RIKTIG PRIS: Nettstedet Boliga forteller deg om prisen på enkeltobjekter stiger eller synker.

RIKTIG PRIS: Nettstedet Boliga forteller deg om prisen på enkeltobjekter stiger eller synker. © Foto: Faksimile boliga.no

Nettstedet Boliga.no , som Klikk.no skrev om før lanseringen i januar , gjør det mulig å spore hvor lenge en bolig har ligget ute for salg og om prisen er endret i løpet av salgsperioden.

De ferske tallene fra startmåneden januar viser at 200 000 besøkende har vært interessert i å se nærmere på boligprisene før de går til skrittet å kjøpe seg bolig.

Større oversikt

Boliga.no henter tallene sine fra Finn.no, Tinde.no, Zett.no og flere lokale meglere. Det betyr at alle priser som oppgis refererer til prisantydning. Når en bolig er solgt vil informasjon om den ikke lenger være tilgjengelig. Blir en bolig derimot tatt av markedet for en periode for så å bli lagt ut igjen av samme megler, vil tjenesten fange opp dette. Slik vil man også kunne se hvor mange ganger en bolig har blitt lagt ut for salg.

Les også: Innbruddsbølgen koster 350 millioner

Nye tjenester

- Om kort tid håper vi å kunne levere en rekke nye statistikker. Vi vil blant annet gi folk oversikt over hvilke fylker prisene faller eller stiger mest og hvor det tar lengst eller kortest tid å selge en bolig, forteller Ricco Zuschlag, partner og grunnlegger av Boliga, til Hus & Bolig.

Les også: Så mye snø tåler taket ditt

Vidar Holm, regiondirektør i Forbrukerrådet.=

Vidar Holm, regiondirektør i Forbrukerrådet. © Stian Lysberg Solum

Vidar Holm, regiondirektør i Forbrukerrådet, mener suksessen skyldes at forbrukeren får mer og bred informasjon fra nettstedet.

- Jeg tror at hovedårsaken til at denne nettjenesten har hatt en god start er at de dekker et oppdemmet behov for informasjon i markedet, sier Holm til Klikk.no. - Informasjonen fra boliga.no er nøytral og viser en avspeiling av boligmarkedet.

Les også: Reduser salgstapet etter boligsalg

Vidar Holm ser også at dette er oppsiktsvekkende i et marked som har vært på vei nedover den siste tiden.

- Boligmarkedet har jo stagnert og dermed viser dette kanskje at det er mange som sitter på gjerdet og venter, og som ønsker å holde seg oppdatert, sier han.

Også hos Bergens Tidende

Bergens Tidende har også en tilsvarende tjeneste. Her kan du se når en bolig (og tomt) har vært omsatt og for hvor mye . Informasjonen kan tilbakeføres helt til 1989.

Les også:

Slik får du raskere internett

Les mer om bolig på Klikk.no

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!