8 av 10 er fornøyd med sin nye bolig

80 % av huskjøperne er fornøyd med sin nybygde bolig, viser en fersk rapport fra Norsk institutt for by- og regionforskning.

De fleste er fornøyde med sin nybygde bolig.

De fleste er fornøyde med sin nybygde bolig. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Om lag 80 prosent av beboerne i nye boliger er fornøyd og bare 10 prosent misfornøyd. Mest fornøyd er beboerne med kjøkkenet, badet og oppvarmingsløsningene, og minst fornøyd med lydisolering mellom rom i boligen og til naboleilighet, fremgår det av en ny rapport fra Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR).

- At 10 prosent er misfornøyde kan dels skyldes at forventningene til hva de skulle få, var høye, skriver forskerne Rolf Barlindhaug og Marit Ekne Ruud, som står bak rapporten.

Den håndverksmessige utførelsen er imidlertid ofte for dårlig, og det rapporteres om feil og mangler etter overlevering. Kjøperne er jevnt over fornøyde med informasjonen ør overlevering av boligen, men dette snur til misnøye med informasjon og oppfølging av feil og mangler etter overtakelsen.

85 prosent av alle som har investert i ny bolig finner en eller annen feil, og 15 prosent karakteriserer feilene som alvorlige. De fleste feilene blir imidlertid rettet.

Les hele rapporten her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning