Førstkommende onsdag blir det klart om sentralbanksjef Svein Gjedrem setter opp styringsrenten. Flere økonomer har i forkant av onsdagens møte spådd at Norges Bank ikke øker styringsrenta. Likevel satte flere banker opp utlånsrenten mandag.

Finn billigste boliglån her.

Opp 0,3 prosentpoeng

SkandiaBanken hever renten på innskudd og utlån med 0,3 prosentpoeng. For nye lån gjelder nye rentebetingelser fra og med mandag 22. september. Eksisterende lånekunder vil merke økningen fra og med 3. november, ifølge en pressemelding.

Les også: - Renta kan gå ned igjen

SpareBank 1 SR-Bank øker også utlånsrenten med 0,3 prosentpoeng fra og mandag, mens Sandnes Sparebank satte opp utlånsrenten med et halvt prosentpoeng. Laveste boliglånsrente hos dem er nå 7,55 prosent, melder Aftenbladet.no.

Fokus Bank hever renten med 0,25 prosentpoeng. Nordea vil sannsynligvis følge etter, skriver Aftenposten.no.

Først ute var DnB NOR da de i forrige uke hevet utlånsrenta med 0,3 prosentpoeng.

Frykter renteøkning

20 prosent av de spurte i en undersøkelse frykter at huset ryker dersom boligrenten stiger til 10 prosent. Det frykter imidlertid ikke bankene. Les mer her .

Sjekk også mulighetene til å komme velberget ut av en låneskvis.

Kalkulator: Hvor høyt lån tåler du?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!