Samstemt hjem

Hvem? Marianne Bjerke, mannen Morten  samt Sebastian (18) og Henriette (16).

Hva? Enebolig på Åros i Røyken, tegnet av R21 Arkitekter, r21.no

Hvorfor? Da arkitektkontoret skulle tegne huset konsentrerte de seg om familiens behov. Boligen ble derfor først tegnet innvendig, og deretter er fasaden tilpasset terrenget. Planløsningen er spesiell med utsikt fra alle rom samt at huset er totalt skjermet mot innsyn. Materialene er av høy kvalitet.

Huset er fullstendig skjermet fra naboene og hver detalj er nøye planlagt fra innsiden og ut.

Marianne Bjerke var på byggeplassen hver dag for å få et hjem i flyt.

Startet innenfra

Huset ligger høyt oppe i skråningen med en spektakulær utsikt.

Trærne reiser seg opp fra platået nedenfor, og de store vindusflatene bidrar til at furutoppene integreres i interiøret.

I dag har tåken sløret utsikten, og det bidrar til en trolsk stemning i rommene.

R21 Arkitekter er mestere for familien Bjerkes bolig, som er formet med vekt på hver detalj. Boligeventyret startet inne.

- Vi samarbeidet tett med arkitektene hele veien, og de tegnet huset innenfra og ut, sier Marianne til Bonytt og legger til:

- Hver enkel ting skulle stemme, og jeg møtte opp på byggeplassen hver dag for å følge med.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Hjem i flyt

KASTER GLANS: Lampen fra Ochre lyser ned på bordet med brede planker i mørkt tre, fra Poliform, Expo Nova. Pendelen kan bestilles hos lyskonsept.no Store glassflater ned mot fjorden gir en fantastisk utsikt. LYS SIKT: Lampen er fra Santa Cole, firkantet salongbord fra Gran Domino, grått teppe fra Kymo og sofa kjøpt hos Expo Nova. Grå stol Maxalto fra B & B, Italia. Rundt bord fra Eske Interiør. © FOTO: Studio Dreyer Hensley STYLING: Tone Kroken

STUE MED UTSIKT: Salongen er plassert med utsikt, sofa fra Expo Nova og den mørkegrå stolen Salto har vært med på flere flyttelass. Lampe fra Santa Cole i hjørnet. Bilde er malt av Anne Siv Falkenberg Pedersen, Galleri Semmingsen. © FOTO: Studio Dreyer Hensley STYLING: Tone Kroken

Flere utfordringer underveis

Som lysarkitekt er hun opptatt av hvordan boligen skal fungere i hverdagen for familien med to store barn.

Siden huset ligger i et boligstrøk i bratt terreng, var det flere utfordringer underveis. 

- Skjermingen var viktig, og resultatet ble et hus med skylapper slik at vi unngår innsyn, sier Marianne og legger til:

- Samtidig har vi utsikt fra hvor enn vi befinner oss i huset, de fleste rommene er utformet slik at vi kan se ut mot fjorden.

Stuen og spisestuen på nederste plan har glassflater som beveger seg listeløst rundt hjørnene.

Det er åpent oppover mot kjøkkenet, og en bred trapp fører videre til neste oppholdsrom med hovedsoverommet og bad innenfor.

-Vi kan ligge i sengen og nyte utsikten. Ungdommene har sine utsiktsrom i underetasjen med eget bad.

Hjem i flyt

SOVEDRØM: Sengeteppe og puter i lin står i stil med gardinene av samme materiale. Sengegavlen samt kappe, er spesiallaget. Rundt nattbord fra Bærums Verk. Puter fra Bolina og sengeteppe fra Eske Interiør. MARMORERT: Både gulv og deler av veggene på badet er dekket av marmor fra Carrara, Grå lingardinger tar opp fargen i marmoren. Innredning fra Multiform. Rundt bord fra Eske Interiør og håndkle fra Bolina. © FOTO: Studio Dreyer Hensley STYLING: Tone Kroken

Den brede trappen er husets midtpunkt. Her sitter vi gjerne med frokosten eller har gode samtaler når vi har gjester.

Marianne Bjerke

Husets hjerte

I utgangspunktet hadde Marianne bestemt seg for å ha farge på kjøkkenet, men resultatet ble likevel hvite fronter sammen med benkeplater og en øy innrammet av italiensk marmor.

- Husets hjerte er hvitt, derfor ble det hvite innebygde kjøkkenet en del av helheten som bidrar til at rommene flyter ihverandre. Den brede trappene er viktig for å holde på flyten, samtidig er den en sosial sone.

- På de brede tretrinnene inntar vi gjerne frokosten. Gjestene liker også å bruke trappemøblet vårt når vi ikke sitter ved spisebordet.

En vakker designlampe lyser ned på det mørke spisebordet.

- Jeg møblerer med lys, sier Marianne.

- Lyset som faller på møblene løfter frem materialene og skaper lun stemning. Foruten lys, er det varige materialer og finurlige detaljer som har vært avgjørende under hele byggeprosessen. Resultatet er blitt en skreddersydd bolig.

Hjem i flyt

SOSIAL SONE: Den brede trappen åpner opp mellom rommene. Den brukes også til å sitte på. Trappen består av douglasgran fra Dinesen, noe alle husets gulv er kledd med. Marianne har sans for detaljer og møtet mellom marmor og tre ved enden av kjøkkenøya er en av mange overraskelser. I taket er det ikke lister på sidene, men en liten åpning som skaper skygge. FRA GULV TIL TAK: Kjøkkeninnredningen er fra Multiform og den er bygget fra gulv til tak. Lampen over benken fra Modular gir godt arbeidslys. © FOTO: Studio Dreyer Hensley STYLING: Tone Kroken

Hjem i flyt

MARMOR: Benkeplatene på kjøkkenøya og ved vasken er i marmor fra Carrara. – Et nydelig materiale selv om det ikke er så praktisk på kjøkkenet, søl trekker inn i materialet, men jeg måtte bare ha det, sier estetikeren. KJØKKENPYNT: Småting som teller, skjærebrett i tre og skål fra by Lasson. © FOTO: Studio Dreyer Hensley STYLING: Tone Kroken

Hjem i flyt

PLANTEGNING: Her er plantegning over husets 2. etasje. © FOTO: Arkitektkontoret R21

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!