From all of us, to all of you ...

Bonytt-redaksjonens julefavoritter

Her er våre gaveideer, tips til gode stemningsskapere og hva vi ikke klarer oss uten i julen!

Førjulstiden er ofte travel, så det er viktig å sette av tid til en pustepause i blant.
Førjulstiden er ofte travel, så det er viktig å sette av tid til en pustepause i blant. Foto: Annette Nordstrøm & Ib Laursen
Sist oppdatert

Julen nærmer seg med stormskritt. En travel tid for de fleste. I år, som i fjor, prøver vi å gå inn i adventstiden med ikke altfor høye skuldre. Lettere sagt enn gjort, kanskje? Men ved å sette av tid til noen gode pustepauser underveis, og senke ambisjonsnivået, burde det jo i teorien være mulig.

Her kan du lese litt om hva som er jul for oss som lager Bonytt:

Kriss, redaktør:

– Jul for meg er musikken, som jeg anstrenger meg for ikke å begynne å høre på før 1. desember, grønn pynt, mye mose i vaser og fat, og hjemmelagde sjokoladetrøfler (se oppskrift litt lenger ned på siden).

Vibeke, innholdsansvarlig:

– For meg blir det ikke ordentlig jul uten julestrømpe stappet med godis, Tre nøtter til Askepott, Sølvguttene som synger julen inn klokken 17 og stor papirstjerne i vinduet.

Bonytts redaksjon er opptatt av lave skuldre før jul.
Bonytts redaksjon er opptatt av lave skuldre før jul. Foto: Redaksjonen

Kari Janne, redaksjonssjef:

– Jul for meg er kos med familien, pinnekjøtt, Jussi Björlings O helga natt, julestrømper til barna, duften av svibler og granbar og skiturer på nysnø.

Gry, visuelt ansvarlig:

– Jul for meg er julemusikk. Jeg elsker julemusikk! Hadde det ikke vært for julemusikken kunne det jo vært en hvilken som helst annen dag, ikke sant? (Klikk her for å komme til Bonytts egen julespilleliste)

Irene, redigerer:

– Jul for meg er akevittsild, hjemmelaget fudge og pynte bordet med tyttebærlyng som jeg plukker selv i skogen.

Helle, nyhets- og SoMe-ansvarlig:

– Jul for meg er mest mulig ro og stemning, og så mange klementiner som overhodet mulig!

Snart tid for adventskalender på Instagram!

Noe annet vi håper vil gi julestemning er vår tradisjonelle adventsskalender på Instagram som braker løs den 1. desember. Hvis du ikke allerede følger oss på Instagram kan du gjøre det ved å klikke her.

Flere gave- og pyntetips får du nedover på siden.

