Umoe åpner 100 nye restauranter: Starbucks vokser i Norge

Unge mennesker vil heller gå ut på kafé og restaurant enn å kjøpe seg ting, mener Umoe-sjef, Sverre Helno.

STARBUCKS vokser mest av alle Umoe-konseptene, og i løpet av 2016 vil vi få 7-8 nye Starbucks-kafeer i Norge og Sverige. Dette er Starbucks i Torggata.
STARBUCKS vokser mest av alle Umoe-konseptene, og i løpet av 2016 vil vi få 7-8 nye Starbucks-kafeer i Norge og Sverige. Dette er Starbucks i Torggata. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten
Publisert

(SIDE2): - I løpet av 2016 skal vi åpne 100 nye restauranter i Norge, Sverige og Danmark, sier Sverre Helno, konsernsjef i Umoe Restaurants til Dagens Næringsliv.

Mer kaffe

Det er Starbucks som vokser mest, og Helno kan avsløre at det vil komme 7-8 nye Starbucks-kafeer i Norge og Sverige i løpet av 2016.

Her hjemme er det byene som allerede har Starbucks, som vil få flere kafeer forteller Helno til Side2. Akkurat hvor disse skal åpnes og når, er ikke kjent ennå.

- Hvorfor tror du Starbucks er så populært?

- Kaffe er kjempestort, så det er rom for å vokse her. Vi vet at flere og flere mennesker velger å bruke penger på å sosialisere seg ute på kafé og restaurant, også når det går på bekostning av å kjøpe seg ting. Dette er en sterk trend, spesielt blant unge. Konsepter som Starbucks treffer unge mennesker, i tillegg til at det er en ganske billig måte å gå ut på, sier Helno.

LES også: Tre av fire drikker kaffen svart

Store på Gardermoen

Overfor Side2 presiserer Helno at det er snakk om Dolly Dimples-restauranter i Norge, Burger King-restauranter i Norge, Sverige og Danmark, Fridays-restauranter i Sverige, Starbucks i Norge og Sverige og hele 12 nye restauranter på Gardermoen.

- I sum blir antallet ganske nøyaktig 100. Hele bespisningen på Gardermoen skal bli ny, og vi skal stå for rundt en tredjedel av restaurantene der. Vi skal åpne både Friday's, Burger King og Starbucks der, for å nevne noen, sier Helno.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Screen9v2

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2016.

Les også