Jordbær- og rabarbrapai

Mørdeig:

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 200 gr smør
  • 1 1/2 dl kaldt vann

Bland raskt sammen og sett kaldt i minimum 20 min.

Fyll:

  • 4 dl sukker
  • 7 dl rabarbra skåret i små biter
  • 5 dl skivede jordbær
  • 2 ts arrowrot (stivelsespulver)
  • 4 ts vann
  • 1 ts muskat
  • noen klatter smør eller margarin

Slik gjør du:

Bland jordbær, rabarbra og sukker. Rør ut arrowroten i 4 ts vann, tilsett muskat og hell i fruktblandingen. La stå og trekke i ca. 15 min.

Kle en stor paiform med halvparten av deigen. Prikk deigen med en gaffel. Forstek skallet i 5-10 min. Hell i fyllet og klatt på smør eller margarin. Kjevle pailokket. Du kan lage et helt lokk med luftehull, eller remser.

Stek i ca. 25 min. ved 175 °C. Server lunken med vaniljeis eller -saus.

Vi gir deg inspirasjon til den første, herlige hagefesten i sommer.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!