Ole Jensen, gullende ren etter en omgang i sin egen Rubber Tub. © Foto:Ole Jensen

Kummen finnes i fem gilde farger.

Suksesserie. Kummen finnes i fem gilde farger, pris kr 70 fra Normann Copenhagen. Matchende børste kr 15. © Foto: Produsenten

Norske designere gjør det skarpt, også i utlandet .

Men danskene har vært kjent for å lage god design mye lenger enn oss. En av dem er Ole Jensen.

Til Mindcraft-utstilingen i Milano i 2008 laget den danske keramiker og suksessdesigner Ole Jensen dette utrolige, babymyke badekaret i EPDM gummi.

Ligger i vannskorpen

- Tross god respons er det ikke kommet i serieproduksjon. Men jeg er optimist og tror at med bedre tider i industri og finans vil gummibadekaret mitt komme i butikkene. Det vil passe både på baderom , terrasse, hytte og hage , sier han.

- Husk at det i flere tilfeller har det tatt syv, åtte år få produktene mine ut til det store publikum, sier Ole Jensen til klikk.no

Han er en av Danmarks mest prisbelønte designere og er blant annet kjent for sine arbeider for tradisjonsrike Royal Copenhagen.

Han er vel etablert på den internasjonale designscene og karakteriserer seg selv som en "fruktbar minimalist".

Sensuell gummikum

Dette vannvittige badekardesignet er for øvrig en direkte forlengelse av et annet av hans utallige produkter, en gummi oppvaskkum laget for Normann Copenhagen.

Ideen til kummen dukket opp da han plutselig en dag ble skrekkslagen over å legge sitt tynne, kostbare porselen i en stålbalje.

Den myke, fleksible kummen som former seg etter objektene du legger nedi, har gått sin seiersgang over hele verden.

Den brukes blant annet som vinkjøler i restauranten til Museum of Modern Art (MoMa) i New York og som trendy fotbad i designhoteller i alle kontinenter.

Attraktiv designer

- Jeg kjenner litt til Ole Jensen. Han er rå. Han lager blant annet noen nye lamper for oss, sier Gjermund Tangen i Targetti Poulsen/Louis Poulsen i Oslo.

- Oles design er lekent, sanselig og seriøst og spenner over alt fra feiekoster og eggeglass til lenestoler, sier Tangen til klikk.no

- Jeg synes ikke verden ikke trenger flere produkter, bare vakrere og mer poetiske, sier designeren selv.

Les også:

Er det OK med pels i interiøret?

Ni tips til bedre plass

Duger billigverktøy?

Hvilken hyttestil liker du?

Wow. Dette var gøy! © Foto: Privat

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!