Tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) viser at hytteprisene stiger i rekordfart. Særlig gjelder dette hytter ved sjøen.

Hytteprisene steg med hele 18 prosent fra i fjor.

Det er altså ikke bare boliger i Oslo med eksklusive adresser som har en formidabel snittpris.

Klikk.no fått FINN.no til å utarbeide en liste over de ti dyreste postnumrene i Hytte-Norge for å illustrere den ekstreme prisutviklingen.

FRITIDSBOLIGER TIL SALGS

POSTNUMMER/KOMMUNE

POSTSTED

SNITTPRISANTYDNING

3135/NØTTERØY

TORØD

9,5 mill. kroner

1367/BÆRUM

SNARØYA

8,2 mill. kroner

4770/LILLESAND

HØVÅG

8,0 mill. kroner

4780/LILLESAND

BREKKESTØ

7,6 mill. kroner

3145/TJØME

TJØME

5,6 mill. kroner

3234/SANDEFJORD

SANDEFJORD

5,3 mill. kroner

1450/NESODDEN

NESODDTANGEN

5,2 mill. kroner

4639 KRISTIANSAND

KRISTIANSAND S

5, 2 mill. kroner

3237/SANDEFJORD

SANDEFJORD

5,2 mill. kroner

1692/HVALER

NEDGÅRDEN

5,0 mill.kroner

Kilde: FINN. Viser postnumrene med de høyeste prisantydningene for fritidsboliger hittil i år. Basert på publiserte annonser. Det er satt en nedre grense på minimum 10 publiserte annonser.

Høy snittpris

I oversikten dominerer kommuner på Østlandet og Sørlandet. Foruten geografisk beliggenhet i forhold til byene, så er det nærhet til sjøen og strandlinje som påvirker prisen på objektene mest.

I 2011 handles det i et marked med betydelig prisvekst, viser rapporten av markedet for fritidsboliger som Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) har fått utarbeidet av TNS Gallup.

Hyttemarkedet ved sjøen ser altså ikke ut til å påvirkes nevneverdig av uro i internasjonal økonomi.

- Den kraftige prisveksten viser at tryggheten for fremtiden og egen økonomi er tilbake for fullt etter finanskrisen, og at kjøpekraften i Norge er svært god, uttalte nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) da rapporten kom tidligere i år.

Millionhytter til salgs

Eiendomsmegler Martin Ingvaldsen i DnB NOR Eiendom har i øyeblikket en fritidsbolig til salgs på Torød med prisantydning 6,5 millioner kroner. Postnummeret er 3135 og topper den eksklusive hyttelisten.

UTSIKT TIL MILLIONER: Bildet viser utsikten på populære Torød og en fritidsbolig som nå ligger ute til salgs. Prisantydning er på 6,5 millioner kroner. Hytta har et primærrom på 108 kvm. Tomt 2 366 kvm. © FOTO: DnB NOR Eiendom

Eiendom har sjøutsikt mot Mågerøflaket, Årøysund og innseilingen til Vrengensundet. Selvsagt også en dypvannsbrygge slik at store seilbåter har mulighet til å legge til land.

- Ingvaldsen forteller at det først og fremst er den fantastiske skjærgården som trekker kjøpere til Torød. Utsikten er spektakulær.

- Dessuten har vi dette med boplikten. Det er jo veldig mange kommuner som har nettopp det, men ikke her i Nøtterøy kommune. Det bidrar nok til at Torød kommer høyt opp på listen. Eneboliger ved sjøen blir altså i stor grad solgt som hytter, sier han.

Bopliktproblem

Leder Christian Vammervold Dreyer i Norges Eindomsmeglerforbund (NEF) erkjenner at det er vanskelig for folk flest å skaffe seg hytte ved sjøen.

- Det kommer selvsagt an på hvor nærme du vil havet, men jo nærmere jo dyrere. Slik er markedet og det virker jo nærmest utenkelig for mange politikere å bygge mer i strandsonen.

- Kanskje er det lov å håpe på at boplikten forsvinner. Det hadde i hvert fall gitt et langt større hyttemarked, avslutter Dreyer.

Les også:

Her er lista over de mest eksklusive postnumrene i Norge

Få nye ideer til interiøret i Bonytts inspirasjonsguide

Perfekt hus på minimal tomt

Slik fjerner du fettflekker

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!