Mange som går med planer om å kjøpe hytte, bruker vinterferien til å dra på visning. Noen jakter hytte i populære områder som Hafjell og Trysil, mens andre kanskje prøver seg over grensen for å finne hyttedrømmen sin.

Vi har funnet frem til noen objekter som kan være aktuelle.

Tett ved skiløypene i Valdres

I Valdres, på Yddin i Øystre Slidre, har DNB til salgs det de beskriver som en koselig hytte i flotte og solrike omgivelser, og med kort vei til oppkjørte løyper. Pris 950.000.

Dette er en typisk 70-talls hytte, men ytterkledningen er fra 2000.

- Hytta har bra standard, med innlagt strøm, forteller eiendomsmeglerfullmektig Marcus Skadsheim Bühler hos DNB Eiendom til Bonytt.no.

Vannet må du imidlertid bringe med deg, men med helårsvei til hytteveggen burde det gå greit.

- Dette er en veldig sjarmerende hytte som er oppgradert, og det er denne typen hytter vi selger mest av i området, utdyper Buhler Skadsheim.

Kjøpe hytte=

VINTERFERIEHYTTE: Vinterferien er tid for å dra på visning for de som planlegger å kjøpe hytte. Denne hytta ligger i Yddin i Valdres og har en prisantydning på kr 950.000,-. © Foto: DNB

Kjøpe hytte=

HYTTE MED BELIGGENHET: Denne hytta på Ringebufjellet er til salgs for kr 750.000,- © Skjermdump: Finn.no

Kjøpe hytte=

SOLVENDT UTHUS: Denne hytta i Nord-Aurdal er til salgs for kr 800.000,-. © FOTO: Skjermdump Skjermdump: Finn.no

Nord i landet

Ett av objektene kan nesten sies å være et historisk kjøp for dem som får tilslaget. Riktignok er det mest hensiktsmessig at du bor i Bodø med omland, men dette er likevel en mulighet som sjelden dukker opp.

- Kjelvatnet i Sulitjelma er et hytteområde hvor det nesten ikke selges hytter, selv om det ligger mange eiendommer rundt vannet. Det er fordi de fleste hyttene går i arv, forteller eiendomsmegler Isabelle Sande hos Garanti Eiendomsmegling til Bonytt.no.

- Derfor er det også litt vanskelig å prissette hytta, fordi vi har så lite å sammenligne med.

Hytta er til salgs for 980.000 kroner.

Hytte for naturelskeren

"Dette er hytta for deg som vil ha hytte i et område med mektig natur", skriver Garanti Eiendomsmegling i salgsoppgaven.

- Tomten er helt fabelaktig. Den ligger ute på en odde med 100 meter strandlinje. Dette er en flott helårshytte, med bare noen få minutter å gå fra veien. Og det går scooterløype rett ved som fører inn i Sverige. Det er også bare fem minutter å kjøre til Sulitjelma alpinanlegg, beskriver Sande.

Hytta er av eldre dato, men pusset opp en god del, blant annet med nytt kjøkken i 2011.

Kjøpe hytte=

SÆREGENHET: Sulitjelma er et av de mest kjente hytteområdene i Nord-Norge. Denne hytta, som ligger ved Kjelvatnet, er nesten historisk, fordi det selges svært sjelden hytter i dette området. De fleste går i arv. © Foto: Garanti Eiendomsmegling

Leilighet på Norefjell

Dersom du har lyst til å ha hytte på fjellet men likevel ikke vil bruke tid på hyttesysler som vedlikehold og snømåking, kan kanskje en leilighet være tingen.

På Norefjell har Eie Eiendomsmegling en 3-roms leilighet til salgs til kr 1.350.000.

Leiligheten er forholdsvis liten, bare 46 kvadratmeter boareal. Den inneholder likevel to soverom med totalt fem sengeplasser.

På kjøkkenet er det innredning med hvitevarer og komplett kjøkkenutstyr, blant annet ventilator over komfyr, oppvaskmaskin (45 cm) og kjøle-/fryseskap.

Badet er flislagt, med badekar, dusj og varmekabler i gulvet.

Kjøpe hytte=

FJELLEILIGHET: Leilighet på fjellet er hytte for deg som ikke vil bruke tid på tradisjonelle hyttesysler. © Skjermdump: Finn.no

Bergens favorittsted

Kvamskogen er et av bergensernes mest kjære hytteområder. Der har DNB Eiendom en hytte til kr 1.390.000 til salgs.

"En sjarmerende hytte beliggende på en stor, solrik tomt med fri utsikt. Kort vei til tur og skiløyper. Fast parkering på felles biloppstillingsplass", skriver de i salgsoppgaven.

Men den som kjøper hytta må påregne oppussing, for hytta trenger oppgradering.

Elektrisitet er lagt inn, men ikke vann og avløp.

Kjøpe hytte=

BEGENSHYTTE: Mange bergensere har hytte på Kvamskogen. Denne er til salgs for kr 1 390 000,-. © Skjermdump: Eiendomsnett.no

Kjøpers marked

Ifølge Dagens Næringsliv er det kjøpers marked når det gjelder hytter.

- For fritidseiendommer på fjellet er det definitivt kjøpers marked. For flere av Norges mest populære vintersportssteder har både antall solgte hytter og prisene gått ned, sier nestleder i Eiendomsmeklerforetakenes forening, Leif J. Laugen til avisen, og forklarer utviklingen med den store nybyggaktiviteten.

- Den har bidratt til å skape økt tilbud og dermed begrenset prisveksten i markedet.

Kjøpe hytte=

FÅBERG VESTFJELL: Denne hytta i Fåberg Vest fjell koster kr 1.350.000,-. © Skjermdump: Finn.no

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!