Hva passer vel bedre enn å starte - og avslutte - juledagene i et behagelig og mykt flanellsengetøy? Settet på bildet til venstre heter Tanya nordisk grønn, og koster kr 699 for pute og dynetrekk, og er en nyhet fra Høie. Det blir heller ingen jul uten en mengde staker og levende lys. Granny er en klassisk lysestake i moderne støpning, og nå får du den i fire ulike høyder, i messing, svart eller hvit, fra kr 450, Northern.
Hva passer vel bedre enn å starte - og avslutte - juledagene i et behagelig og mykt flanellsengetøy? Settet på bildet til venstre heter Tanya nordisk grønn, og koster kr 699 for pute og dynetrekk, og er en nyhet fra Høie. Det blir heller ingen jul uten en mengde staker og levende lys. Granny er en klassisk lysestake i moderne støpning, og nå får du den i fire ulike høyder, i messing, svart eller hvit, fra kr 450, Northern. Foto: Produsentene
Vakker juletrepynt er en smart måte å gjøre de innpakkede julegavene ekstra personlige på. Det beste er at du kan henge pynten på treet til neste år! Gullfarget pynt fra serien Karen Blixen Jul til Rosendahl, kr 199 per stykk. Til deg som foretrekker litt nedtonet juledekor, er papirstjernene Amanda fra Ferm Living (bilde til høyre) et hett tips. Fra ca. kr 250 for sett med 3 småstjerner.
Vakker juletrepynt er en smart måte å gjøre de innpakkede julegavene ekstra personlige på. Det beste er at du kan henge pynten på treet til neste år! Gullfarget pynt fra serien Karen Blixen Jul til Rosendahl, kr 199 per stykk. Til deg som foretrekker litt nedtonet juledekor, er papirstjernene Amanda fra Ferm Living (bilde til høyre) et hett tips. Fra ca. kr 250 for sett med 3 småstjerner. Foto: Produsentene
Med sine enkle, grønne barkvister på, passer dette juleserviset Hammershøi fra Kähler fint til deg som ønsker et naturlig og grønt juletema. Litlestøl julemarmelade er et nydelig, kortreist produkt. Passer til alt fra pepperkaker og Stilton til juleskinke. Ca. kr 99.
Med sine enkle, grønne barkvister på, passer dette juleserviset Hammershøi fra Kähler fint til deg som ønsker et naturlig og grønt juletema. Litlestøl julemarmelade er et nydelig, kortreist produkt. Passer til alt fra pepperkaker og Stilton til juleskinke. Ca. kr 99. Foto: Produsentene
<b>KRISS' SJOKOLADETRØFLER: </b>(15-20 stykk) 1,5 dl kremfløte, 200 g mørk sjokolade, 25 g smør, 1 dl kakaopulver. Del sjokoladen i biter, og ha den i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen. Tilsett smør, og rør om til alt har smeltet. Sett massen kaldt til neste dag. Bruk en teskje til å forme passende kuler, og rull dem i kakaopulveret. Oppbevar de ferdige trøflene i kjøleskapet. PS! Rull dem gjerne i kokos, bringebær, nøtter eller annet strøssel om du ønsker det.
KRISS' SJOKOLADETRØFLER: (15-20 stykk) 1,5 dl kremfløte, 200 g mørk sjokolade, 25 g smør, 1 dl kakaopulver. Del sjokoladen i biter, og ha den i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen. Tilsett smør, og rør om til alt har smeltet. Sett massen kaldt til neste dag. Bruk en teskje til å forme passende kuler, og rull dem i kakaopulveret. Oppbevar de ferdige trøflene i kjøleskapet. PS! Rull dem gjerne i kokos, bringebær, nøtter eller annet strøssel om du ønsker det. Foto: Hanne Stensvold/Sentralen
Sats på pynt som sannsynligvis blir spist opp før julen skal ryddes bort. Vintersaga minipepperkakehus kan du også henge på treet, sette på bordet, på hver tallerken, eller lage en hel landsby på et sidebord eller i vinduskarmen. Kr 30, Ikea. Detaljer i gull står fint både til grønt, rødt og plomme-farget dekor. Dawson, runde telysholdere i metall, i fargen antikk messing, Ø 8,5 x h 5,5 cm, ca. kr 120, og Ida telysholder formet som en sandkakeform, Ø 6 x h 2,5 cm, ca. kr 45, begge fra Nordal.
Sats på pynt som sannsynligvis blir spist opp før julen skal ryddes bort. Vintersaga minipepperkakehus kan du også henge på treet, sette på bordet, på hver tallerken, eller lage en hel landsby på et sidebord eller i vinduskarmen. Kr 30, Ikea. Detaljer i gull står fint både til grønt, rødt og plomme-farget dekor. Dawson, runde telysholdere i metall, i fargen antikk messing, Ø 8,5 x h 5,5 cm, ca. kr 120, og Ida telysholder formet som en sandkakeform, Ø 6 x h 2,5 cm, ca. kr 45, begge fra Nordal. Foto: Produsentene
En enkel måte å pynte til jul på er å fylle et fat med julekuler! Et fint fat med stett kan også brukes til servering av de lekreste godbiter og er en super gaveidé til kakeelskeren. Rustikt kakefat i keramikk, Ø 32 x h 8,5 cm, kr 699, House Doctor. Julebobler vil passe perfekt i et champagneglass fra Louise Roe, kr 699 pr. stk, Eske Interiør.
En enkel måte å pynte til jul på er å fylle et fat med julekuler! Et fint fat med stett kan også brukes til servering av de lekreste godbiter og er en super gaveidé til kakeelskeren. Rustikt kakefat i keramikk, Ø 32 x h 8,5 cm, kr 699, House Doctor. Julebobler vil passe perfekt i et champagneglass fra Louise Roe, kr 699 pr. stk, Eske Interiør. Foto: Produsentene
Olfacte er en ny serie duftlys laget av plantebasert voks, som kommer i fem forskjellige dufter og i flere størrelser. Midnight Soak dufter av urteaktig fiken, lavendel og bitter appelsin, som skal skape en avslappet stemning i rommet. Fra kr 320, Menu. På ønskeliste til flere i redaksjonen står Krum kaffekopp fra Ment. Noen av oss har allerede skaffet oss et par, men samler og vil gjerne ha flere, kr 295 per stykk.
Olfacte er en ny serie duftlys laget av plantebasert voks, som kommer i fem forskjellige dufter og i flere størrelser. Midnight Soak dufter av urteaktig fiken, lavendel og bitter appelsin, som skal skape en avslappet stemning i rommet. Fra kr 320, Menu. På ønskeliste til flere i redaksjonen står Krum kaffekopp fra Ment. Noen av oss har allerede skaffet oss et par, men samler og vil gjerne ha flere, kr 295 per stykk. Foto: Produsentene
Vakre skjærefjøler får man aldri nok av. Denne i oljet, FSC-sertifisert eik, designet av Hans Sandgren Jakobsen, har saftrille langs kanten og passer både til servering av tapas, en hel lakseside eller stek. Finnes i to størrelser og kan brukes på begge sider. Fra kr 499 for 50 x 17 cm, Morsø Moscow Mule-sett fra Lyngby Glas med fire kobberbelagte krus, matchende målebeger samt fire stålsugerør, kr 399.
Vakre skjærefjøler får man aldri nok av. Denne i oljet, FSC-sertifisert eik, designet av Hans Sandgren Jakobsen, har saftrille langs kanten og passer både til servering av tapas, en hel lakseside eller stek. Finnes i to størrelser og kan brukes på begge sider. Fra kr 499 for 50 x 17 cm, Morsø Moscow Mule-sett fra Lyngby Glas med fire kobberbelagte krus, matchende målebeger samt fire stålsugerør, kr 399. Foto: Produsentene

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2022, og sist oppdatert 24/11 2022.

Les også