Boligmarkedet

Boligsalget stuper

Finanskrisen skremmer folk fra å kjøpe hus og hytte.

Foto: Mette K. Stene-Johansen

Publisert

Boligsalget falt 9 prosent i tredje kvartal. Hyttesalget raste 15 prosent, viser tall fra SSB.

Den ferske statistikken bekrefter de svake oktobertallene fra Eiendomsmeglerforbundet , som ble offentliggjort i begynnelsen av måneden. De viste et nærmest sjokkartet fall i boligomsetningen.

Les mer om oktoberfallet i Nettavisen.

Har du gunstig lån? Sjekk vår boliglånskalkulator.

Ifølge SSB ble det I tredje kvartal i år omsatt 20.600 boligeiendommer. Dette er en nedgang på 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet omsetningsverdi for eiendommene var 50,1 milliarder kroner, noe som gir en gjennomsnittlig kjøpesum på 2,4 millioner kroner. Dette er 6 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

For hyttemarkedet er nedgangen enda mer dramatisk. Det ble omsatt 2500 fritidseiendommer i tredje kvartal, en nedgang på 15 prosent fra samme periode i fjor.

Les mer om Hytte.

Gjennomsnittlig kjøpesum for disse eiendommene var 1,4 millioner kroner. Vestfold hadde det høyeste gjennomsnittet med 3,6 millioner kroner. Her ligger blant annet Tjøme og Nøtterøy, som er blant landets mest attraktive hytteområder.

Etter Vestfold fulgte Telemark og Vest-Agder - med populære hytteområder som Kragerø, Portør og Blindleia - med et gjennomsnitt på omtrent to millioner kroner.

Omsetning av fritidseiendommer på festetomter inngår ikke i tallene fra SSB.

Mer om boligmarkedet i Nettavisen.

Les mer på Klikk.no:

Finn din favoritt-storby

Stor mage gir dårlig helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning