Oppussingen av kjøkkenet er ferdig, og Bjørg Nestegård, kjøkkenets eier, er fornøyd.

- Takket være innsatsen til Bonytts interiørarkitekt Trond Ramsøskar og min nabo, snekker Marius Mcloed og hans medhjelper Bjørn Hagfors fikk vi et landkjøkken i champagnedesign til det jeg litt uærbødig vil kalle pølsebodpris, sier Bjørg Nestegård til Bonytt.

Kollisjon. Uansett hva du foretok deg, støtte du borti noe eller noen.

Førbilde. Bjørgs gamle kjøkken var utrolig mørkt og upraktisk. © FOTO: B. Nestegård

Et umulig rom

Bjørgs gamle trekjøkken kjøkken var upraktisk og mørkt. Uansett hva hun foretok seg, støtte hun borti noe er noen.

Å fjerne det runde furubordet var det første, opplagte trekk for å forbedre det umulige rommet.

Så kom Bonytts interiørarkitekt NMIL Trond Ramsøskar på banen. Bjørg fortalte ham at hun ønsket seg en totalopprydding, og mer armslag i rommmet.

Hun syntes at et klassisk landkjøkken ville passe utmerket i tømmerhuset fra 1928.

Hennes drømmekjøkken var et ekskusivt ferdigkjøkken i landlig stil , men det hadde ikke familien budsjett til.

Glitrende vegg. De kritthvite, skinnende flisene er

Gode skuffer. - Jeg elsker kjøkken med mange, store og gode skuffer. Dette passet utmerket i tømmerhuset fra 1928. Her brukte snekker McLeod skuffer m.m. fra Ikea. Håndtak fra R.Bergersen. © FOTO: Espen Grønli

Drømmekjøkkenet

Interiørarkitekten tok utfordringen og laget flere ulike innredningsforslag. Familien valgte en løsning med mange og store skuffer.

Deler av veggen mot stuen ble revet og nye horisonter åpnet seg, ikke minst for familiens to tenåringer. Nå sitter de ved spisebordet med leksene, og familien nyter et nytt sosialt liv mens maten tilberedes.

Snekkerne hadde for øvrig ingen problem med å bygge denne kjøkkenmodellen.

Samarbeidet med håndverkerne var alfa omega for at eierne ble fornøyd.

Rimelige rom

Snekkerene benyttet seg av skuffer, dempere og annet fra Ikea . Dette bidro i sterk grad til å redusere utgiftene på prosjektet.

Bjørg mener også hun sparte penger ved å kjøpe de svarte granitt benkeplater på nettet, fra diapol.no.

Hun mener hun sparte nesten ti tusen kroner på denne leveransen i forhold til å kjøpe disse steinplatene i en vanlig butikk.

Ren form. Kjøkkenet har utstråling, uten å overdrive effektene.

Balansert. Den nye stilen er delikat og landlig. Design:Trond Ramsøskar. Mørke granittplater "Absolute Black" fra diapol.no © FOTO: Espen Grønli

Harmonisk. Et klassisk landkjøkken er lekkert, spesielt når det har gode detaljer og en åpen løsning.

Full fornyelse. Jeg laget flere alternative romforslag, tegnet kjøkkenet og åpnet værelset i begge ender, sier Trond Ramsøskar Interiørarkitekt MNIL © FOTO: Espen Grønli

Rimelig helhet

- Mye av komposisjonen av kjøkkenet ga seg selv, mener Bjørg.

Hun ville ha oppvaskkummen ved vinduet, der det er utsikt og dagslyset faller naturlig inn på benken

Det passet også å ha hvitevarene, det vil si kjøleskap og fryser, i bakkant av værelset.

Prikken over i-en var at hun fikk solgt sin gamle kjøkkeninnredning på finn.no for fem tusen kroner.

Dette kostet forvandlingen:

Utvide døråpning, isolere yttervegg og flytte dører: kr 12.000

Lage og montere kjøkkeninnredning: kr 40.000

Materialer: kr 12.000

Malearbeider: kr 15.000

Rørleggerarbeider: kr 10.000

Elektrikerarbeider: kr 20.000

Kjøl, frys, komfyrtopp, vifte: kr 30.000

Ikea-skuffer, - hengsler og - dempere: kr 7000

Håndtak og knotter: kr 2000

Benkeplate: kr 23.000

Vask: kr 3000

Armatur: kr 2700

Totalt kr 176.700

Interiørarkitektens tips

  • Sjekk snekkeren.
  • Våg å bruke en møbelsnekker når du skal bygge deg nytt kjøkken. Det trenger ikke å bli dyrere enn et standardkjøkken.
  • Åpne opp klassikeren.Et klassisk landkjøkken med delikate detaljer er fint å se på, spesielt i samspill med en åpen løsning og gjestmilde bord.
  • Husk detaljene. Legg vekt på å plassere kvalitetsdetaljer, der de synes best.

Les også:

Hjemme hos bloggedamen

De beste tipsene

Kjøkkenkavalkade

Alt om oppussing av kjøkken

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!