Arkitektur og hus

Åpent hus

Prosjektet «The Living Room House» fra arkitektkontoret Seifert-Stoeckmann visker ut forskjellen mellom det private og det offentlige.

Stua har mange og små vinduer og en opphøyd sitteplass i midten.

Stua har mange og små vinduer og en opphøyd sitteplass i midten. Foto: Formalhaut

Publisert Oppdatert

«The Living Room House» er et allerede berømt og prisbelønnet prosjekt fra det Frankfurt-baserte arkitektkontoret Seifert-Stoeckmann. Huset er et eksperiment, og intensjonen er å viske ut forskjellen mellom det private og det offentlige, og å leke med dagens oppfatning av hvor faste rammer et hus skal ha - som hva som er innendørs og hva som er ute. Dette er en av de mest spennende privatboliger vi har sett på veldig lenge.

Loftet med mange åpninger til lyset.

Loftet med mange åpninger til lyset. Foto: Formalhaut

Huset har 52 vinduer fordelt fra grunnivå og opp tre etasjer, og hele utsiden er dekket med perforerte aluminiumsplater. Første etasje heter Stone level, der stein og betong skal forsterke følelsen av å høre til bakkefundamentet. Neste etasje er Box level, og er beregnet som soveværelse. Det som gjør denne etasjen lettere genial, er at hele etasjen kan trekkes ut som en skuff. Når det er fint vær, kan en således velge å sove ute under åpen himmel! Øverste etasje er kalt Deck level. Dette er en observasjonsetasje med rom for ro og meditasjon, med fokus på å kunne oppleve lyset på optimal manér - en meget viktig faktor for arkitektene.

Mer info og bilder får du på www.formalhaut.de .

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag