Årets møbelmesse i Milano, som åpnet i går, er regnet som verdens viktigste møtested for interiørtrender, produsenter og trendeksperter.

Her løftes det ofte frem mye spennende design.

Messen er blant annet viktig for unge norske talenter og Salon Satelitte er messens eksklusive startsted for uetablerte, gjerne unge, designere som viser sine produkter (som regel prototyper).

Det er her den Berlin-baserte norske designeren Siren Elise Wilhelmsen (28) nå viser frem sin siste nyvinning: En mobil stol som benytter treet som ryggstøtte.

Det er ikke gitt at du finner et tørt og behagelig sted, så da kan det være fint å ha med seg sin egen sitteplass med treet som ryggstøtte.

TØRT OG BEHAGELIG: Det er ikke gitt at du finner et tørt og behagelig sted, så da kan det være fint å ha med seg sin egen sitteplass med treet som ryggstøtte. © FOTO: Siren Elise Wilhelmsen

Konstruksjonen gjør det mulig å rulle setet sammen i den ene retningen, mens den i den andre stiver seg ut og utgjør en stabil sitteflate. Alt du trenger er altså et tre å slynge den rundt, og vips forvandles stammen til ryggstøtte.

Det at den er sammenleggbar gjør den jo perfekt for skogsturer. Den legger seg inn i en norsk tradisjon med høy funksjonalitet og beskjeden materialbruk.

SAMMENLEGGBAR: Setet legger seg inn i en norsk tradisjon med høy funksjonalitet og beskjeden materialbruk, sier informasjonssjef Knut Skoe i Møbelrådet. © FOTO: Siren Elise Wilhelmsen

- Min motivasjon var å finne nye måter og steder å sitte på, sier Siren Elise Wilhelmsen til klikk.no. Om dette er i egen hage, i skogen eller i en park så kan det være godt å kunne sette seg ned for å ta inn omgivelsene, hvile eller ta seg litt niste.

- Men det er ikke gitt at du finner et tørt og behagelig sted, så da kan det være fint å ha med seg sin egen sitteplass, fortsetter hun.

Genial stol

- Den er helt fantastisk. Den er til å spise opp rett og slett, utbryter informasjonssjef Knut Skoe i Møbelrådet da han får se bildene.

- Det at den er sammenleggbar gjør den jo perfekt for skogsturer, tilføyer han.

Han mener setet legger seg inn i en norsk tradisjon med høy funksjonalitet og beskjeden materialbruk.

Den Berlin-baserte norske designeren Siren Elise Wilhelmsen (28) har laget en bærbar stol som nå blir vist på møbelmessen i Milano.

STILLER UT: Siren Elise Wilhelmsen (28) viser frem sin bærbare stol på møbelmessen i Milano. © FOTO: Morten Nilsson

Han ser ikke bort i fra at den også kan slå an internasjonalt selv om europeerne ikke er like turgale som nordmenn. Men det er jo som kjent tre i parker også.

Det er for øvrig ikke første gang Wilhelmsens design har skapt oppmerksomhet. Hennes strikkende klokke fikk mye oppmerksomhet da den ble lansert.

Designerne Daniel Rybakken og Andreas Engesvik har sammen laget Light Tray som stilles ut i Milano. En frittstående lyskilde som er i håndblåst farget glass.

LYSBRETT: Designerne Daniel Rybakken og Andreas Engesvik har sammen laget Light Tray som stiles ut i Milano. En frittstående lyskilde som er i håndblåst farget glass. © FOTO: Kalle Sanner/Daniel Rybakken

Flere talenter

Flere unge lovende designere viser frem prototyper i Milano.

Designerne Daniel Rybakken og Andreas Engesvik har sammen laget Light Tray.

En frittstående lyskilde som er i håndblåst farget glass.

- De minner meg litt om transistorrør man hadde i de gamle radioene. Jeg likte dette veldig godt. De gir også et hyggelig lys, sier informasjonssjef Knut Skoe. Den skulpturelle kvalitet er også verdt å fremheve, avslutter han.

Les også:

Rester fra en gammel arbeiderbolig ble drømmehytte

Her finner du de kuleste interiørbildene

Hell matolje i sluket

Bygde om vanntårn til bolig

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!