Eierne har integrert et 5 x 10 meter stort svømmebasseng i utearealet til boligen deres på Nesøya i Asker, og bruker det daglig fra mai til september. De har tatt seg råd til et litt større basseng enn det som er vanlig, ettersom det varmes opp med husets varmepumpe.

10 meter er en grei svømmelengde samtidig som oppvarmingen ikke blir for kostbar, selv om vanntemperaturen ligger på 27-29 grader.

- For oss er det ukentlige vedlikeholdet med slamsuging, kantvask og oppsamling av løv mer terapi enn jobb. For den som ikke er så glad i basseng, vil sikkert det ekstra arbeidet føles som et ork, men sånn er det jo med gressplen også.

Familiens eiendom ligger solrikt til på en kolle, lett skrånende mot sjøen i vest, og bassenget ligger i tilknytning til terrassen som omgir nesten hele hovedhuset. I tillegg inneholder eiendommen et gjestehus, en selvbygd paviljong og en separat dobbelt-garasje med takterrasse. Utearealet er ellers dominert av en lettstelt gressplen med staudebed langs husveggene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!