farger

Elisabeth slet med å finne ut hvordan hun skulle fargesette hjemmet. Da tok hun et valg hun ikke har angret på

Fargeeksperten hjalp henne med å forvandle familiens rekkehus til en herlig fargeklatt.

Sofaområdet har sofa og ottoman fra Zanotta, bord fra Carl Hansen & Søn og teppe fra Volver. Over henger en veggmontert hylle fra Woud, med blant annet en hvit vase fra Milla Boutique, og til venstre henger fotokunst av Monica Flakk. Den lave benken ved vinduet er laget av en møbelsnekker på bestilling. 
Sofaområdet har sofa og ottoman fra Zanotta, bord fra Carl Hansen & Søn og teppe fra Volver. Over henger en veggmontert hylle fra Woud, med blant annet en hvit vase fra Milla Boutique, og til venstre henger fotokunst av Monica Flakk. Den lave benken ved vinduet er laget av en møbelsnekker på bestilling.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sist oppdatert


Forandringen begynte først med fasadene til rekkehusraden, der Caroline, mannen Tor Arne og treåringen Hennie bor i ett av husene.

– Da rekkehusene sto klare i 2018, var de malt i en gråbeige og ganske trist farge. Tre år etter fikk alle husene nye farger ved hjelp av Koi Fargestudio. Det ga fasadene et veldig løft, sier Caroline.

Hun ble inspirert til å fortsette forvandlingen innendørs, der alt var malt hvitt av utbygger og hadde stått uforandret siden de flyttet inn.

– Jeg valgte å engasjere Koi fargestudio og Elisabeth Limi for å fargesette hjemmet vårt. Dette er et av de beste valgene vi har tatt med boligen.

Caroline er filmprodusent og jobber for tiden med barnefilmen «Lars er LOL», en adaptasjon av Iben Akerlies bok fra 2016. – Det er travle, men utrolig givende og gøy dager på jobb, forteller hun. På benken bak står en skulptur fra Milla Boutique. 
Caroline er filmprodusent og jobber for tiden med barnefilmen «Lars er LOL», en adaptasjon av Iben Akerlies bok fra 2016. – Det er travle, men utrolig givende og gøy dager på jobb, forteller hun. På benken bak står en skulptur fra Milla Boutique.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Limi tok utgangspunkt i møblene og tingene som allerede fantes i huset da hun utviklet paletten, men prosessen inkluderte også å teste Carolines fargepreferanser og kartlegge hvilke interiører hun likte.

Spisebordet fra Carl Hansen & Søn kan forlenges om det blir mange til bords. Stolene er fra samme produsent, mens kjøkkeninnredningen er fra HTH. Alle hvitevarer er fra AEG, mens benkeplaten er i svart granitt av typen nero assoluto. Over bordet henger lampen Multi-Lite fra Gubi. 
Spisebordet fra Carl Hansen & Søn kan forlenges om det blir mange til bords. Stolene er fra samme produsent, mens kjøkkeninnredningen er fra HTH. Alle hvitevarer er fra AEG, mens benkeplaten er i svart granitt av typen nero assoluto. Over bordet henger lampen Multi-Lite fra Gubi.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Spennende valg

Både hun og Tor Arne liker at innredningen har et lekent preg og er veldig glad i farger, og Caroline har alltid syntes at det er gøy å innrede.

– Likevel slet jeg med å finne ut av hvordan hjemmet vårt skulle fargesettes. Det er mange rom som flyter over i hverandre. Gangen fra første går for eksempel opp til tredje, uten dører eller naturlig avslutning, forteller hun.

En av de største forandringene var å gi tak, dører og dørkarmer samme farge, noe som skapte et mye mer helhetlig uttrykk enn da de var hvitmalte.

Hvem?

Caroline Hitland (38) og Tor Arne Øvrebø (46), begge filmprodusenter, med datteren Hennie (3).

Hva?

Rekkehus fra 2018 på 103 kvm, over tre etasjer.

Hvor?

Nedre gate på Grünerløkka i Oslo.

Styling: Tone Kroken

– Et annet spennende valg hun gjorde, var å ha kontrastfarge i noen av vinduskarmene, noe jeg aldri hadde tenkt på selv. Det skaper et varmt lys inne i rommet. For oss var det å få en fargekonsulent til å hjelpe oss en investering i hjemmet vårt, og vi er utrolig fornøyd med resultatet.

– Jeg hadde en sterk opplevelse av hva farger betyr for meg en grå og trist vinterdag i fjor, og jeg hadde vært i en begravelse. Da jeg kom inn i den varme og lune rosa gangen vår, merket jeg hvordan humøret løftet seg. Det var så utrolig godt å komme hjem – som å gå inn i en god, varm klem, forteller Caroline.

Les også: Badet var lite og upraktisk for en familie på fire. Et smart grep endret alt

Varige møbelvalg

Bak den lysegrønne fasaden finner vi det fargerike hjemmet til Caroline og familien. 
Bak den lysegrønne fasaden finner vi det fargerike hjemmet til Caroline og familien.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Familien bodde tidligere et steinkast unna og stortrivdes på Grünerløkka. Da byggeprosjektet med fem rekkehus i nabogaten dukket opp, føltes det veldig riktig å slå til på ett av husene.

– Vi visste at vi gjerne ville bli boende i området. Her er det kort vei til det meste, og begge elsker livet på Løkka. Dessuten føles det unikt med et rekkehus midt i byen.

