingen tilfeldighet.

– Tidløse møbler gjør det enkelt å dekorere med farger i detaljene etter årstid og sesong. Jeg finner stor glede i vakkert interiør og i å tilstrebe en helhet. I mange tilfeller er det enkle virkelig det beste. Noen furukvister plukket rett utenfor døren kan pynte like mye som en stor blomsterbukett!

Styling: Beate Roald Aune

Hyttekos for oss er å komme opp hit en fredagskveld, ta et glass vin og finne roen med familien. Skuldrene senkes bare man kommer inn døren her.

Vi er mest fornøyd med den åpne planløsningen. For en sosial familie som vår, er den åpne stue- og kjøkkenløsningen optimal. Man kan stå og lage mat med hele familien rundt seg.

Vi har ikke hatt hytta så lenge, men vårt foreløpig beste hytteminne er fra påsken i fjor, med hele storfamilien til stede. Det var strålende sol, vi fyrte i bålpanna hver dag og fikk virkelig se naturen her fra sin beste side.

Det siste vi kvitter oss med er nok lenestolen fra Menu. Den passer så godt her som en lun kontrast til alt det lyse.

Se mer
De vakre Dinesen-gulvene spiller på lag med furuskogen utenfor. I gangen og allrommet er det lagt ekstra brede gulvbord på 30 cm, mens soverommene har smalere bord. Bak skyvedørene fra Opas skjules yttertøy og sko. Skostativet Step er fra Maze. 
De vakre Dinesen-gulvene spiller på lag med furuskogen utenfor. I gangen og allrommet er det lagt ekstra brede gulvbord på 30 cm, mens soverommene har smalere bord. Bak skyvedørene fra Opas skjules yttertøy og sko. Skostativet Step er fra Maze.  Foto: Anne-Line Bakken
Den nærmest svevende trappen har trinn i Dinesen-plank og pulverlakkerte stålvanger. Fra gangen ser man inn til stuen, der lenestolen Knitting Chair i valnøtt og saueskinn, designet av Ib Kofod-Larsen for Menu, får trone som en mørk kontrast til alle de lyse møblene. Kubbebordet fra Smartwood er ett av mange i hytta. Lysestaken Pov er fra Menu, og vasen Block i lær og glass er fra LindDna.
Den nærmest svevende trappen har trinn i Dinesen-plank og pulverlakkerte stålvanger. Fra gangen ser man inn til stuen, der lenestolen Knitting Chair i valnøtt og saueskinn, designet av Ib Kofod-Larsen for Menu, får trone som en mørk kontrast til alle de lyse møblene. Kubbebordet fra Smartwood er ett av mange i hytta. Lysestaken Pov er fra Menu, og vasen Block i lær og glass er fra LindDna. Foto: Anne-Line Bakken
Inn til høyre ligger badstuen, som blir brukt langt oftere enn Camilla først så for seg. Baderomsinnredningen er fra Dansani, og flisene er fra Imola Ceramica. Håndkleholderen er fra Smedbo og håndklærne fra Princess. 
Inn til høyre ligger badstuen, som blir brukt langt oftere enn Camilla først så for seg. Baderomsinnredningen er fra Dansani, og flisene er fra Imola Ceramica. Håndkleholderen er fra Smedbo og håndklærne fra Princess.  Foto: Anne-Line Bakken
Vegghyllen med oppheng, Folded Shelf i pulverlakkert aluminium, er fra Muuto. De varme tøflene i saueull er fra Shepherd. 
Vegghyllen med oppheng, Folded Shelf i pulverlakkert aluminium, er fra Muuto. De varme tøflene i saueull er fra Shepherd.  Foto: Anne-Line Bakken
Også på Lisas soverom står et eksemplar av stubbebordet Dovre fra Smartwood. Vegglampen er fra Normann Copenhagen, mens sengetøyet i økologisk bomull er fra Amokamok. 
Også på Lisas soverom står et eksemplar av stubbebordet Dovre fra Smartwood. Vegglampen er fra Normann Copenhagen, mens sengetøyet i økologisk bomull er fra Amokamok.  Foto: Anne-Line Bakken

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2023.

Les også