Store, heldekkende vinduer, minimalistisk interiør og en unik nærhet til sjøen er det som skiller dette flytende huset fra andre boliger i området. Den moderne husbåten ligger i elven Rummelsburg i Berlin, og det er først og fremst utsikten og nærheten til vannet som er i fokus. Båten har minimalt med interiør slik at det ikke skal distrahere den fantastiske utsikten fra gulv til tak.

Mange av møblene, inkludert sofaer og senger er skreddersydd til båten.

Åpen løsning

Selve båten er 60 kvadratmeter stor med stue, kjøkken, soverom og et dusjrom med separat toalett. Rundt hele yttersiden av båten er det bygget en terrasse. Det åpne kjøkkenet har både oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Oppholdsrommet inneholder en uttrekkbar dobbeltseng, sofa og TV. Fra hovedsoverommet ser man rett ut på den flotte utsikten fra den store dobbeltsengen.

En peis gir rikelig med varme på vinteren og aircondition systemet er forfriskende på varme sommerkvelder.

Husbåt=

I ETT MED VANNET: Hele langsiden av husbåten er i glass slik at beboerne får en unik utsikt rett ut på den store elven. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Husbåt=

TERRASSE: Fra den lange terrassen rundt hele båten kan beboerne kose seg med en forfriskende dukkert. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Spesialtilpasset

Noen av møblene, som sofaen, er spesiallaget til husbåten. Arkitekten valgte å bruke ubehandlet furu og hvitbeisede furubord. Gulvet er laget i et betonglignende materiale som heter Pandomo.

Materialene og møblene i husbåten er hovedsakelig i lyst tre eller i duse grå og hvite toner. Dette er valgt bevisst for at utsikten ikke skal forstyrres av sterke farger. Det eneste fargerike i båten er putene i sofaen. Disse skal gi en kontrast til resten av interiøret.

Husbåt=

MINIMALISTISK: Det stilrene kjøkkenet står i stil til det stramme uttrykket i resten av interiøret. Vinduene strekker seg lang hele langsiden av båten. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Husbåt=

FARGEKLATTER: Den eneste fargebruken i båten er på putene i sofaen. Dette valgte arkitekten for å gi en kontrast til den ellers diskré fargebruken. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Husbåt=

PEISKOS: En frittstående peisovn gir varme og lun stemning på kalde høstkvelder. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Husbåt=

BAD: Båten har et dusjrom med separat toalett. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Unik utsikt

Beliggenheten gir en unik utsikt over området rundt Berlin og livet på vannet. For tiden leier eierne ut båten til folk som ønsker en helt unik opplevelse av naturen og omgivelsene rundt Berlin. Båten kan leies for 1650 kr natten.

- Lyset endrer seg hele dagen og når du titter ut på vannet om morgenen kan du se en andefamilie som svømmer forbi, sier Chris Laugsch fra Welcome Beyond, som er ansvarlig for utleie av båten. - Og på kvelden ser du alle lysene fra byen som lyser opp himmelen.

Husbåt=

GLASS: De store vinduene åpner opp til en fantastisk utsikt over elven og byen Berlin. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Husbåt=

MAGISK: På kvelden skaper alle lysene fra byen et magisk lysspill på elven. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Husbåt=

STORE GLASSFLATER: Den moderne husbåten lyser opp i nattemørket. © FOTO: Welcome Beyond Produsent

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!