Små byleiligheter kan være utfordrende å innrede med tanke på plassbesparing. Det gjelder å finne lure og funksjonelle løsninger. I den ombygde leiligheten i Paris har interiørarkitekten bevisst brukt farger, lys og glass for å skape en spennende romfølelse.

Da familien på tre ventet seg et nytt familiemedlem måtte de endre på romløsningen i den to etasjes leiligheten sin i Paris. Overetasjen har to soverom og bad, mens underetasjen, på 47 kvadratmeter, besto av kjøkken og stue. Siden de ønsket å integrere et soverom i underetasjen tok familien kontakt med interiørarkitekt Aude Borromée for å få hjelp.

Interiørarkitekten er kjent for kreativ fargebruk i innredningen sin, og hun leker seg ofte med materialer og lys for å skape spennende effekter.

- Jeg ønsket å endre uttrykket og formen på rommet ved å leke meg med striper, lys, transparente flater og teksturer, forteller hun til bonytt.no

leilighet paris

PLANTEGNING © FOTO: Aude Borromée

leilighet paris=

FØR OG ETTER: Slik så det gamle kjøkkenet ut før oppussingen. © FOTO: Laurent Gueneau

leilighet paris=

FØR OG ETTER: Stuen slik den var før. © FOTO: Laurent Gueneau

Leilighet i Paris=

PASTELLER: Det nye kjøkkenet er hvitt og rosa med gjennomskinnelige, fargede glassruter. © FOTO: Laurent Gueneau

Leilighet i Paris=

STUE: Stuen ligger rett foran kjøkkenet. De lekne gardinene har de samme gjennomgående fargene. © FOTO: Laurent Gueneau

Leilighet i Paris=

OVERBLIKK: Fra stuen ser man inn til kjøkkenet, og gangen som binder rommene sammen. Arkitekten plassert hyller på de ledige veggene og integrert oppbevaringsløsninger i møblene. Selv stolene har fått de gjennomgående fargene. © FOTO: Laurent Gueneau

Leilighet i Paris=

FLEKSIBEL SKILLEVEGG: Skilleveggen mellom kjøkkenet og soverommet kan skyves til siden ved behov. © Laurent Gueneau

Bevare romfølelsen

Arkitekten la vekt på å bevare romfølelsen og var opptatt av at rommet ikke skulle virke mindre etter oppussingen.

- Skyvedører med integrerte glassplater gir direkte kontakt med soverommet, og samtidig en fleksibel avsperring. På grunn av rare vinkler har rommet blitt fleksibelt og originalt, og effekten av teksturene, glasset og lyset kommer til sin rett.

Leilighet i Paris=

BIBLIOTEK: Gangen som strekker seg langs rommene har integrerte hyller til bøker og annenn oppbevaring. © FOTO: Laurent Gueneau

Leilighet i Paris=

VEGGDEKOR: Også på soverommet har interiørarkitekten dekorert rommet med farget glass og tekstiler. © FOTO: Laurent Gueneau

Leilighet i Paris

ÅPEN ROMFØLELSE: Ønsker man privatliv kan man lukke igejne veggen til stuen. © FOTO: Laurent Gueneau

Flerfunksjonelt rom

Det ene rommet dekker nå familiens behov for et ekstra soverom og oppholdsrom. Interiørarkitekten har også integrert oppbevaringsmuligheter i noen av veggene og møblene.

- Det samme rommet har nå fått flere bruksområder, forklarer Borromée. Det fungerer til både matlaging, som oppholdsrom og som soverom. I alle disse bruksområdene har jeg latt tre farger være gjennomgående, kombinert med ulike teksturer.

- Det blir tydelig gjennom utformingen av gulvet, de tilpassede møblene, maleriene, de gjennomskinnelige glassplatene, gardinene, fargene på de taklampene og de fargerike stolryggene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!