hverdagsluksus

Elise unner seg blomster på nattbordet og rer alltid opp sengen

Soverommet skal være en innbydende oase å trekke
seg tilbake til, mener Elise Tennø Vestre.

Eksklusiv hotellstemning trenger ikke koste skjorta. Denne sengegavlen er fra Ellos, lenestolene fra SofaCompany og sengeteppet fra H&M Home. Gulvlampen fikk Elise da hun stylet en bolig for salg, eierne ville kaste den.
Eksklusiv hotellstemning trenger ikke koste skjorta. Denne sengegavlen er fra Ellos, lenestolene fra SofaCompany og sengeteppet fra H&M Home. Gulvlampen fikk Elise da hun stylet en bolig for salg, eierne ville kaste den. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Publisert

Det har gått to år siden boligstylist Elise Tennø Vestre og familien kunne overta sin nær hundre år gamle villa i art deco-stil, bygget av Elises oldefar. Det verneverdige huset i Bratt­våg ved Ålesund er på hele 380 kvadratmeter, og det har til og med blitt tildelt priser for sin skjønnhet. Elise driver også firmaet sitt, Perlin Design, fra den gamle landhandelen i huset.

Huset har vært pusset opp flere ganger siden byggeåret, og bar preg av både 50- og 70-tall da familien overtok. Siden overtagelse er de fleste flater i det gamle huset kjærlig restaurert. Blant annet er flere lag med svartlim og linoleum fjernet fra gulvene, så det opprinnelige tregulvet til slutt åpenbarte seg.

– Ekspertene vi snakket med sa det ikke lot seg gjøre, men jeg ga meg ikke. Det var en enorm jobb, men vi er veldig glad for at vi tok den. Et nytt gulv ville fjernet noe av sjelen til huset, sier Elise.

Elise Tennø Vestre driver boligstylingsbyrået Perlin Design AS.
Elise Tennø Vestre driver boligstylingsbyrået Perlin Design AS. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Husets opprinnelige fargeskala gikk i brunt, hvitt og grønt. Det har Elise og Christoffer valgt å videreføre.

– Dette er et hus vi forvalter for en stund, og som jeg håper vil bli i familien i generasjoner etter oss. Jeg vil behandle det med respekt for sin historie.

Hun tilfører heller moderne elementer i form av møbler og interiør.

– Vi skal jo ikke bo i et museum heller! understreker hun.

Elise er typen som rer sengen sin hver dag, og som unner seg friske blomster på soverommet.

– Jeg elsker å ligge og lese eller se serier på sengen. Siden jeg aldri sovner med en gang jeg legger meg, er det viktig for meg at soverommet er både pent å se på og godt å være i, sier hun og legger til:

– Det sier jeg alltid til kundene mine også. Re opp sengen din hver dag. Du trenger ikke gjøre så mye ut av det, men det er så uendelig mye koseligere å komme hjem til etter en travel hverdag!

ELISES BESTE SOVEROMSTIPS

Ikke gjør soverommet til et lager for ting du ikke vet hvor du skal gjøre av. Du fortjener bedre!

Re opp sengen hver dag! Du trenger ikke gjøre så mye ut av det, men det gir meg alltid velværefølelse i en travel hverdag.

Et fint tapet, og gjerne tunge gardiner fra tak til gulv, gir herlig hotellstemning.

En hodegavl rammer inn sovesonen og gir rommet det lille ekstra. Et gulv­teppe har samme funksjon, og det er i tillegg deilig å gå barbent på.

Har du plass til det vil lette møbler. som lenestoler eller en benk, bidra til den eksklusive følelsen og gjøre rommet innbydende, også når du ikke skal sove.

Soverom er som skapt for forandring etter sesong og humør. Gi rommet nytt liv ved å bytte sengetøy og puter. Velg alltid fyldige dunputer. Det er så uendelig mye enklere å få dem til å ligge pent.

Jeg har alltid blomster på sove­rommet, enten friske eller tørkede. Det er hverdagsluksus!

Innred med hjertet. Interiør handler om følelser, og det finnes ingen fasit – men forsøk å holde deg til en rød tråd fra rom til rom for en harmonisk helhet.

Ta vare på gamle møbler og ting. Gi dem eventuelt nytt liv med et malingsstrøk. Det gir hjemmet sjel og personlighet.

Styling: Tone Kroken

Elise jobber som boligstylist og har et stort lager av rekvisitter. Puffen som brukes som nattbord er hentet herfra, den har vært med henne i så mange år at hun ikke husker hvor den opprinnelig stammer fra. Sengetøyet er fra Kid Interiør, og sengeteppet er fra H&M Home. Gulvteppet er fra Ellos.
Elise jobber som boligstylist og har et stort lager av rekvisitter. Puffen som brukes som nattbord er hentet herfra, den har vært med henne i så mange år at hun ikke husker hvor den opprinnelig stammer fra. Sengetøyet er fra Kid Interiør, og sengeteppet er fra H&M Home. Gulvteppet er fra Ellos. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Jeg har alltid blomster på soverommet, enten friske eller tørkede. Det er herlig hverdagsluksus, sier boligstylist Elise. Tapetet er fra Borås.
Jeg har alltid blomster på soverommet, enten friske eller tørkede. Det er herlig hverdagsluksus, sier boligstylist Elise. Tapetet er fra Borås. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Et duftlys i glass sprer godlukt og gir luksusfølelse, selv når det ikke er tent. 
Et duftlys i glass sprer godlukt og gir luksusfølelse, selv når det ikke er tent.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>VELG ALLTID FYLDIGE DUNPUTER, TIPSER ELISE:</b> – De ligger så uendelig mye penere, enten det er i sengen eller sofaen! Putene er alle fra Kid Interiør. 
VELG ALLTID FYLDIGE DUNPUTER, TIPSER ELISE: – De ligger så uendelig mye penere, enten det er i sengen eller sofaen! Putene er alle fra Kid Interiør.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Den blå dekorblomsten er kjøpt hos Kremmerhuset. På puffen ligger også en (veldig) gammel veske til pynt, kjøpt via Facebook. 
Den blå dekorblomsten er kjøpt hos Kremmerhuset. På puffen ligger også en (veldig) gammel veske til pynt, kjøpt via Facebook.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 30/03 2023.

Les også