Huset er preget av en stor interesse for design, hos både Tor Arne og Caroline, som har valgt å investere i møbelklassikere som kan vare gjennom et helt liv.

– Jeg er utrolig glad i møbler fra Carl Hansen, og både spisebord, stoler og det flotte skrivebordet på kontoret kommer derfra, sier Caroline.

Hun tror på å lytte til magefølelsen når det gjelder innredning:

– De beste kjøpene har vært møblene og tingene som umiddelbart føltes riktig i magen, og de føles fortsatt like riktige nå som da vi anskaffet dem, forteller hun og legger til at A. Huseby, Hay og Inventarium er blant favorittbutikkene.

Trappen leder ned til husets andre etasje, mens opptrinnet fører ut til verandaen med fin utsikt over nabolaget. Lenestolen Bollo er fra Fogia.
Trappen leder ned til husets andre etasje, mens opptrinnet fører ut til verandaen med fin utsikt over nabolaget. Lenestolen Bollo er fra Fogia. Foto: Yvonne Wilhelmsen

I tillegg til å lytte til hjertet, har et tydelig bilde av interiøret påvirket valgene.

– Siden vi bor i et nybygg, har jeg vært opptatt av å tilføre varme og skape en lun stemning i form av gardiner, farger, masse planter, tepper og varme tresorter.

– Vi har nylig kjøpt tomt på Brønnøya i Asker, og holder på å tegne hytte. Vi tenker at den skal bli vårt sosiale sted hvor vi kan ta imot venner på overnatting og ha lange sosiale middager, mens rekkehuset blir familiens private hule.

Rekkehuset går over tre etasjer, og ble bygget i 2018.
Rekkehuset går over tre etasjer, og ble bygget i 2018.

Hjemmet mitt:

Hjemmet vårt er et sted jeg blir glad av å være. Her finner jeg inspirasjon, glede, kreativitet og ro.

Vi bodde tidligere i leilighet på 60 kvm i Stolmakergata like ved, og fikk med oss at det skulle bygges fem rekkehus i nabogata. Da hadde vi gått på en del visninger i området, men ikke funnet riktig sted. Vi elsker livet på Løkka.

Jeg syns det er viktig at hjemmet har gode oppbevaringsløsninger. Jeg er også veldig fornøyd med at vi valgte å utvide badet nede på bekostning av bodplass, slik at vi fikk et kombinert vaskerom og bad.

Det siste jeg kvitter meg med i hjemmet vårt er sofaen, tror jeg, og fotokunsten av Monica Flakk.

Mitt viktigste tips om er å velge klassiske møbler som man forhåpentligvis er like glad i om 15–20 år. Og en ting vi tar med oss inn i byggeprosessen med hytta, er å tenke på smarte oppbevaringsløsninger fra starten av.

Arbeidsrommet i første etasje, som også er gjesterom, brukes av både Caroline og Tor Arne. – Jeg er utrolig fornøyd med hvordan dette rommet har blitt. Her klarer jeg å finne ro, fokus og inspirasjon. Jeg liker godt å veksle mellom å sitte på jobb i åpent landskap og kunne sitte hjemme med oppgaver som krever mer konsentrasjon, sier Caroline. Herfra har man utsikt mot Grünerhagen og Nedre Foss gård. Hyllen over vinduet er laget av kunstner og møbelsnekker Frido Evers på bestilling, mens skrivebordet er fra Carl Hansen & Søn. Taklampen er fra Northern, og gulvet er Skovin Snow eikeparkett.
Arbeidsrommet i første etasje, som også er gjesterom, brukes av både Caroline og Tor Arne. – Jeg er utrolig fornøyd med hvordan dette rommet har blitt. Her klarer jeg å finne ro, fokus og inspirasjon. Jeg liker godt å veksle mellom å sitte på jobb i åpent landskap og kunne sitte hjemme med oppgaver som krever mer konsentrasjon, sier Caroline. Herfra har man utsikt mot Grünerhagen og Nedre Foss gård. Hyllen over vinduet er laget av kunstner og møbelsnekker Frido Evers på bestilling, mens skrivebordet er fra Carl Hansen & Søn. Taklampen er fra Northern, og gulvet er Skovin Snow eikeparkett. Foto: Yvonne Wilhelmsen
På foreldresoverommet er vegger og tak malt i en dempet blåfarge. Sengen fra Norrgavel er redd opp med sengetøy fra Ralph Lauren Home, mens pleddet er fra Slowdown Studio via Bolina.
På foreldresoverommet er vegger og tak malt i en dempet blåfarge. Sengen fra Norrgavel er redd opp med sengetøy fra Ralph Lauren Home, mens pleddet er fra Slowdown Studio via Bolina. Foto: Yvonne Wilhelmsen
På badet i andre etasje er fargepaletten en miks av gylne og mørke farger. I dusjsonen er det lagt rektangulære fliser fra Winkelmans, mens hele baderomsgulvet har fliser av typen Mashup fra Mirage. 
På badet i andre etasje er fargepaletten en miks av gylne og mørke farger. I dusjsonen er det lagt rektangulære fliser fra Winkelmans, mens hele baderomsgulvet har fliser av typen Mashup fra Mirage.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Caroline var opprinnelig ganske skeptisk til rosafargen i entreen, men er blitt veldig glad i den. Sittebenken er fra Montana, og gulvflisene er Mashup fra Mirage. 
Caroline var opprinnelig ganske skeptisk til rosafargen i entreen, men er blitt veldig glad i den. Sittebenken er fra Montana, og gulvflisene er Mashup fra Mirage.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 01/11 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også