Salg av bolig

Kutter prisene kraftig

Her er det muligheter til å gjøre et godt kjøp.

RABATT: Lys og fin leilighet med 430 000 kroner i prisavslag.

RABATT: Lys og fin leilighet med 430 000 kroner i prisavslag. Foto: Foto: Planbo

Publisert Oppdatert
KUTTER: Palnbo og kommunikasjonsdirektør Carsten Lier kutter prisene kraftig på sine boligprosjekter.

KUTTER: Palnbo og kommunikasjonsdirektør Carsten Lier kutter prisene kraftig på sine boligprosjekter. Foto: Foto: Planbo

Eindomsutviklerselskapet Planbo tilbyr nå potensielle kjøpere kraftige priskutt på sine boliger. Nesten 500 000 er rabatten heldige boligkjøpere kan få.

- Vi måtte finne tiltak som kunne fungere som en drahjelp for kundene, sier kommunikasjonsdirektør Carsten Lier i Planbo.

I tillegg til å kutte prisene, tilbyr også Planbo å betale kjøpernes fellesutgifter gjennom et helt år samt avdrag og renter på fellesgjeld.

- Dette vil kunne utgjøre en del tusen i månedlige utgifter for en leilighet, og totalt kommer vi til å gi prisavslag på rundt 30 millioner, forteller Lier.

- Svært godt tilbud

Planbo vil i neste uke sette i gang en kampanje som i hovedsak vil omfatte Romerike, Kongsberg, Mysen, Sarpsborg og Drøbak.

- Jeg vil ikke si at vi dumper prisene, men vi slår kraftig av, og jeg tror at dette tilbudet vil oppleves som svært godt i markedet, sier Lier, som tror at kampanjen vil bidra til at flere kjøpere kommer tilbake i boligmarkedet.

Noe av grunnen til at Planbo har så mange usolgte boliger, er at de, til tross for finanskrisen, valgte å ferdigstille oppstartede prosjekter. Og nå håper de at den forsiktige optimismen man har sett i boligmarkedet etter nyttår skal forsterke seg.

Les også: Nå stiger fastrenta

Enklere å selge bolig

- Det har vært tøffe tider i markedet lenge, beskriver leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer. - Og i nyboligmarkedet har prisene sunket gjennom de to siste årene.

Dreyer opplever at de boligene som legges ut nå er priset riktig, mens boliger som har ligget ute en stund må prises på nytt.

- Men det har vært betydelig enklere å selge bolig nå enn det var i fjor høst, avslutter Dreyer.

Les også:

Står huset ditt på fast grunn.

Tøffe stellebager til pappa.

Ta en pille mot pollen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning