Arkitektene bak det 280 kvadratmeter store huset i Pound Ridge, New York har vunnet ærespris for sin ombygging av det særegne huset.

Kundene, en familie på fire, kontaktet arkitektene i Method Design med ønske om utbygging og endringer på 60-talls huset sitt.

- Vi ble bedt om å gjøre tre viktige endringer på huset, forklarer Reese J Campbell, partner i Method Design til Bonytt.no. Kundene ønsket en ordentlig inngangsdør, et tilbygg med et hovedsoverom og en ny, bærekraftig kledning på huset.

- Selv om planen var en restaurering endte vi opp med et helt nytt hus.

Tilpasset naturen

Arkitektene prøvde i størst mulig grad å tilpasse seg det frodige terrenget rundt huset.

- Vi måtte tilpasse oss det kuperte landskapet rundt huset da vi satte opp tilbygget på huset. Det var også viktig å tilrettelegge interiøret etter kundens ønsker. Kona jobber i NYC, mens mannen arbeider med kunst, design og musikk hjemmefra, og ønsket et klart skille mellom privat og "offentlig" rom.

Arkitekttegnet hus i New York

PLANTEGNING © FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC

Arkitekttegnet hus i New York=

TILPASSET TERRENGET: Siden huset er bygget i en bakke valgte arkitektene å utnytte terrenget ved å bygge boligen på påler. © FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC

Arkitekttegnet hus i New York

LIKEVEKT: Pålene er plassert i et som gir balanse, stabilitet og likevekt. © FOTO: Taylor Deupree

Arkitekttegnet hus i New York=

SYMBOLSKE PÅLER: Søylene skal visualisere trærne i skogen rundt huset. © FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC

På påler

For å løse dette plasserte arkitektene det nye hovedsoverommet på en samling av søyler som skal visualisere alle trærne som omkranser huset. Under tilbygget har de plassert den nye inngangen til huset.

- Pålene er plassert i et strukturelt system som gir en innovativ balanse, stabilitet og likevekt, forklarer Campbell.

Arkitekttegnet hus i New York=

GOD UTSIKT: Arkitekten satte inn et stort vindu i den ene enden av huset. © FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC

Arkitekttegnet hus i New York=

SEDERTRE: Bruken av sedertre på kledningen skal symbolisere skogen rundt huset. Sedertreet er også gjennomgående i de dype vindusrammene. © FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC

Kledningen

Arkitektene hadde også en konseptuell tanke bak kledningen på huset.

- Kledningen på de ulike delene av huset skal symbolisere hva som finnes på innsiden og hvilke deler av huset som er nye og hvilke som er gamle, forklarer arkitekten. De offentlige områdene i huset har fått detaljer med varm sedertre kledning, som skal symbolisere skogen og miljøet rundt huset.

De større flatene er dekket med en robust kledning av vanntett fibersement. De mørke delene viser den eldre delen av huset, mens de lyse tonene viser de nye og endrede delene.

Arkitekttegnet hus i New York

LUNT GULV: Det lune tregulvet gir varme til det stramme interiøret. Fra soverommet ser beboerne rett ut i skogen. © FOTO: Taylor Deupree

Arkitekttegnet hus i New York

PROFILERT VEGG: På den ene, innvendige veggen har arkitekten tatt igjen profilene fra de dype vinduene. © FOTO: Taylor Deupree

Arkitekttegnet hus i New York

STRAMT INTERIØR: Boligen er innredet enkelt og stilrent. © FOTO: Taylor Deupree

Kontakt med naturen

Arkitektene i Method Design satte inn et stort vindu på den nye delen av huset slik at boligen skulle få bedre kontakt med naturen og optimale lysforhold.

Huset består av tre etasjer, med tre soverom, tre bad, kjøkken, stue og TV-stue.

Arkitekttegnet hus i New York

BAD: Badet har blitt nytt og moderne med bruk av både fliser og treverk. © FOTO: Taylor Deupree

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!